Dodaj do ulubionych

Problem z nerkami - naturalne sposoby leczenia?

21.04.15, 20:24
Od dłuższego czasu mam problem z na kamicą nerkową, silne napadowe bóle, tzw. kolka nerkowa. Pojawiają się one u mnie nagle, w okresie pełnego zdrowia, zazwyczaj po wysiłku fizycznym, podróży samochodem oraz nadużyciu alkoholu. Są "nie do zniesienia", nawracające, umiejscowione w okolicy lędźwiowej. Miewam bolesne parcie na mocz, często oddaję mocz kroplami i odczuwam pieczenie w cewce. Wiem, że kamicę układu moczowego leczy się operacyjnie lub zachowawczo. U mnie leczenie farmakologiczne praktycznie nie dawało poprawy, a o operacji po prostu nie myślałem, gdyż strasznie się jej bałem. Przetestowałem bardzo dużo preparatów i nic to nie dało. Stosowałem też doraźnie tabletki przeciwbólowe, jak już nie mogłem wytrzymać z bólu. W internecie znalazłem Cystone
www.himalayaherbs.pl/zdrowie-ogolne/22-cystone-himalaya-kamienie-nerkowe-infekcje.htm. Zastanawiam się czy to działa i czy ktoś to już stosował?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Receptura SP9TCU 21.04.15, 22:26
      Na samym wstepie
      jesli jest stwierdzona niewydolność nerek
      ta receptura jest kategorycznie nie wskazana
      i sytuacja jest bardzo trudna

Jesli nie czytać dalej

żadnych takich świństw
      ja miałem 3 miesieczne ataki tej choroby

oto moja recepta na to

1- Pić mega dużo nawet 5 litrów dziennie ( herbata ,soki byle nie wódka )

przez 7 dni forcit 1000 dwa razy dziennie
      potem do końca opakowania Nolicin według wsakzówek lekarza

Przez cały czas
      No spa forte nawet 3 razy dziennie po 1 tabletce
      popijająć bardzo duzą ilością na przykład herbaty soków

I tu uwaga tak duzo mozna pić tylko wtedy gdy gdy nerki są wydolne

żurawina

To w zasadzie powinno pomóż
      cały czas leczenia trwa około miesiaca
      jak nie pomoże dobry Urolog
      czy było robione usg ?
      jaki był wynik ?

• snajper55 Nie ma podziału na naturalne 21.04.15, 23:17
      i nienaturalne sposoby leczenia. Jest podział na skuteczne i nieskuteczne. W grupie nieskutecznych mieszczą się zazwyczaj wszystkie nazywane naturalnymi.

S.
      • sp9tcu Re: Nie ma podziału na naturalne 22.04.15, 00:08
        Snajper masz tutaj dużą rację
        pijąc rózne świństwa z internetu można sobie bardzo zaszkodzić
    • goodman41 Re: Problem z nerkami - naturalne sposoby leczeni 22.04.15, 01:11
      Trzeba poznać przyczynę tworzenia się kamieni nerkowych.
      Przeważnie są to kamienie wapienne. Stad prosty wniosek - jest nadmiar wapnia w organizmie. Trzeba zredukować spożycie wapnia, a do rozpuszczenia istniejących kamieni spożywać dużo kwasów organicznych (żurawina, soki owocowe, dodatek octu do bez-wapiennej wody do picia). Innymi słowy, trzeba podkwasić krew kwasami organicznymi. Kwasy organiczne nie dopuszcza do tworzenia się żadnych kamieni.
      Wywalić z diety wszystkie produkty mleczne z wyjątkiem masła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka