Gość: rek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 14:04 Słyszałam, ze istnieją kuracje antyalergiczne (mam alergię pokarmową, plus nie toleruję niektórych kosmetyków). Jeżeli ktoś coś wie coś na ten temat to bardzo proszę o pomoc. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: basia Re: alergia - prośba IP: 62.233.201.* 10.11.04, 14:07 czym objawia ci się alergia na kosmetyki czy puchną ci usta Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: alergia - prośba 10.11.04, 14:23 długo zajęło mi odkrycie, ze to co mnie uczula to majonez i pierze w starej poduszce.. uważaj po prostu na to co jesz i z czym masz kontakt, zapisuj i obserwuj się. wiem, ze sa metody na odczulanie, ale najlepsza jest unikanie alergenów. jesli krem to ten dla dzieci. jesli pomidor to wiejski, bez chemii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vika Re: alergia - prośba IP: 217.97.250.* 10.11.04, 17:56 A mnie własnie krem dla dzieci prawdopodobnie uczulił. Chodzi o firme jonsons baby i z tej firmy podobno czetso kosmetyki uczulają. Poszłam do lakarza i lekarka powiedziała ze mam natychcmiast ten krem wyrzucić bo jej dziecko po oliwce z tej samej seri dostało strasznego uczulenia. Pani w aptece tez powiedziała ze preparaty tej firmy czesto uczulaja. Mam na twarzy plami grysikowate i w niektórych miejscach na ciele :-( Oby szybko zeszło!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: alergia - prośba IP: *.autocom.pl 11.11.04, 00:27 na alergie jest super oilatum krem (tylko w aptece do kupienia)oczywiscie nie ciagle, bo mni np. kosmetyki po jakis 4 miesiacach uczulają i muszę zamienic, wtedy używam erisa albo (jak mam $$) la rocha Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: alergia - prośba 11.11.04, 21:11 Johnsons uczula!!!! krem musi byc taki jak nivea z polleny lechii... chodzi o konsystencję i zapach... albo bambino. one nie zawierają żadnych substancji szkodliwych, nie powinny uczulać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronto Re: alergia - prośba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 17:16 Najlepszym preparatem regulującym układ immunologiczny (alergia to nadmierna jego aktywność)jest amerykański suplement - wyciąg z colostrum. Przeczytaj o nim na www.zdrowie.republika.pl Jedną z jego funkcji jest wygaszanie nadmiernej nieuzasadnionej aktywności układu immunologicznego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronto Re: ale rewelacyjny suplement IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 18:57 Dlaczego próbujecie powstrzymac ludzi od tego by poznali nowe bardzo dobre suplementy nie mające sobiue równych. Pewnie to konkurencja dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronto Re: Are - daj spokój s tymi tekstami "handlarz" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 19:01 Dobry suplement trzeba polecać jezeli jest nieznany. Gdyby nie handlarze to wielu nie poznało by środków które pozwoliły im wrócic do zdrowia. Więc Are najpierw poznaj to co krytykujesz a nie zakładaj z góry że ktoz próbuje uszukiwać. Pozdrawian cię Are. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: alergia - prośba IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.11.04, 17:23 Z alergią można żyć zmieniając nawyki.Używanie tylko kosmetyków tanich?,które mają mało składników daje rezultaty.(Woda,mydło Kajtek szampon bez soli i dodatków.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barka Re: alergia - prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 18:27 Lub zwykłe mydo szare , a zamiast oliwki kosmetycznej zwykłą oliwę spożywczą. Jrśli kremy to bezzapachowe a wogóle kosmetyki z serii Hypoalergiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: alergia - prośba 12.11.04, 19:12 Alergie można WYleczyć homeopatycznie, a nie tylko maskować objawy, tylko tym się musi homeopata zająć, bo bez tego to nie ma sensu 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forumhomeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rek Re: alergia - prośba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 09:37 dzięki bardzo, za wszystkie odpowiedzi. Przeczytałam z zainteresowaniem. Jeżeli źle działa na mnie kosmetyk to przestaję go używać i po problemie. Ale trudno mi żyć z alergią pokarmową, przyzwyczaiłam się już do tego że nie mogę jeść nic co ma w sobie mleko. Niekiedy nie wytrzymuję i zjem trochę zółtego sera, wypiję szklankę mleka etc. Wiem, ze muszę zmieniać rodzaj jedzenia, bo uczulam się na produkt, który jadam za często. Ale ostatnio zaczęłam się podejrzewać o uczulenie się na pieczywo (tylko nie wiem czy na makę, jaja, drożdże czy konserwanty) i kawę. I powiem wam, ze samo podejrzenie już mnie załamało. Bardzo lubię chlebek, nie wspominając już o kawie. o proponowanym suplemencie oczywiście poczytam, dzięki. Ale nie ukrywam, że zapaliłam sie do homeopatii Odpowiedz Link Zgłoś