Dodaj do ulubionych

Szumy w głowie,w uszach

01.01.24, 19:49
JA mam szumy w głowie , lub w uszach niewiem dokładnie gdzie już 15 lat nie mogę spać , brak pamięci , szum od rana do wieczora i tak w kułko.
Tabletki nie pomagają .
A ja tu na głowę już dostaje .
Rezonans mag. Nic nie widzi.
Bo to psychiczne coś nie widać tego tylko słyszę to w głowie i przeszkadza .
Proszę o info
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Szumy w głowie,w uszach 01.01.24, 23:48
      A po co rezonans
      zaczołbym od bardzo dokąłdnego zbadania ucha
      srodkowego , wewnetrznego , i błednika
      poza tym zbadałbym cały nos zatoki
      a na poczantku cisnienie
      • mariusz37 Re: Szumy w głowie,w uszach 02.01.24, 11:13
        Ucho środkowe już badałem niby ok. Ale dzieki
      • vvaria Re: Szumy w głowie,w uszach 22.01.24, 22:11
        sp9tcu napisał:

> A po co rezonans
        > zaczołbym od bardzo dokąłdnego zbadania ucha
        > srodkowego , wewnetrznego , i błednika
        > poza tym zbadałbym cały nos zatoki
        > a na poczantku cisnienie
        >
        Właśnie po to się robi rezonans. Żeby m.in. wykryć zapale IA ucha bądź zatok
    • mieszkankaroztocza Re: Szumy w głowie,w uszach 07.01.24, 12:50
      Sprawdz sobie stawy te w zębach ja takie coś mam od czasu jak założyłam aparat ortodontyczny. No i ortodontka powiedziała że tak może być. A jak się nie ma aparatu to też się tak może zrobić.
      • mariusz37 Re: Szumy w głowie,w uszach 12.01.24, 10:36
        Dzięki za info
        • sp9tcu Re: Szumy w głowie,w uszach 13.01.24, 21:42
          Oczywiście na 1 miejscu ciśnienie
      • mgie2 Re: Szumy w głowie,w uszach 24.01.24, 17:54
        Oczywiście, że jeśli przed orto tego problemu nie było, a w trakcie orto przesuwa się zęby i zmienia cały układ narzadu żucia i jak były robione jakieś podwyższenia z reki na zębach, co przekierowuje żuchwę i powoduje ucisk głów stawowych na strefę dwuwarstwową, to oczywiście, że jest to przez ortodoncję. Przecież staw skroniowo-żuchwowy jest od razu przy uchu wewnętrznym, stąd szumy, czy piski... Ortodonta nic innego nie powie, bo na staw skroniowo żuchwowy w ogóle nie patrzy, on umie tylko szeregować zęby, ale one do siebie w ogóle nie pasują po zdjęciu aparatu i pacjenci cierpią ..... To jaki jest zgryz ma wpływ na staw, pozycje głowy, postawe, barki, mięśnie itd..... Polecam film choroby okluzji a youtube
        • mieszkankaroztocza Re: Szumy w głowie,w uszach 24.01.24, 20:29
          No nie pasują i po zdjęciu będę iść do innego ortodonty. Noszę ten aparat już długo bo będzie 7 lat. Po to po co był założony to zrobił, ale popsuł inne rzeczy. Już lepiej było go nie zakładać zęby zatrzymane i wstawić sztuczne to reszta by była ok, ale miało być dobrze i ona miała się znać, ale to ja nie jestem przypadkiem książkowym i nie miała takiej sytuacji. W ogóle że, godziłam się na wyrwanie mlecznych to źle. Ale chirurg szczękowy powiedział, że trzeba, a ja nie znam się.
          • mgie2 Re: Szumy w głowie,w uszach 25.01.24, 12:01
            7 lat, masakra, to chyba rekord. Ja mialam nakladki, przez które nie potrafilam zamknac buzi, wszystkie miesnie napierd... i staw... spać nie moglam, dopiero mi pomogla aksjografia i szyna po niej
            • koziorozka aksjografia 25.01.24, 17:52
              mgie2 napisała:
              > dopiero mi pomogla aksjografia i szyna po niej
              ----------------
              mgie2 - w kilku miejscach reklamujesz konkretny gabinet. Na tym forum to nie przejdzie.
              Badanie aksjograficzne stawów skroniowo-żuchwowych stosują różni stomatolodzy
    • vvaria Re: Szumy w głowie,w uszach 22.01.24, 22:10
      Ja mam szumy, słyszę dźwięki, których nie ma (jak młot udarowy, albo jakbym wyciągała pompkę od dętki rowerowej) piszczy. Ja to mam od zapalenia ucha środkowego, które spowodowane jest przewleklym zapaleniem zatoki czołowej. Na rezonansie takie zapalenie powinno ci wyjść.
      Czytałam badania po angielsku z których wynika, że narząd słuchu wyniszcza się też np. przez długotrwałe stosowanie kropli do ucha z kwasem salicylowym większość ludzi tego nie wie. Więc nie radzę używać takich mimo że farmaceuci proponują.
    • mgie2 [...] 24.01.24, 17:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • bonifrat Re: Szumy w głowie,w uszach 01.02.24, 09:07
      Oj chętnie bym też się coś dowiedziała,bo mam identyczne objawy
      • mariusz37 Re: Szumy w głowie,w uszach 04.02.24, 14:18
        Ino laryngolog od uszów .
        I neurolog od głowy ci pomorze .

I ci stwierdzi od czego to masz .
        Bo biorę tabletki na te chorobę ale nie pomagają szkoda kasy i czasu lepiej wydać na badanie i operacje jakąś .ci mówię
    • bonifrat Re: Szumy w głowie,w uszach 04.02.24, 16:22
      Cześć Mariusz idź do laryngologa niech ci da na badanie słuchu, mi powiedziała lekarz że te szumy są prawdopodobnie od niedosluchu jakbym misla aparat to moze ustaną najlepiej wez skierowanie od laryngologa do poradni wechu i sluchu Jak jesteś z Warszawy zapisz się w Kajetanach bo podobno oni badają kompleksowo tylko się długo czeka na wizytę .Ja zamierzam wziac skierowanie i zrobic to samo u mnie stwierdzony jest niedosluch, ale jeszcze bym nie chciała nosić aparatu
      • mariusz37 Re: Szumy w głowie,w uszach 04.02.24, 19:39
        Cześ skąd jesteś ja mariusz.maria

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka