Dodaj do ulubionych

Badania krwi

04.11.22, 11:11
Dzień dobry, bardzo proszę o pomoc . W poniedziałek poszłam na badania krwi do szkoły oto wyniki :
Leukocyty 17,3 (4-10)
Erytrocyty 4,6 (3,8-5,4)
Hemoglobina 11,9 (12-16)
Hematokryt 37,3 (37-47)
Mcv 89,7 (80-100)
Mch 28,6 (27-31)
Mchc 31,9 (32-36)
Płytki krwi 231 (130-400)
P-lcr 47,8 (13-43)
Rdw-cv 14 (11,5-16)
Mpv 12,8 (9,6-12)


Bardzo martwią mnie Leukocyty. Ma znaczenie to że na badania poszła z chorym gardłem? Tzn nie mogłam nic przełknąć, miam całe czerwone , i na tym dzyndzelku z tyłu i wokół takie białe kropki były. Bardzo się boję że to bialaczka
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Badania krwi 04.11.22, 16:07
      Żadna białaczka, tylko angina. Podwyższone leukocyty oznaczają, że organizm się broni; gdyby nie były podwyższone, to dopiero należałoby się martwić.
    • sp9tcu Re: Badania krwi 04.11.22, 16:31
      Jestem hipochondrykiem 4 klasy
      A tym razem uśmiałem się
      Prawdopodobieństwo białaczki 0,01 %
      Tylko wariaci robią badania okresowe gdy cię gardło boli
      To białe to ropa stany ropne
      Nigdy nie robię badań w takim okresie ( a mam często z uwagi na alergie )
      Na pewno masz też ob. i crp podwyższone
      Wylecz gardło ( potrzebny antybiotyk )
      Poczekaj 3 tygodnie popwtórz badania
      Będą dobre

      • horpyna4 Re: Badania krwi 04.11.22, 20:25
        Zanim się weźmie antybiotyk, warto kilka razy dziennie płukać gardło szałwią lub Septosanem. Jak nie pomoże w ciągu kilku dni, trzeba zastosować antybiotyk.

        Wymienione zioła mają działanie ściągające. Trzeba się liczyć z odkrztuszaniem ropy, bo te białe kropy zaczną się opróżniać.
        • justtt223 Re: Badania krwi 04.11.22, 21:53
          Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi , uspokoiły mnie . Aa co do gardla to jest zdecydowanie lepiej . Najgorsze były 3 pierwsze dni
          • horpyna4 Re: Badania krwi 05.11.22, 11:02
            Jak następnym razem poczujesz dyskomfort w gardle, ewentualnie powiększone najbliższe gruczoły chłonne, to ssij Streptils Intensive zgodnie z dawkowaniem na ulotce. Możesz w ten sposób nie dopuścić do rozwinięcia się anginy, Wiem coś na ten temat, bo sama mam zerową odporność na anginę i zawsze staram się zdusić chorobę w zarodku.
            • justtt223 Re: Badania krwi 05.11.22, 14:03
              Dobrze , dziękuję za wskazówki. Ogólnie na początku miałam tak jakby Mi coś w tym gardle utknelo , czułam że na szyji węzły mam powiększone. Na następny dzień jak wstałam to już była masakra. Śliny w ogóle nie mogłam przełknąć, cała szyja mnie bolało aa o tym żeby coś zjeść to mogłam pomarzyć. Na szczęście po 3 dniach zaczęło przechodzić
              • horpyna4 Re: Badania krwi 05.11.22, 14:30
                Klasyczne objawy anginy, na szczęście Twój organizm zwiększył liczbę leukocytów i w ten sposób poradził sobie. Chcesz przyspieszyć koniec choroby, to jeszcze possij ten Strepsil Intensive (intensive, bo bywają i słabsze), a jeżeli są jeszcze ropne czopy, to również płucz gardło.
                • justtt223 Re: Badania krwi 05.11.22, 18:06
                  Jasne rozumiem, dziękuję bardzo

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka