Dodaj do ulubionych

Skurcz łydki

29.09.04, 09:40
Dzisiaj w nocy złapał mnie okropny ból łydki. Rozmasowałam i w miarę
przeszło. Natomiast do tej pory ciężko mi chodzić, bo mam jakby naciągnięty
mięsień w tej łydce. Jakiś rok temu kilka razy coś takiego mi się zdarzyło, a
teraz znowu. Może ktoś się spotkał z czymś takim i wie od czego takie skurcze
mogą łapać.
Obserwuj wątek
    • jennifer1 Re: Skurcz łydki 29.09.04, 09:56
      Najczęściej jest to brak magnezu w organizmie.
    • Gość: kuna Re: Skurcz łydki IP: *.net.autocom.pl 29.09.04, 11:25
      Drastyczny brak potasu. Początkowo uzupełnienie po kilka gramów/dobę
      (n.p.kalipoz -recepta) naturalne -za mało. Przedawkowanie -śmierć secowa
      • Gość: Anna J. Re: Skurcz łydki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.09.04, 19:27
        Oczywiście brak potasu a także duże zmęczenie nóg.
        Anna
        • Gość: Aneri Re: Skurcz łydki IP: *.gress.com.pl / 80.55.200.* 30.09.04, 22:01
          Czy zazywasz leki obnizajace cisnienie? Jesli tak moze to potwierdzac obnizenie poziomu potasu, ja mialam takie objawy po leku Tolaroid, Jedz pomidory bo zawieraja potas.
          • Gość: Nurse z Californi Re: Skurcz łydki IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 01.10.04, 01:35
            Skurcz w lydce - to jest klasyczny symptom braku Calcium (wapna) w ogranizmie.
            Polecam - spozywac wieksza ilosc produktow zawierajacych wapno. Np: mleko, dark
            green leafy vegetables ( salata, szpinak, kapusta), sardynki i fortified with
            calcium orange juice. Mozna tez co drugi dziec brac wapno w tabletkach lub
            multivitaminy z multiminerals. Jak sie bierze wapno (i inne mineralynp: zelazo)
            trzeba pamietac zeby popic sokiem z pomaranczy (1/3 szklanki wystarczy) lub
            innych kwasnych owocow - poniewaz to pomaga w absorpcji mineralow w organizmie.
            pozdrawiam
    • Gość: Braził Re: Skurcz łydki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:38
      Magnez, potas i wapń ?
      To może się zdecydujcie.
      pzdr
      • Gość: Anna J. Re: Skurcz łydki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 09:43
        Ja byłam u lekarza to poskarzyłam się na skurcze łydek i wtedy przepisał mi
        potas a wogóle w badaniu krwi zawsze wychodzi mi zaniżony potas. A pijąc sok z
        marchwi, buraka, jabłka w badaniu krwi stwierdzono potas w normie.Więc może pić
        soki.
        Anna
    • Gość: elizka Re: Skurcz łydki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:41
      o wapniu co prawda nie słyszałam, ale o potasie i magnezie a i owszem.
      zresztą sama miałam ten problem i sięgnęłam po ASPARGIN ok. 6-7 zł w aptece, bez recepty; to potas+magnez. pomogło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka