Dodaj do ulubionych

Krwioplucie różowej śliny bez kaszlu rano??

27.12.23, 19:35
Witam. Mam 40 lat od dwóch miesięcy najczęściej rano odpluwam krew ze ślina. Od 20 lat paliłem papierosy. Wszystkie badania Ok. Laryngolog, morfologia, RTG. Pulmonolog powiedział ze nie wyglada to na najgorsze, ale jutro mam bronchoskopia i TK. Umieram z nerwów bo myśle ze będzie to czego się najbardziej obawiam. Chodź oprócz samopoczucia psychicznego fatalnego, czuje się jakby mi nic nie dolegało. Proszę o radę czy może to być coś i innego niż nawet boje się napisac ze wiadomo o chodzi?? Proszę o odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Krwioplucie różowej śliny bez kaszlu rano?? 28.12.23, 10:16
      Przyczyn mozze być kilka
      piersza bardzo błacha chore zatoki i spływająca z zatok krew
      czy masz katar ?
      czy bolą zatoki ?

po nowotwór płuc
      mam nadzieje ze cię przebadają
      i napiszesz
      • przemo84 Re: Krwioplucie różowej śliny bez kaszlu rano?? 28.12.23, 13:02
        Dziś miałem zarówno najcięższe, zarówno najlżejszy dzień w życiu. Badanie TK oraz bronchoskopia nic nie wykazały. Doktor powiedział ze na 99% procent pluje z refluksu żołądkowego, ponieważ w gastroskopii mam napisane , ze mam niedomoge spustu z nadzerkami. Dzięki Bogu wszystko dobrze się skończyło. A doktor robiący mi Gastro oczywiście nie poinformował mnie o tym bo po co ani lekarz rodzinny oglądający wyniki 😡
        • koziorozka Re: Krwioplucie różowej śliny bez kaszlu 28.12.23, 16:44
          przemo84 napisał(a):
          > Gastro oczywiście nie poinformował mnie o tym bo po co ani lekarz rodzinny oglądający wyniki 😡
          -----------
          Jakby powiedzieli, zlekceważyli to pobiegłbyś szybko na broncho? 😉
          Jakby było coś poważniejszego, to byś narzekał, że długo specjalistycznych badań nikt nie zlecał?
          Lekarz nie szuka po ciemku, wyklucza po kolei.
          Uśmiechnij się 😀
          • przemo84 Re: Krwioplucie różowej śliny bez kaszlu 28.12.23, 19:44
            Tez jest w tym dużo racji😉😉 Najwazniejsze , ze dobrze się wszystko skończyło, bo szczerze miałem dziś w nocy najczarniejsze myśli😟Ale jest jeden plus tej całej sytuacji rzuciłem palenie i powiedziałem sobie , ze więcej papierosa do buzi nie wezmę 😅
            • sp9tcu Re: Krwioplucie różowej śliny bez kaszlu 28.12.23, 22:21
              Prosto masz chore zatoki
              krew z zoładka niez nam się
              co do zatok
              trudna sprawa
              nie wyleczysz za tydzień
              jakie masz objawy żoąłdkowe
              • przemo84 Re: Krwioplucie różowej śliny bez kaszlu 02.01.24, 11:04
                Hej. Ja nie mam żadnych objawów żołądkowych, nic mnie nie boli. Jedynym problemem jest to ze rano jak wstaje po zaciagnieciu śliny głęboko z gardła wypływam ja w kolorze jasno różowym najczęściej. Odplune i później spokoj cały dzień, chyba ze się położę znowu na 2 godziny wtedy znowu trochę pluje. Laryngolog zaliczony lekko Przysycha śluzówka, ale stwierdził ze krwioplucie nie od tego . Pulmolog również RTG klatki Ok, T Komouterowa z kontrastem Ok, bronchoskopia nic nie wykazała. Morfologia Ok, gastroskopia wykazała nadżerki i refluks ( niedomoge spustu). Każdy mówi ze kwasy żołdakowe w pozycji leżącej mi drażnią gardo stad rano po leżeniu krew. Biorę leki na te objawy narazie nic nie pomaga. Dodam ze kiedyś bardzo dużo paliłem, ale płuca doktor na 100 procent po badaniach wykluczył, piłem ostatnio bardzo dużo alkoholu i te jest pewnie przyczyna nadzerke itp. Wątroba lekko stłuszczone bez zmian jednorodna nie powiększona . Stluszczenie spowodowane alkoholem którego tez nie pije już od ponad miesiąca wogole. Ktoś doradzi co mogę zrobic jeszcze za badanie żeby mieć pewność czemu pluje dalej. Proszę o podpowiedz bo mimo ze najgorsze jest wykluczone dalej mi to nie daje spokoju i spać nie daje jak zobacze krew rano czy po leżeniu . Pozdrawiam
                • koziorozka Re: Krwioplucie 02.01.24, 14:03
                  Jak to z nadżerek, to uzbrój się w cierpliwość. Z dnia na dzień się nie zagoją, zwłaszcza jak są podrażniane
                  Spanie na stojąco wykluczasz? ;)
                • liberau Re: Krwioplucie różowej śliny bez kaszlu 11.03.24, 11:35
                  Kolego i jak Twoja sprawa - wyjaśniła się jakoś?
                  • sp9tcu Re: Krwioplucie różowej śliny bez kaszlu 12.03.24, 03:16
                    przeciez nie odpisze
                • piotrekpoludnie Re: Krwioplucie różowej śliny bez kaszlu 02.04.24, 21:19
                  Siema i jak uloczene?
    • piotrekpoludnie Re: Krwioplucie różowej śliny bez kaszlu rano?? 22.04.24, 10:36
      Kolego odpisz proszę mam ten sam problem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka