Dodaj do ulubionych

pocenie czy poty nocne?

02.11.16, 10:00
Czym różni się zwykłe pocenie od potów nocnych? Od jakiegoś czasu pocę się - lub wydaje mi się, że się pocę w nocy. Dwa albo trzy razy w ciągu ostatnich miesięcy obudziłam się dość spocona, potem przeczytałam o białaczce, chłonniaku i teraz budzę się i sprawdzam czy jestem spocona czy nie. Dziś np. obudziałam się, sprawdziłam, byłam nieco spocona na klatce piersiowej, ale na pewno nie byłam cała oblana potem. Jak wyglądają takie patologiczne nocne poty?
Obserwuj wątek
    • koziorozka poty nocne? 02.11.16, 10:30
      Występują prawie codziennie. Budzisz się i musisz zmienić piżamę a często i prześcieradło, bo są mokre.
      Tobie powinno wystarczyć spanie przy uchylonym oknie lub zakręconym kaloryferze.
      • in-of-s Re: poty nocne? 02.11.16, 10:40
        Dziękuję. Tak to nie mam, ale śpię przy zakręconym kaloryferze, można powiedzieć,że mam chłodno bo 18 stopni. Przestraszyłam się, bo znalazłam, że pocenie nocne to objaw choroby nowotworowej
        • in-of-s Re: poty nocne? 05.11.16, 09:42
          I znów się obudziłam mokra na klatce piersiowej i plecach. Martwię się bardzo
          • zgred.polarny Re: poty nocne? 05.11.16, 16:23
            Ja mam podobne objawy :/ Od ok. 2 miesięcy pocę się w górnej części klatki piersiowej i na całej szyi. Piżamę zmieniam minimum 3x/noc.
            Temperatura ciała (w ciągu całej doby) - poniżej 36st.C (35,2 - 6). Zimno mi w stopy, mimo spania w wełnianych skarpetach ...

We wrześniu chyba się podziębiłem - lekki ból gardła, kaszelek (z flegmą) ale temperatura ciała poniżej 36st.C (35,2 - 36,0). Teraz gardło nie boli, kaszelek sporadyczny ale czasem "coś" mnie drapie w górze klatki.
            Czuję się na tyle osłabiony, że rower stoi, bo nie mam chęci na pedałowanie. Jak dotąd to tylko leżący śnieg mnie odstraszał od "pedalstwa".
            Podpowiedzcie mi czy:
            - jestem na tyle poważnie chory, że konieczna jest wizyta u lekarza (nie lubię tam chodzić) :?
            - takie objawy to przywilej wieku (77lat).
            Jak wrócić do "lipcowej" kondycji?
            • koziorozka Re: poty nocne? 06.11.16, 10:28
              zgredzie - późna menopauza?
              Wróżenie z fusów: osłabienie + obniżona temp. + poty = co najmniej jakaś infekcja.
              Nie idź do lekarza, co się będziesz fatygował. Czekaj, aż cię mocniej sieknie i pogotowie przyjedzie.

in-of-s
              Jak się niepokoisz, to idź do lekarza.
              Jak nie masz żadnych innych objawów, to może masz hipochondrię? To też choroba, ale nie onkologiczna.
              • zgred.polarny Re: poty nocne? 06.11.16, 12:14
                koziorozka napisała:
                >...Nie idź do lekarza, co się będziesz fatygował.

Ożesz ... Z wrodzonej wredności, jutro pójdę się zarejestrować do "rodzinnego".
                Trzeba skończyć z niepewnością, skoro roztwór C2H5OH też mi nie pomaga. Może za mało "wzięte" :) ale na więcej nie mam ochoty :?

PS
                "Okłady z piasku" rozpocząć planuję dopiero po ukończeniu 100'ki :/
    • polaajankos [...] 30.06.17, 11:41
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • koziorozka Re: pocenie czy poty nocne? 30.06.17, 13:58
        polaajankos napisała:
        > Nocne poty mogą mieć różne przyczyny, rzeczywiście lepiej się przebadać! Jeśli już nie możesz wytrzymać, to póki co zaopatrz się w jakiś porządny antyperspirant np. [ tu była nazwa ], to przynajmniej będziesz normalnie spać ;)

Jednego dnia tworzysz 5 postów i wszystkie z nazwą antyprespirantu. Taki marny, że aż szemranej reklamy potrzebuje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka