Dodaj do ulubionych

Ból stóp

04.07.21, 15:19
Witam. 

W październiku 2020 wyjechałam do pracy w Anglii. Przez 2 mc pracowałam w magazynie 3 dni po 12h na tydzień, w butach roboczych (ciężkie z metalowym wkładem). Stopy były całe czerwone, bardzo mocno ukrwione, skóra na piętach się łuszczyła, swędziała oraz piekła co do prowadziło do bólu. Niestety lek Nimesil nie pomagał.

Przez 4 mc pracowałam zdalnie (inna praca). Stan stóp się poprawił. Skóra się zagoiła.

W kwietniu rozpoczęłam pracę stojąca znów 3 dni po 12h. W maju zauważyłam dziwne "znamie" (odnośnik) oraz powróciło pieczenie stóp, ogólne zaczerwienie oraz ból. Nimesil wciąż nie pomaga.

Niestety nie mam jak dostać się do lekarza, ale może gdy ktoś będzie mógł nasunąć mi co to jest będę mogła zakupić leki w aptece. Proszę o pomoc. 

Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Ból stóp 04.07.21, 17:51
      Przede wszystkim takie buty to trzeba nosić na grube skarpety. A przy pracy stojącej konieczne są wkładki ortopedyczne, wtedy nacisk na skórę stóp rozkłada się równomiernie po całej spodniej powierzchni.
    • agati77 Re: Ból stóp 10.07.21, 16:46
      Dlaczego nie kupisz sobie lzejszych butów?Wystarczy wpisac w wyszukiwarke "lightweight safety shoes",są rozne,nawet szmaciane,tylko z ochrona na palce.Wcale nie musza byc wielkie ciezkie buciory.
      Co do twoich stóp to mozesz sprobowac moczyc je w cieplej wodzie z octem jablkowym.Dziala łagodzaco,ale tez odkazajaco.No ale na efekty trzeba troche poczekac.Jesli chcesz szybszych efektow a nie masz jak sie dostac do lekarza to idz to apteki,pokaż zdjecie,powiedz o co chodzi I pewnie cos ci doradzą.Wiekszosc aptek w UK ma "consultation room" gdzie mozesz pogadac z farmaceutą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka