Gość: jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 12:10 TARCZYCY, CZY SA NA NECIE JAKIS ZDJECIA >? NP TWARZY I SYLWETKI? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: CV Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 16:15 JAK HUJ Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI 16.09.04, 16:40 Nie no....... Mam niedoczynnosc i nie wygladam jak chuj Az poszlam sprawdzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.04, 16:50 Czy sa zdjecia nie wiem,wiem jak wyglada corka.Rano ma bardzo spuchniete powieki i worki pod oczam i bardzo widoczny wytrzeszcz oczu.Ona ma nadczynnosc tarczycy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
to-ja-007 Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI 16.09.04, 16:54 Przy nieleczonej niedoczynnosci - tyje sie bo sie spowalnia przemiana materii. No i tarczyca jest powiekszona a wiec moze byc wole. Ale bywaja wyjatki ja np. glownie przytylam w okolicy szyi, doslownie wygladalam jak lekko opuchnieta ale nie mialam widocznej powiekszonej tarczycy ... Poza tym nie wyglada sie inaczej, raczej inaczej sie czlowiek czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI IP: *.ip-pluggen.com 16.09.04, 17:22 Przy NIEDOCZYNNOSCI nie ma sie wola... Odpowiedz Link Zgłoś
koteck Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI 17.09.04, 16:19 Gość portalu: Halina napisał(a): > Przy NIEDOCZYNNOSCI nie ma sie wola... może być wole przy niedoczynności, tarczyca produkuje za mało hormonu i się powiększa żeby było go więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 19:07 a przy nad czy przy niedoczynnosci tluszc odklada sie na udach biodrach i posladkach? oraz zaatrzymuje se wode pod skora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 19:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: tu sa fotki 16.09.04, 22:41 Przy NIEDOCZYNNOSCI sie tyje, wiec tluszcz odklada sie na biodrach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 12:02 upp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.09.04, 01:56 Nadczynność - wilgotna, ciepła skóra, wytrzeszcz oczu, wole na szyi, szczupła sylwetka (błyskawiczna przemiana materii) Niedoczynność - sucha skóra (czasem się łuszczy), czasem otyłość lub nadwaga (kiepska przemiana materii, zaparcia), wory pod oczami, bełkotliwy głos. Wszystkie te objawy, podobnie jak i te, których nie wymieniłam, a które się zdarzają, nie muszą występować u wszystkich. Ja np. miałam Gravesa - Basedowa i tylko wole miałam oraz bardzo się pociłam. A jak miałam po operacji niedoczynność, to trochę przytyłam i puchły mi oczy, miałam też suchą skórę. Teraz nie mam nic z wymienionych i chwała Bogu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 12:20 np to ja chyba mam niedoczynnosc tarczycy bo mimo ze cwicze i stosuje diete , waze wciaz tyl esamo, zatrzymuje wode pod skora, puchne caly, mam sucha luszczaca sie skore szczegolni ebrwi i brzeg wloow,mam zapadnieta skor ena twarzy i slaby poped ale mimo to wyniki mam niby w normie tarzcycy i przeciwciala tez, jak to wyleczyc? i czy to niedooczynnosc? i jestem naprzemian nerwowy czyuje niepokoj albo bardzo zmeczony i leniwy. pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: JAK WYGLADA CZLOWIEK Z NAD LUB NIEDOCZYNNOSCI IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.09.04, 23:49 może to nie tarczyca? Może to inna "cholera" z gruczołów dokrewnych? A co mówi lekarz endokrynolog? Może warto go zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutka 18 MAM 18 lat i mam niedoczynnosc... IP: *.skynets.pl / *.pl 06.10.04, 17:34 nie wiem jak inni... ja mam niedoczynnosc i jestem szczuplutka dobrze sie czuje i wogole nic mi nie dolega, a tyje sie jak sie duzo wpierd... to chyba normalka ;) POZDROWIONKA Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia najczęściej 18.09.04, 14:00 wygląda całkiem normalnie. Spotykam wiele ludzi chorych na tarzcycę (w przychodni endo i w szpitalu) i widziałam tylko kilka osób z wolem i tylko jedną z wytrzeszczem Odpowiedz Link Zgłoś