Gość: córka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:05 co to znaczy.Lekarz stwierdził,ze wynik jest fatalny i skierował na natychmiastowe badanie alergiczne.Co za tym stoi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
conveyor Re: fatalny wynik spirometrii 18.10.04, 20:13 Przepisz moze wynik tej spirometrii tutaj, bo jeszcze nie potrafie czytac w myslach... ------------------ Forum bez cenzury Prawdziwy Mężczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: fatalny wynik spirometrii 18.10.04, 20:14 Z tego co napisalas, moze chodzic o astme oskrzelowa... ------------------ Forum bez cenzury Prawdziwy Mężczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.usask.ca 18.10.04, 20:19 Jednak ktos potrafi :) Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: fatalny wynik spirometrii 18.10.04, 20:23 Witam Artur, ale co widze? providera zmieniles chyba... Pozdrawiam ------------------ Forum bez cenzury Prawdziwy Mężczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: córka Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 21:21 lekarz zostawił sobie wynki i powiedział dosłownie tak jak napisałam,ze wynik jest fatalny.Nic wiecej nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: fatalny wynik spirometrii 18.10.04, 21:26 A jak sie czujesz? I z jakiego powodu bylo badanie? ------------------ Forum bez cenzury Prawdziwy Mężczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: córka Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 21:47 To chodzi o moją mamę.Od maja ma stan podgorączkowy i okropny,suchy,nie dajacy sie wyleczyć kaszel.Byla w szpitalu,gdzie przebadano ją w zakresie przewodu pokarmowego i serca.Wszystko bylo w porządku.Potem wysłano do lekazza rodzinnego,który powiedział,ze nie wie co dalej robic.Przeczytałam gdzies o spirometrii i wysłałam mame na badanie.Dzis właśnie ono sie odbylo.Resztę już znasz.Dzieki za zainteresowanie Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: fatalny wynik spirometrii 18.10.04, 21:57 A to ciekawe...Na obecna chwile tylko astma oskrzelowa wpada mi do glowy, tylko ten stan podgoraczkowy... Pozdrawiam ------------------ Forum bez cenzury Prawdziwy Mężczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: córka Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:04 Moja mama nigdy nie miała żadnych problemów z oskrzelami i w ogóle raczej nie chorowała.Ten kaszel trwa już z różnym nasileniem od kilku lat,ale po ostatniej grypie (w kwietniu)nasilil sie bardzo i od tamtej pory,moze od maja,dokladnie nie pamietam,zaczął sie ten stan podgoraczkowy.Codziennie od mniej wiecej poludnia podnosi sie do okolo 37.8 st.Rano natomiast na ogół temperatura jest normalna.Bardzo się martwie,bo do tej pory lekarze rozkładają ręce,a mama jest coraz słabsza.Dzieki wielkie za sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: fatalny wynik spirometrii 18.10.04, 22:08 Chwila, robiliscie zdjecie RTG klatki piersiowej? Czy mama schudla w ostatnim czasie? ------------------ Forum bez cenzury Prawdziwy Mężczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.ss.shawcable.net 18.10.04, 22:25 Najczestrzym powodem zlej spirometrii jest to, ze pacjent zle dmucha a nie choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: fatalny wynik spirometrii 18.10.04, 22:33 Tez prawda...To co, powtorzyc? ------------------ Forum bez cenzury Prawdziwy Mężczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.ss.shawcable.net 18.10.04, 23:03 Niby tak, ale niektorzy dmuchaja zawsze zle i powtarzanie niczego lepszego nie wnosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: córka do conveyora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:28 mama miała dwukrotnie robiony rentgen klatki piersiowej i nic tam nie bylo złego.Mama nie schudła i nawet ma apetyt.Myslę,że tylko to sprawia,ze jeszcze funkcjonuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.ss.shawcable.net 18.10.04, 22:23 Tak mnie sledzisz? Hmm, nie wiem co o tym myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: córka Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 12:10 Dzisiaj mama miała zrobione testy na alergię,ktore nic nie wykryły.Teraz ma czekać do 2 listopada na kolejną spirometrie,a kaszel staje się nie do zniesienia.Stan podgorączkowy ją wyniszcza.Znów jestem w punkcie wyjscia.Moja mama to twarda kobieta ale widzę ze pomału traci nadzieję w wyzdrowienie.Pozdrawiam serdecznie wszystkich ewentualnych rozmówców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: fatalny wynik spirometrii IP: 195.94.222.* 19.10.04, 13:01 a może początek POChP? Pali papierosy? Zajrzyj na tę stronę: oddech.republika.pl/pochp.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 19.10.04, 13:21 Nadal nie wiemy co bylo nie tak z ta spirometria- obstrukcyjna? restrykcyjna? dyfuzyjna? mieszana? Teraz, skoro badanie kliniczne i przeswietlenie nic nie dalo, a sa objawy i jest zla spirometria, to: 1. jak sugerowano powyzej: trzeba powtorzyc spirometrie 2. trzeba zrobic dobry tomokomputer klatki piersiowej 3. trzeba rozwazyc gastroskopie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: córka Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 17:02 Mama była dziś u reumatologa,gdzie skierował ja lekarz pierwszego kontaktu i pani doktor dała skierowanie do szpitala na Płocka,mówiąc ze nawet ze sposobu w jaki oddycha słychac ze to ma coś wspólnego z oskrzelami. Gastroskopię miała robioną w szpitalu,papierosów nigdy nie palila. Pozdrawiam i dziekuję.Mam nadzieję,ze to może dobry kierunek do diagnozy. Odpowiedz Link Zgłoś