Dodaj do ulubionych

biale zeby

IP: *.qc.sympatico.ca 29.10.04, 01:01
Mam pytanie: co myslicie na temat wybielania zebow? Znam rozne opinie na ten
temat i do konca nie jestem do tego przekonana. Bede wdzieczna za kazda
odpowiedz...
Obserwuj wątek
    • iselle Re: biale zeby 29.10.04, 12:38
      Przytoczę słowa lekarza stomatologii, który jest moim nauczycielem: "te
      wszystkie pasty wybielające to strata pieniędzy bo mają niskie stężenie środka
      wybielającego i nawet jak uda się coś nimi wybielić, to szybko zęby znów
      ciemnieją. Lepsze jest profesjonalne wybielanie w gabinecie - stosuje się tam
      inne substancje wybielające, o odpowiednim stężeniu i naprawdę widać efekty,
      nieraz z dnia na dzień. Jednak należy się liczyć z tym że jeśli natura dała nam
      ciemny kościec, to cudów raczej nie będzie".
      • iselle Re: biale zeby 29.10.04, 12:43
        A teraz autopsja ;) Moja ciotka pali papierosy nałogowo i miała zawsze ciemne
        zęby, ale jakiś czas temu wybieliła je (tylko nie wiem jaką metodą) i są super
        białe. Ja naturalnie mam białe zęby, ale kiedy w mojej diecie zabrakło wapnia,
        zaczęły ciemnieć i matowieć od kawy i herbaty, a nawet kruszyły mi się przednie
        zęby na słoneczniku. Wtedy użyłam Denivitu i było widać efekty (osad został na
        szczoteczce). Teraz raz na kilka lat stosuję Denivit, tak na wszelki wypadek
        (lubię mocną herbatę i czasem piję też kawę).
      • pia.ed Re: biale zeby 29.10.04, 13:28
        Isele, przyznaje Ci racje.
        • Gość: ola Re: biale zeby IP: *.chello.pl 29.10.04, 13:32
          mine pomagały plastry. Pytałam przy okazji dentystki, czy lepsze plastry, czy
          ten preparat w buteleczce, co jak korektor wygląda. -Plasty- orzekła -Badaliśmy
          je na studiach na Akademii; są bezpieczne.
          Nic dodać, nic ująć.
          • monialisia Re: biale zeby 29.10.04, 13:45
            Moja koleżanka wybielała zęby w gabinecie stomatologicznym i jest bardzo
            zadowolona. Płaciła 1000 zł za cały zabieg.
          • Gość: PAOLA LOLA Re: biale zeby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 22:05
            A jakie plastry, myślę jak podasz nazwę firmy i cenę nic się nie stanie.
    • Gość: aga Re: biale zeby IP: *.chello.pl 29.10.04, 22:00
      mi dentystka powiedziała ze wybielanie u dentysty jest b skuteczne i b drogie
      ale również troche niszczy szkliwo i ze lepiej z tym sie wstrzymac jak
      najdłuzej, mam 23 lata i ona uwaza ze to jeszcze za wczesnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka