porzeczka5 07.12.21, 13:11 Czy ktoś choruje na toczeń skórny, jakie leki się stosuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koziorozka Re: Toczeń skórny 07.12.21, 17:04 porzeczka5 napisał(a): > Czy ktoś choruje na toczeń skórny, jakie leki się stosuje? ---- Leki przepisane przez lekarza. Toczeń skórny (rumieniowaty układowy) - po diagnozie powinnaś być pod stałą kontrolą reumatologa lub immunologa Odpowiedz Link Zgłoś
porzeczka5 Re: Toczeń skórny 07.12.21, 18:24 Nie mam postawionej diagnozy, od kilku miesięcy mam problem z twarzą, skóra na policzkach pod oczami mnie piecze i mam rumień, dermatolog dał mi skierowanie na badania wyszło ze nie jest to alergia, crp w normie, morfologia też, test na kiłe ujemny, aso w normie, czy takie objawy mogą sugerować toczna, ana wyszły 1:320 Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Toczeń skórny 08.12.21, 18:50 Jak podejrzewasz toczeń, to idź do immunologa lub reumatologa Odpowiedz Link Zgłoś
porzeczka5 Re: Toczeń skórny 08.12.21, 19:06 Mam też anemie i hashimoto i nie wiem czy problemy mogą być od tego, nie chudnę, jedynie wypadły mi włosy po farbowaniu, ale to tez może być objaw anemii i hashimoto, ide do reumatologa w przyszłym tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś