Dodaj do ulubionych

DRĘTWIENIE PRAWEJ CZĘŚCI TWARZY

IP: 62.233.157.* 12.10.04, 14:43
drętwieje mi prawa część twarzy, Odczucie jest takie jakbym miała
znieczulenie miejscowe lub zamrożoną skórę.
Wzięłam już 15 zastrzyków z Cocarboksylazy, Naklofenu i Wit. B12
i nadal mi drętwieje. Czy ktoś miał podobne odczucia. Proszę o informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: zasia Re: DRĘTWIENIE PRAWEJ CZĘŚCI TWARZY IP: *.autocom.pl 12.10.04, 16:01
      proponuje do lekarza i zasugerować mu zapisanie leku do zrobienia:
      aspirina 0,5
      papaverinum 0,02
      codeina phosp. 0,01
      pabialgina 0,5
      powinno pomóc, a jak nie pomoże to może masaże, solux, itd.
      kiedys tak miałąm i pomogło
      a masz jakies inne objawy? zawroty głowy? a jaka była dizgnoza lekarza?

• Gość: kaska Re: DRĘTWIENIE PRAWEJ CZĘŚCI TWARZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 16:42
        Mam drętwienie lewej strony, identycznie,raz bardziej, raz mniej, kiedyś mnie
        to szokowało. Chodziłam do neurologa i obawiałam się najgorszego. Minęły trzy
        lata i nie umarłam. ta dolegliwość pojawia się na kilka tygodni potem znika i
        tak w kółko. Sama podejrzewam, że jest to od kręgów szyjnych. po tej samej
        stronie boli mnie głowa. wszystko się nasila, kiedy zmarznę, zwłaszcza na
        zimnym wietrze. Nie będzie źle. Koniecznie ciepło i masaże.pozdrawiam
      • Gość: noname Re: DRĘTWIENIE PRAWEJ CZĘŚCI TWARZY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 17:33
        A w jaki sposób powinna zasugerować lekarzowi przepisanie zalecanego przez
        ciebie lekarstwa zawierającego kodeinę - pochodną morfiny o działaniu głównie
        przeciwkaszlowym ?
        Jaki ma związek działanie zawartych w nim składników z drętwieniem połowy
        twarzy ?
        Papaweryna rozluźnia mięśnie gładkie np. przewodu pokarmowego lub oskrzeli.
        Aspiryna i pabialgina to leki o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym i
        przeciwzapalnym.
        Stosowanie zalecanego przez ciebie leku może mieć sens w przypadku
        przeziębienia z suchym silnym kaszlem, a nie przy drętwieniu twarzy
        niewiadomego pochodzenia.
        No chyba, że przedawkuje się nieco ten lek, to euforyczne działanie kodeinki
        może uczynić coś więcej. ;)

Zacznij Zofio (jeśli już bardzo musisz kogoś leczyć) od stosowania u siebie
        łagodnych ziółek.
        A ty tak "z grubej rury", od razu zalecasz komuś pochodną morfiny.
        • Gość: zasia Re: DRĘTWIENIE PRAWEJ CZĘŚCI TWARZY IP: *.autocom.pl 12.10.04, 18:17
          to nie moje lekarstwo, a jedynie daje z opakowania skłąd leku, który mi
          przepisał neurolog, przy dretwieniu, a tez brałam te zastrzyki co autorka
          postu, wiec wnisokuje że u niej stwierdzono to co u mnie - neuralgie nerwu
          piatego. zapytałam sie co stwierdził lekarz, przeciez.
          na mnie zadziałało, a ktos prosi o pomoc.
          a jakie ziółka mi polecasz?
      • Gość: pietrzak5 Re: DRĘTWIENIE PRAWEJ CZĘŚCI TWARZY IP: 62.233.157.* 13.10.04, 08:32
        innne obiawy Nie wiem czy to ma związek, czasem przy obracaniu głowy strzela mi
        w kręgach szyjnych.
    • artur737 Re: DRĘTWIENIE PRAWEJ CZĘŚCI TWARZY 12.10.04, 18:19
      Mysle, ze bedzie ci trudno znalesc wspolczucie i zrozumienie u lekarzy. A to dlatego, ze trudno to obiektywnie potwierdzic no i w zasadzie masz nieuposledzona fukcje tzn mozesz dalej uczyc sie pracowac itp.
      Neurolog oczywiscie powinien cie zbadac. Moze masz jeszcze jakies nieprawidlowosci, ktore sama przeoczylas?

W sumie, nie bardzo jest jak to diagnozowac. Zwykle sie czeka i leczy tak jak cie lecza. Tzn mozna zrobic MRI mozgu, choc pewnie wyjdzie prawidlowe i tak nic sie nie dowiesz.
      A z tym MRI nie ma sie co spieszyc. Zrob sobie jezeli problemy nie ustapia przez powiedzmy 6 m-cy lub rok.

Kiedys moze przejdzie i wyzdrowiejesz. Moze to byc tez tylko pierwszy symptom jakiejs choroby. Ciezko powiedziec na tym etapie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka