Dodaj do ulubionych

Fundusz kompensacyjny

05.03.22, 22:28
Dzień dobry,
chciałbym prosić o poradę w sprawie odszkodowania za powikłania po szczepieniu na Covid.
Z tego co wyczytałem, o odszkodowanie mogą wnioskować osoby, który dostały np. wstrząsu anafilaktycznego.

W moim przypadku, po zaszczepieniu Moderną, wylądowałem na szpitalnym oddziale ratunkowych. W wypisie mam informację, że miałem omdlenie i zapaść (kod r55). Nie ma tam informacji o wstrząsie anafilaktycznym. Czy w takim przypadku nie ma co składać wniosku, bo zostanie odrzucony?
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Fundusz kompensacyjny 05.03.22, 23:51
      andrzej626 napisał:

> Dzień dobry,
      > chciałbym prosić o poradę w sprawie odszkodowania za powikłania po szczepieniu
      > na Covid.
      > Z tego co wyczytałem, o odszkodowanie mogą wnioskować osoby, który dostały np.
      > wstrząsu anafilaktycznego.
      >
      > W moim przypadku, po zaszczepieniu Moderną, wylądowałem na szpitalnym oddziale
      > ratunkowych. W wypisie mam informację, że miałem omdlenie i zapaść (kod r55). N
      > ie ma tam informacji o wstrząsie anafilaktycznym. Czy w takim przypadku nie ma
      > co składać wniosku, bo zostanie odrzucony?

Złożyć wniosek zawsze można. Potem można się zapewne odwołać... Czemu nie spróbować? Tyle od nas rządzący kasy wyciągają, trzeba próbować, gdy jest szansa, coś od nich odzyskać. :)

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka