Dodaj do ulubionych

fatalny wynik spirometrii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:05
co to znaczy.Lekarz stwierdził,ze wynik jest fatalny i skierował na
natychmiastowe badanie alergiczne.Co za tym stoi?
Obserwuj wątek
    • conveyor Re: fatalny wynik spirometrii 18.10.04, 20:13
      Przepisz moze wynik tej spirometrii tutaj, bo jeszcze nie potrafie czytac w myslach...

------------------
      Forum bez cenzury
      Prawdziwy Mężczyzna
    • conveyor Re: fatalny wynik spirometrii 18.10.04, 20:14
      Z tego co napisalas, moze chodzic o astme oskrzelowa...

------------------
      Forum bez cenzury
      Prawdziwy Mężczyzna
      • Gość: Artur Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.usask.ca 18.10.04, 20:19
        Jednak ktos potrafi :)
        • conveyor Re: fatalny wynik spirometrii 18.10.04, 20:23
          Witam Artur, ale co widze? providera zmieniles chyba...
          Pozdrawiam

------------------
          Forum bez cenzury
          Prawdziwy Mężczyzna
          • Gość: córka Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 21:21
            lekarz zostawił sobie wynki i powiedział dosłownie tak jak napisałam,ze wynik
            jest fatalny.Nic wiecej nie wiem.
            • conveyor Re: fatalny wynik spirometrii 18.10.04, 21:26
              A jak sie czujesz? I z jakiego powodu bylo badanie?

------------------
              Forum bez cenzury
              Prawdziwy Mężczyzna
              • Gość: córka Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 21:47
                To chodzi o moją mamę.Od maja ma stan podgorączkowy i okropny,suchy,nie dajacy
                sie wyleczyć kaszel.Byla w szpitalu,gdzie przebadano ją w zakresie przewodu
                pokarmowego i serca.Wszystko bylo w porządku.Potem wysłano do lekazza
                rodzinnego,który powiedział,ze nie wie co dalej robic.Przeczytałam gdzies o
                spirometrii i wysłałam mame na badanie.Dzis właśnie ono sie odbylo.Resztę już
                znasz.Dzieki za zainteresowanie
                • conveyor Re: fatalny wynik spirometrii 18.10.04, 21:57
                  A to ciekawe...Na obecna chwile tylko astma oskrzelowa wpada mi do glowy, tylko ten stan podgoraczkowy...
                  Pozdrawiam

------------------
                  Forum bez cenzury
                  Prawdziwy Mężczyzna
                  • Gość: córka Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:04
                    Moja mama nigdy nie miała żadnych problemów z oskrzelami i w ogóle raczej nie
                    chorowała.Ten kaszel trwa już z różnym nasileniem od kilku lat,ale po ostatniej
                    grypie (w kwietniu)nasilil sie bardzo i od tamtej pory,moze od maja,dokladnie
                    nie pamietam,zaczął sie ten stan podgoraczkowy.Codziennie od mniej wiecej
                    poludnia podnosi sie do okolo 37.8 st.Rano natomiast na ogół temperatura jest
                    normalna.Bardzo się martwie,bo do tej pory lekarze rozkładają ręce,a mama jest
                    coraz słabsza.Dzieki wielkie za sugestie.
                    • conveyor Re: fatalny wynik spirometrii 18.10.04, 22:08
                      Chwila, robiliscie zdjecie RTG klatki piersiowej? Czy mama schudla w ostatnim czasie?

------------------
                      Forum bez cenzury
                      Prawdziwy Mężczyzna
                      • Gość: Artur Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.ss.shawcable.net 18.10.04, 22:25
                        Najczestrzym powodem zlej spirometrii jest to, ze pacjent zle dmucha a nie choroba.
                        • conveyor Re: fatalny wynik spirometrii 18.10.04, 22:33
                          Tez prawda...To co, powtorzyc?

------------------
                          Forum bez cenzury
                          Prawdziwy Mężczyzna
                          • Gość: Artur Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.ss.shawcable.net 18.10.04, 23:03
                            Niby tak, ale niektorzy dmuchaja zawsze zle i powtarzanie niczego lepszego nie wnosi.
                      • Gość: córka do conveyora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:28
                        mama miała dwukrotnie robiony rentgen klatki piersiowej i nic tam nie bylo
                        złego.Mama nie schudła i nawet ma apetyt.Myslę,że tylko to sprawia,ze jeszcze
                        funkcjonuje
          • Gość: Artur Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.ss.shawcable.net 18.10.04, 22:23
            Tak mnie sledzisz? Hmm, nie wiem co o tym myslec.
    • Gość: córka Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 12:10
      Dzisiaj mama miała zrobione testy na alergię,ktore nic nie wykryły.Teraz ma
      czekać do 2 listopada na kolejną spirometrie,a kaszel staje się nie do
      zniesienia.Stan podgorączkowy ją wyniszcza.Znów jestem w punkcie wyjscia.Moja
      mama to twarda kobieta ale widzę ze pomału traci nadzieję w
      wyzdrowienie.Pozdrawiam serdecznie wszystkich ewentualnych rozmówców.
      • Gość: pixi Re: fatalny wynik spirometrii IP: 195.94.222.* 19.10.04, 13:01
        a może początek POChP? Pali papierosy? Zajrzyj na tę stronę:
        oddech.republika.pl/pochp.html
      • Gość: Doki Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 19.10.04, 13:21
        Nadal nie wiemy co bylo nie tak z ta spirometria- obstrukcyjna? restrykcyjna?
        dyfuzyjna? mieszana?

Teraz, skoro badanie kliniczne i przeswietlenie nic nie dalo, a sa objawy i jest
        zla spirometria, to:
        1. jak sugerowano powyzej: trzeba powtorzyc spirometrie
        2. trzeba zrobic dobry tomokomputer klatki piersiowej
        3. trzeba rozwazyc gastroskopie.
        • Gość: córka Re: fatalny wynik spirometrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 17:02
          Mama była dziś u reumatologa,gdzie skierował ja lekarz pierwszego kontaktu i
          pani doktor dała skierowanie do szpitala na Płocka,mówiąc ze nawet ze sposobu w
          jaki oddycha słychac ze to ma coś wspólnego z oskrzelami.
          Gastroskopię miała robioną w szpitalu,papierosów nigdy nie palila.
          Pozdrawiam i dziekuję.Mam nadzieję,ze to może dobry kierunek do diagnozy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka