Dodaj do ulubionych

Ból głowy

18.12.19, 16:14
Witam, mam 19 lat. Nigdy nie miałem problemów z zdrowiem. 2 miesiące temu, stwierdzono u mnie nerwicę, początkowo były to mrowienia kończyn, duszności, uczucie dezorientacji, ciągła senność oraz zmęczenie. Po miesiącu te objawy które wymieniłem, w większości ustały, lecz zaczął się u mnie ból głowy. Z początku co kilka dni, który przerodził się w ból codzienny, włącznie z piskiem i szumem w uszach. Ból był do zniesienia, lecz od kilku dni towarzyszy do bólów głowy, ból oka i szczęki, z dodatkiem że ból przechodzi w fazy, z początku ustaje i stopniowo się zwiększa co powoduje, że mam uczucie zaciśnietej szczęki. Co do bólu oka, nie jest on tak nasilony jak z początku kiedy oko zaczęło mnie boleć, dodam że przez dwa dni, miałem strasznie zaczerwienione i suche oczy. Byłem u neurologa, nie stwierdził żadnych nieprawidłowości, wysłal mnie na rezonans, lecz dopiero się doczekam w styczniu (niestety nasz kochany NFZ:). Nigdy nie towarzyszyły mi nudności, wymioty, czy też zawroty głowy lub jakiekolwiek problemy z koordynacją ruchową. Czytałem w Internecie, że może to być guz i moja codzienność stala się przez to ciągłym stresem i zamartwianiem się. Neurolog przepisał efectin, który pomógł po pierwszej tabletce na ból głowy, lecz odstawiłem z powodu bardzo złego samopoczucia po leku. Zacząłem się strasznie martwić, gdy do tych bólów głowy dołączył się ból oka i szczęki, proszę o pomoc:(
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Ból głowy 18.12.19, 16:49
      jaworski1337 napisał(a):
      > Czytałem w Internecie, że może to być guz i moja codzienność st
      > ala się przez to ciągłym stresem i zamartwianiem się. (...), proszę o pomoc:(
      ----------------
      A jak nie guz to stwardnienie rozsiane?
      Ale co tam się będziesz ograniczał, może jakiś pasożyt ci jaja w czaszce złożył?

Kochany, czy się będziesz denerwował czy nie - twojego stanu zdrowia to nie zmieni.
      Wiesz co może być gorsze? Że badanie obrazowe nic nie wykaże i nadal nie będziesz wiedział, co ci jest.
      Tak więc to twój wybór - martwić się na zapas czy uzbroić w cierpliwość.
      Wiesz, że wszystko może minąć bez śladu i nawet na emeryturze nie będziesz wiedział co ci było, gdy miałeś 19 lat?
    • sp9tcu Re: Ból głowy 18.12.19, 23:14
      zatoki , problemy z uszami
      zapalenie nerwu trójdzielnego
      bóle naczyniowe
      guz nowotwór 0,001 %

• zenobek Re: Ból głowy 19.12.19, 01:33
      Może i guz a może nie....
      Bardziej prawdopodobne zakażenie - bartonellą, borelią, może inymi.
      Takiego lekarza, który na wstępie, bez badań, faszeruje "lekami" przeciwdepressyjnymi omijałbym z daleka.
    • solwer Re: Ból głowy 19.12.19, 20:39
      Lat temu….. n! Na skutek zmęczenia , stresu, przyplątała się nerwica i ból głowy. Objawy podobne do twoich. Ból (nie do zniesienia) pojawiał się nasilał i znikał. Byle co, mogło go sprowokować! Po jakimś czasie od nowa. Chcąc tą karuzelę przerwać, włóczyłem się od neurologa, okulisty, do laryngologa. Robiłem prześwietlenia czaszki ,zatok, kręgosłupa. Wszystko było w normie. Bóle za to, coraz częstsze i silniejsze. Lewa strona czaszki z głębią oczodołu, zatokami, „kwalifikowała się do natychmiastowego odrąbania”:(. Uratowała mnie lekarka z głębokiego powiatu! Po wyglądzie, głębokim namyśle, bez żadnych tomografów, powiedziała: zespól Hortona i przepisała polomigran.(dawkowania, okresu brania –nie pamiętam) Jak nie pomoże, to znajdź po powrocie do domu, jaką klinikę uniwersytecką i nie wychodź póki cię nie zdiagnozują. Pomogło od ręki. Pomogła też, nabyta później, umiejętność radzenia sobie ze stresem i ogólnie z „nerwami”. Może zamiast cyt.: „strasznie się martwić”, poczytaj coś o bólach klasterowych* czy migrenowych, bo objawy na to wskazują. Bardzo ci współczuję .Tego neurologa z jego lekarstwem, to bym póki co jednak nie kasował ! To lekarz !Wie co robi! Pomogło!? Efectin = wenlafaksyna
      Nie wykazano ani znaczniejszej, ani zmniejszonej podatności na uzależnienie od wenlafaksyny.

*www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-nerwowy/klasterowy-bol-glowy-zespol-hortona-przyczyny-objawy-i-leczenie-aa-H7k8-skqn-TZpg.html
      • jaworski1337 Re: Ból głowy 19.12.19, 23:50
        Uspokoilem się trochę po tym co napisałeś. Czekam za wynikami krwi, chcę zobaczyć jeszcze jak morfologia wyjdzie itd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka