Dodaj do ulubionych

ból obok pępka - 1 cm w prawo

IP: 212.160.172.* 11.10.04, 15:33
Od ok. dwóch dni boli obok pępką, ok. 1 cm w prawą - dolną stronę, boli nie
cały czas, ale boli i na jakiś czas przechodzi..ja wciągnę brzuch to jeszcze
gorzeeeej. mam pytanie: czy to może mieć związek ze zbliżającym się okresem
(za tydzień) lub kamieniami nerkowymi? na co mam zwracać uwagę? Wiem, ze
zaraz się pojawią opinie, iż do lekarza, jak nie przejdzie jeszcze ze trzy-
cztery dni to pójdę do rodzinnego. W ogóle nie wiem na co mam zwrócić uwagę,
nei mam zatwardzenia/biegunki; 170/51 kg. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nurek99 Re: ból obok pępka - 1 cm w prawo 11.10.04, 19:44
      zapalenie wyrostka robaczkowego
      • Gość: doremi Re: ból obok pępka - 1 cm w prawo IP: *.rene.com.pl 12.10.04, 00:37
        Nurek, wyrostek koło pępka?!
        Fascynująca lokalizacja, atlas anatomiczny byłby zdruzgotany :)
        Może drobny kamień zablokował ci moczowód?
        • twoj_aniol_stroz Re: ból obok pępka - 1 cm w prawo 12.10.04, 09:48
          On ma rację wyrostek robaczkowy często daje znać właśnie w okolicy pępka :)
          • Gość: zuza Re: ból obok pępka - 1 cm w prawo IP: 212.160.172.* 12.10.04, 10:06
            A na co mam zwracać uwagę -dżis na razie nie boli :)))
            • Gość: Eti Re: ból obok pępka - 1 cm w prawo IP: *.c148.petrotel.pl 12.10.04, 17:10
              Cześć Zuza, ja też mam takie same dolegliwości. Ale u mnie trwa to już 7
              miesięcy. Jednego dnia nic nie kłuje, a innego wyraźnie czuję ucisk, martwi
              mnie to coraz bardziej. Trochę pobolewa mnie ostatnio nerka po tej samej
              stronie (piecze), więc może rzeczywiście to jakiś kamień czy piasek w nerce.
              Tylko nie wiedziałam, że można to czuć w brzuchu, przy pępku???!!!
              A co do wyrostka, to raczej zapalenie objawia się intensywnie i szybko daje
              silne bóle i gorączkę (chyba). Najbardziej się martwię tym, że staram się o
              ciążę i nie wiem czy nie przestać tych starań :-(
              W czwartek idę na usg i zobaczymy.
              Pozdrowienia. E.
              • Gość: lekarz specjalista Re: ból obok pępka - 1 cm w prawo IP: *.aster.pl 12.10.04, 17:39
                za 2 miesiące nastąpi rozwiązanie ciąży...
    • Gość: lekarz specjalista Re: ból obok pępka - 1 cm w prawo IP: *.aster.pl 12.10.04, 17:39
      jest Pani w ciąży !
      proponuję tanie zabiegi prewencyjne u mnie w domu...
      • Gość: noname Re: ból obok pępka - 1 cm w prawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 17:50
        Masz rację, nie będę ci radził iść do lekarza, bo przecież możemy cię wszyscy
        lepiej zdiagnozować i wyleczyć na tym forum.

Ja mogę nawet usunąć ci ten kamień z moczowodu koło pępka, co to go doremi tak
        łatwo rozpoznał. ;)))
        Tylko musisz przybliżyć trochę brzuch do monitora, bo sięgnąć nie mogę. ;)))
        • Gość: zuza Re: ból obok pępka - 1 cm w prawo IP: 62.233.189.* 12.10.04, 18:42
          właśnie dziś zrobiłam usg dwa kamyki 8 i 4 mm w nerce prawej, w nerce lewej 6 i
          4 mm, nieźle...ponadto jakaś torbielka 34 mm w lewym boku (?) - to podobn
          pęcheryzk jeszcze nie pęknął. A z tymi kamykami to ...A brzuch mnie znowu dzis
          bolał, szczególnie jak jest lekki ucisk na brzuch - miałam dziś dżinsy,
          średnioopinające i bolałao jak.. No nic, jak ktoś wyżej napisał wyrostek boli
          bardziej...może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
      • Gość: renegat Re: ból obok pępka - 1 cm w prawo IP: *.c148.petrotel.pl 12.10.04, 18:46
        dowcipny Pan, panie "lekarzu specjalisto".
        Twoje posty naprawdę dużo wnoszą do tej rozmowy.
        • chuda_w-w Re: ból obok pępka - 1 cm w prawo 12.10.04, 21:34
          Kiedys miałam podobny problem, bolało mnie dokladnie w tym samym miejscu i to
          przez pewnien czas tzn pobolało troche, za dzien, dwa powróciło i tak gdzies
          przez rok. Od dłuzszego czasu jednak bóle te nie występuja... po prostu
          zniknęły ale co było ich przyczyna nie mam pojecia, bo nie byłam z tym u
          lekarza i co spowodowało ich zniknięcie - tez nie wiem
    • Gość: Ag@ Re: ból obok pępka - 1 cm w prawo IP: *.netten.pl 13.10.04, 00:24
      mialam podobne bóle w ciąży było to jak określił ginekolog napinanie sie
      wiezadła wątroby (to takie połączenie wątroby ze scianą brzucha)
    • iid Re: ból obok pępka - 1 cm w prawo 13.10.04, 09:13
      Miewam podobne bóle z tym, że po lewej strone brzucha. Pobolewa od roku. Jakieś
      pół roku temu zdecydowałam sie pójść do lekarza ginekologa potem internisty,
      zrobiłam badania krwi i moczu, USG przez powłoki i dopochwowe. I nic. Nie
      wiadomo co mnie boli bo badania nic nie wykazały. Diagnoza - stres. Czekam aż
      mi przejdzie. :D
      • Gość: doremi Re: ból obok pępka - 1 cm w prawo IP: *.rene.com.pl 13.10.04, 19:58
        Do iid.
        Mam dokładnie te same objawy. Wszelkie badania nic nie wykazały, lekarz coś
        brzdąka o zespole jelita drazliwego, ale watpię...
        Czy mogłybysmy skontaktowac sie przez e-mail? Jesli tak, to daj znać, podam ci
        mój adres.
        • iid do doremi 14.10.04, 08:41
          Oczywiście bardzo chętnie :) pisz na adres: iid@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka