Dodaj do ulubionych

Ra rok nie będzie raka

30.01.19, 23:31
zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/7,101580,24412494,izraelscy-naukowcy-twierdza-ze-odkryli-lek-ktory-calkowicie.html#s=BoxOpCzol6
co wy na to ?
może być ciekawie
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Ra rok nie będzie raka 31.01.19, 02:51
      sp9tcu napisał:

> zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/7,101580,24412494,izraelscy-naukowcy-twierdza-ze-odkryli-lek-ktory-calkowicie.html#s=BoxOpCzol6
      > co wy na to ?
      > może być ciekawie

Tu trochę więcej szczegółów:

www.rp.pl/Medycyna-i-zdrowie/190139930-Izraelska-firma-Za-rok-bedziemy-miec-lekarstwo-na-raka.html
      S.
    • koziorozka panaceum 31.01.19, 10:04
      sp9tcu napisał:
      > co wy na to ?
      -----------------------
      Nie będę oryginalna, powtórzę komentarz konrado12344:
      Ach, te myszy to mają dobrze. Naukowcy opracowali już lek na praktycznie każdą chorobę je dręczącą.
      Niedługo myszy będą żyły po 100 lat, bez zmarszczek, łysienia, zawałów serca i oczywiście bez raka.
    • mlody774 Re: Ra rok nie będzie raka 02.02.19, 16:43
      Jóź od lat są sposoby na raka, ale są tak proste i tanie, ze firmy farmaceutyczne nie mogą na nich nic zarobić. Wiec powstanie NIBY leku na to, wróży duże dochody(przy ogólnej ciemno społecznej) dla firmy posiadającej patent.
      • koziorozka cuda na kiju 02.02.19, 17:58
        mlody774 napisał:
        > Jóź od lat są sposoby na raka, ale są tak proste i tanie
        ---------------
        Te "proste i tanie" cuda produkują od wielu, wielu lat handlarze nadziei. W Polsce chyba pierwsza była vilcacora (do tej pory sprzedawana) i Michał Tombak. Kasę trzepie się na amigdalinie, witaminie C i innych wynalazkach z buraka. Jak jeden wyjdzie z mody, to drugi okaże się cud wspaniałością. A ludzkość jakoś nadal choruje...
        ------------------

O różnych specyfikach, na co i czy pomagają można poczytać na
        www.ligawalkizrakiem.pl/rak-niekonwencjonalnie
        Onkologiczne tematy to może tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/f,37372,Nowotwory_damy_rade_.html
        • mlody774 Re: cuda na kiju 03.02.19, 17:45
          Pewnie nie zauważyłaś ale nie napisałem ze jest lek ale są sposoby. To znaczy, ze jak ma się raka trzeba dużo zmienić w swoim środowisku. Tak, jest to choroba środowiskowa. Czasami nawet trzeba opuścić zadymione polskie miasta itd. W Stanach testowano (co ja wiem, a pewnie robili to wiele lat wcześniej) już 12 lat temu z dużym sukcesem komórki początkowe, ale czy zmienił się sposób leczenia raka na świecie? Nie, bo są ludzie którym nie zależny na leczeniu, ale na pieniądzach(Nawet Trump tego nie zmieni). Oni nawet uważają ze jest nas za dużo(według nich powinno nas być tylko 500 milionów na całej ziemi). Wiec jak się pacjent z rakiem sam nie podszkoli, to umiera a oni są szczęśliwi. To co ty piszesz o rożnych polskich pomysłach to jest ciągle szukanie leku a w tym przypadku on jest zbędny. Zabieg z komórkami początkowymi(w większości przypadków jest zbędny bo zmiana środowiska wystarczy) jest tani(mniej niż $1000) i szybki ale nie mamy o tym wiedzieć, choć są kliniki, które się nawet reklamują w TV, ale nie tłumaczą dokładnie o co chodzi. Wiec potencjalny pacjent słucha i nie dociera do niego żadna informacja. Ale tych klinik jest mało i jest ciągle coraz większa grupa ludzi to rozumiejąca, wiec tez zarabiają aby się utrzymać na rynku. Mieszkasz w Polsce wiec powiedz mi czy jest chociaż jedna taka klinika co leczy komórkami początkowymi? Raczej nie i musicie się pocieszać, ze każda informacja w temacie to "głupota" i może inni lekarze są źli ale wasz jest najlepszy pod słońcem.
          • koziorozka Re: cuda na kiju 03.02.19, 20:18
            mlody774 napisał:
            > Mieszkasz w Polsce wiec powiedz mi czy jest chociaż jedna taka klinika co leczy komórka
            > mi początkowymi?
            --
            rynce i nogi opadajom. Hamerykańskie...
            Nie chce mi się szukać innych
            pbkm.pl/o-komorkach-macierzystych/gdzie-wykorzystuje-sie-komorki-macierzyste/lista-chorob-leczonych-km
            mp.pl/pytania/pediatria/chapter/B25.QA.11.5.
            tourmedica.pl/blog/komorki-macierzyste-w-leczeniu-stawu-kolanowego/

• snajper55 Re: Ra rok nie będzie raka 03.02.19, 13:52
        mlody774 napisał:

> Jóź od lat są sposoby na raka, ale są tak proste i tanie, ze firmy farmaceutycz
        > ne nie mogą na nich nic zarobić.

A słyszałeś o jakimś leku na głupotę?

S.
        • mlody774 Re: Ra rok nie będzie raka 03.02.19, 17:21
          Pewnie, ze tak. W Izraelu go maja. Wiec z kontaktuj się ze swoimi.
      • mlody774 Re: Ra rok nie będzie raka 04.02.19, 18:59
        Skoro tak wspaniale jest w Polsce, to poco wam lek na raka? Przecież niema nic lepszego? Co Boskie jest najlepsze. No chyba, ze wymawiacie te nazwę(komórki początków) ale pojęcia nie macie co to znaczy i co się z tym robi. Co niestety jest powszechne u "bardzo mądrych ludzi" z poprawna gramatyka(jak nie znasz j. polskiego to jesteś przegrany), po studiach humanistycznych itd.
        • koziorozka erystyka 04.02.19, 19:54
          mlody774 napisał:
          "W Stanach testowano (...) z dużym sukcesem komórki początkowe, ale czy zmienił się sposób leczenia raka na świecie? Nie, bo są ludzie którym nie zależny na leczeniu, ale na pieniądzach
          (...)
          "czy jest chociaż jedna taka klinika co leczy komórka mi początkowymi?"

Odpisałam, że to nieprawda, że terapie komórkami macierzystymi są wykonywane nie tylko w Stanach, ale w całej Europie, także w Polsce.

mlody774 napisał: "Skoro tak wspaniale jest w Polsce, to poco wam lek na raka?"
          Kto pisze, że jest wspaniale? To ty piszesz, że nie zmienił się sposób leczenia, że nie leczy się komórkami macierzystymi. Piszesz nieprawdę, a ja to wytykam.
          Dodam terapię sprzed 6 lat - omówienie po polsku, bo na polskim forum piszemy
          wyborcza.pl/1,75400,11309188,Komorki_macierzyste_zamiast_dozywotnich_lekow_po_transplantacji.html
          research.northwestern.edu/news/help-kidney-transplant-recipients

mlody774 napisał: pojęcia nie macie co to znaczy i co się z tym robi. Co niestety jest powszechne u "bardzo mądrych ludzi" z poprawna gramatyka
          ---------
          Mam pojęcie.
          Owszem, robisz błędy językowe i po polsku, i po angielsku, ale ja zwracam uwagę na twoje błędy merytoryczne i logiczne.
          Nie zmieniaj więc ciągle tematu - jak w wątku "Ciagle zmeczenie, problemy" o żelazie - bo to słaba metoda manipulacji.

"Bardzo mądrzy" by powiedzieli, że ten chwyt erystyczny jest łatwy do zauważenia ;)
          • mlody774 Re: erystyka 04.02.19, 22:08
            Napisalas: Mam pojęcie.
            Owszem, robisz błędy językowe i po polsku, i po angielsku, ale ja zwracam uwagę na twoje błędy merytoryczne i logiczne.
            Nie zmieniaj więc ciągle tematu - jak w wątku "Ciagle zmeczenie, problemy" o żelazie - bo to słaba metoda manipulacji.

"Bardzo mądrzy" by powiedzieli, że ten chwyt erystyczny jest łatwy do zauważenia ;)
            Pod tym wątkiem nic nie piszemy o żelazie ale o niby leku na raka, który niby ma powstać.
            Ale ciesz się ze ty wiesz coś w temacie i znasz polaka gramatykę i możesz czytelnikowi tego forum wyjaśnić.
            1, Co to są komórki pierwotne?
            2. Dlaczego robi się ich przeszczep?
            3. Co zamierza się osiągnąć przez ich przeszczep?
            4. Czy są jakiekolwiek działania uboczne?
            • koziorozka stem cells 05.02.19, 10:18
              mlody774 napisał:
              > możesz czytelnikowi tego forum wyjaśnić.
              > 1, Co to są komórki pierwotne?
              > 2. Dlaczego robi się ich przeszczep?
              > 3. Co zamierza się osiągnąć przez ich przeszczep?
              > 4. Czy są jakiekolwiek działania uboczne?
              ---
              Forum nie służy do wyjaśniania, od tego są m.in. blogi.
              1 - nie wiem. Wiem, co to są komórki macierzyste (stem cells)
              2,3,4 - np. tu znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania, ale dotyczą one komórek macierzystych a nie "pierwotnych"
              www.ihit.waw.pl/przeszczepy-komorek-macierzystych.html
              Dlaczego piszesz nieprawdę, że od wielu lat:
              1. są sposoby na raka, proste i tanie, ale ukrywane
              2. nie zmieniły się metody terapii onkologicznych
              3. nie stosuje się komórek macierzystych w leczeniu
        • snajper55 Re: Ra rok nie będzie raka 04.02.19, 20:25
          mlody774 napisał:

> Skoro tak wspaniale jest w Polsce, to poco wam lek na raka?

A kto napisał, że jest wspaniale? A leku na raka nie mamy, więc by się przydał. Szczególnie jeden lek na wszystkie odmiany raka. Najlepiej w syropie, bo niektórzy nie lubią łykać tabletek i nie znoszą zastrzyków. Albo w formie plastra.

> Przecież niema nic lepszego?

Od komórek macierzystych? Jest mnóstwo rzeczy lepszych od komórek macierzystych. Na przykład na próchnicę zęba lepsze jest wypełnienie od leczenia komórkami macierzystymi. Na infekcje bakteryjne lepsze są antybiotyki od komórek macierzystych. Można tak długo ciągnąć.

> Co Boskie jest najlepsze.

To komórki macierzyste to kwestia boska? A z którym bogiem jest związana?

S.
          • mlody774 Re: Ra rok nie będzie raka 04.02.19, 21:57
            Na raka niema nic lepszego. Nie wykręcaj tematu. Próbujesz pisać o czymś o czym nie masz pojęcia. Pływasz.
            • snajper55 Re: Ra rok nie będzie raka 05.02.19, 04:38
              mlody774 napisał:

> Na raka niema nic lepszego. Nie wykręcaj tematu. Próbujesz pisać o czymś o czym
              > nie masz pojęcia. Pływasz.

Nie zmieniam tematu, odpowiadam jedynie na twój post. Uważasz że pisałeś nie na temat?

S.
              • wisa46 Re: Ra rok nie będzie raka 21.02.19, 14:49
                może krętek bb żywi się komórką rakową? kto to wie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka