Gość: makabra IP: *.swps.edu.pl / 192.168.15.* 26.04.02, 17:32 Heja, Moze ktos z Was wie czy wada serca polegajaca na niedomykalnosci zastawki mitralnej moze byc przyczyna klopotow np. przy naturalnym porodzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Artur Re: wady zastawki mitralnej IP: *.sasknet.sk.ca 26.04.02, 17:43 Kardiolog powinien ocenic stopien wady i ryzyko oraz zalecic forme porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloksia Re: wady zastawki mitralnej IP: 212.191.129.* 29.04.02, 15:03 Mam taką samą wade i 2 lata temu siłami natury urodziłam silnego, zdrowego synka. Co prawda mój ginekolog był poinformowany o mojej wadzie i ewentualnie było przygotowane wszystko na pomoc dla mnie ale nie było takiej potrzeby. Wiesz poród to taka chwila, że wszystkie twoje dolegliwości idą na bok, najważniejsza jest pomoc tej istotce przed którą olbrzymi wysiłek. I tak do tego podchodź. Ty jesteś dorosłą osobą a to maleństwo oprócz cięzkiego wysiłku musi zaklimatyzować się w zupełnie nowym świecie. Nie bój się. Ja jestem dowodem tego. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: wady zastawki mitralnej 08.05.02, 00:37 Wg wielu źrodel niewielka niedomykalność mitralna jest cech osobniczą, a nie wadą. Występuje np. często u kobiet o drobnej budowie i wąskich dłoniach. Jesli nic ci poza tym nie dolega, mozesz spokojnie sprawę olać. Pzdr :))))) Odpowiedz Link Zgłoś