Dodaj do ulubionych

Punkcja u dziecka.

04.11.16, 09:05
Wczoraj bylismy na MRT i stwierdzono, ze mlody ma jakies male zakazenie w glowie. CZy tan zapalny. Nic bardzo pilnego, ale postanowione, zeb wykonaja punkcje. Miala byc dzis, ale jako ze mlody w sobote obchodzi urodziny, przesunelismy ja na czawrtek.

Czytam o tej punkcji i mnie to przeraza.. Juz pomijam, ze wiekszosc pisze, ze to bardzo boli, to do tego po calej procedurze, dzeicko moze miec bol glowy, wymioty, problwmy z rownowaga, piszczenie w uszach przez kilka dni.. No i cale te mozeliwosci..od paralizu bo reakcje alergiczne...

Na karte napisane bylo, ze dzieciom podaja miejscowy srodek znieczulajacy i robia to bez narkozy, ale podaja silne leki nasenne. Tak, ze dziecko neiwiele pamieta.

No fajnie..tylko przez takie leki nasenne moj kuzyn lezy od pol roku w lozku jako warzywo... Bo nagle przestal oddychac (alergia), a nie bylo nikogo w okolicy, kto wykonalby poprawnie intubacje...

No i mam dylema..czy skor nie jest to sprawa "pilna". czy nie zostawic na razie tego. Ale z drugiej strny, jezeli zapalenie sie zwiekszy, moze miec to jeszcze gorsze skutki...

Przechodzil ktos z dziecmi tu juz punkcje?
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Punkcja u dziecka. 04.11.16, 10:34
      Tu jeszcze popytaj
      forum.gazeta.pl/forum/f,577,Zdrowie_dziecka.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,577,160675812,160675812,migdalek_drenaz_zatoki_naciaganie_na_zabiegi_.html
    • jematkajakichmalo Re: Punkcja u dziecka. 05.11.16, 23:59
      Wiadomo, ryzyko zawsze istnieje, tego nie przewidzisz. Tak czy tak ja bym sie zdecydowala, ot tak sobie by tego nie zalecili. To dziecko, takie rzeczy moga sie szybko rozwijac. Te silne leki nasenne to penie to co bral MJ ;) Tez mialam... niby spisz, ale jednak nie spisz... nic do Ciebie nie dociera, a po kilku minutach budzisz sie wypoczety jakbys spal 3 dni... rewelacyjne uczucie.

Operowalismy tak tez wielu pacjentow, jak to byly jakies niewielkie zabiegi, a ktos sie bal samego znieczulenia.
      Nie martw sei na zapas!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka