Dodaj do ulubionych

Straszne wzdęcia w podbrzuszu i bol

24.04.24, 15:44
Od poniedziałku 22.04 mam strasznie napięte i obolałe podbrzusze, źródłem jest prawa strona. Przy dotyku brzuch jest obolały. Boli przy siadaniu i chodzeniu. Jak siedzę to nie boli tylko jest dyskomfort z powodu napięcia Nie mam biegunki ale stolec wczoraj i dzisiaj byl luźny .Dzisiaj doszły skurcze żołądka.
Dodam, że jestem osobą bardzo nerwową i zawsze w stresie najwięcej cierpiał brzuch. Teraz naczytalam się, że może być to rak jajnika lub jelit i dodatkowo swiruje...
Dodam, że zawsze miałam dużo gazów, a teraz mniej. Zawsze były śmierdzące.
Co to może być? IBS raczej nie bo wtedy to po lewej stronie są wzdęcia i bóle.
Obserwuj wątek
    • ruda1255 Re: Straszne wzdęcia w podbrzuszu i bol 24.04.24, 17:17
      Witam, dziewczyny ratunku ! Od 2 miesięcy kręci mi się w głowie i mam brak równowagi dodatkowo doszły kucie uszu.. co to może być ? Czy to błędnik? I jeszcze wyszło w Rezonansie że mam zwyrodnienie kręgosłupa szyjnego? Już nie wiem gdzie iść szukać pomocy.
      • iris_wawa Re: Straszne wzdęcia w podbrzuszu i bol 25.04.24, 16:47
        Do dobrego otolaryngologa trzeba iść, mogą to być wypadające otolity z kanałów w błędniku, może być zapalenie błędnika, choć na zapalenie za długo to trwa, albo zapalenie nerwu przedsionkowo-ślimakowego.
        • ruda1255 Re: Straszne wzdęcia w podbrzuszu i bol 25.04.24, 18:11
          Już byłam u dwóch laryngologów i nic nie widzą.. ale dziękuję za odpowiedź.
          • iris_wawa Re: Straszne wzdęcia w podbrzuszu i bol 28.04.24, 11:01
            Ja byłam tez u kilku laryngologów zanim trafiłam do właściwego. Czy robili Tobie manewry Semonta? Mnie pomógł też po diagnozie o wypadających otoliatch rehabilitant od zawrotów głowy.
    • sp9tcu Re: Straszne wzdęcia w podbrzuszu i bol 24.04.24, 17:39
      na sor w trybie pilnym
      to morze być wyroste 50 na 50
      • milla7605 Re: Straszne wzdęcia w podbrzuszu i bol 24.04.24, 20:58
        Raczej nie. Przed chwilą miałam wodnisty stolec. A przy wyrostku raczej zaparcia są.
        • koziorozka Re: Straszne wzdęcia w podbrzuszu i bol 25.04.24, 19:50
          milla7605 napisała:
          > Raczej nie. Przed chwilą miałam wodnisty stolec. A przy wyrostku raczej zaparcia są.
          --------------------
          Nieprawda.
          Połóż się na plecach i poproś kogoś, żeby powoli naciskał po prawej stronie brzucha i gwałtowne zabrał dłoń.
          Przy wyrostku naciskanie nie boli, boli po zlikwidowaniu nacisku

• sp9tcu Re: Straszne wzdęcia w podbrzuszu i bol 25.04.24, 21:40
            orzeciez mówiłem by jechała na sor
            niech sie połozy n apleccah i przyciaga prawa nogę do brzucha
            jak poczuje ból od rzu po pogotowie i do szpitala
            • milla7605 Re: Straszne wzdęcia w podbrzuszu i bol 29.04.24, 17:04
              To nie wyrostek.
              Raczej IBS ,albo jakaś choroba zapalna jelit typu cron. Albo jakiś nowotwór...
              Byłam u lekarza. Dostałam skierowanie na morfologię i usg brzucha. Jutro robię morfologię, a po majówce usg, bo niestety teraz taki czas, że nawet prywatne nie da rady szybko zrobić usg.
              • milla7605 Re: Straszne wzdęcia w podbrzuszu i bol 30.04.24, 11:25
                Naczytalam się o raku jajnika, różne historie kobiet i jestem przerażona....
                • koziorozka Re: Straszne wzdęcia w podbrzuszu i bol 30.04.24, 16:46
                  Dobrze, że byłaś u lekarza.
                  Jak chcesz się nakręcać, to nikt ci nie zabroni ;)
                  Wiesz, że jutro możesz wpaść pod samochód?
                  Nie lepiej cieszyć się piękna pogodą, wolnymi dniami i towarzystwem miłych ludzi?
                  • milla7605 Re: Straszne wzdęcia w podbrzuszu i bol 30.04.24, 19:49
                    Tak, tylko ciężko się cieszyć jeśli coś dolega. Poza tym nagła śmierć tak naprawdę jest tylko szokiem dla tych co zostają. Mnie chyba bardziej przeraza cierpienie i takie powolne, świadome umieranie.
                    Dodatkowo odebrałam wyniki badań i się przeraziłam, bo crp 60,monocyty procentowo zawyzone 12,5 %,leukocyty % zanizone. Liczbowo na granicy normy.
                    Czuję, że coś jest w podbrzuszu,jak się schylam czuje jakby tam byl jakiś balonik. Czuję to na środku i po prawej stronie. Podbrzusze obolałe przy dotyku.

Udało mi się na czwartek zapisać prywatne na usg brzucha. Strasznie się boję, ale nie mam wyjścia. Oprócz wyniku boję się, że będzie mnie bolało przy nacisku w trakcie badania.
                    • sp9tcu Re: Straszne wzdęcia w podbrzuszu i bol 01.05.24, 04:50
                      Faktycznnie 60 crp to zły wynik
                      Ja teraz miałem potężną infekcje zatoki gardło, kaszel crp 7.9 (siedem przecinek 9 )
                      • milla7605 Re: Straszne wzdęcia w podbrzuszu i bol 02.05.24, 20:01
                        Jestem po usg...niestety muszę iść na dalsze badania.
                        Wątroba,nerki, trzustka, pęcherzyk żółciowy, pęcherz moczowy bez widocznych zmian. Węzły chłonne niepowiekszone.
                        Niestety w rzucie narządu rodnego zmiana o średnicy 8 cm.....Jestem przerażona.
                        Zapytałam p.dr czy to może być mięśniak, powiedziała, że tak. Tylko się trochę zdziwiła, że rok temu u ginekologa nic nie było widać....wypisała mi skierowanie na oddział chirurgii, powiedziała, że tak będzie szybciej niż bym sama sobie załatwiała tomograf.
                        Jestem przerażona, czy to na pewno mięśniak? Nie mam żadnych krwawien, miesiączkę już coraz rzadziej, nieregularnie.
                        • milla7605 Re: Straszne wzdęcia w podbrzuszu i bol 05.05.24, 10:03
                          Leżę w szpitalu . W piątek miałam tomograf. Czekam na wynik.
                          W usg dopochwowym wyszedł jakiś guz. Lekarz powiedział, że może być to potworniak. Że ma kilka cech, które przemawiają za tym, że może mieć charakter łagodny. Przy drugim jajniku też jest jakaś mniejsza zmiana.
                          Zrobili mi tomograf klatki piersiowej, brzucha i miednicy. Czekam w ogromnym lęku.
                          • milla7605 Re: Straszne wzdęcia w podbrzuszu i bol 05.05.24, 10:09
                            Zrobili mi jakieś 3 dodatkowe markery nowotworowe. Ca 125 wyszedł niestety za wysoki bo coś ok 300. A tamte 2 których nazwy nie znam wyszły w normie.
                            Martwi mnie ten prawie 10krotnie zawyzony marker.
                            • sp9tcu Re: Straszne wzdęcia w podbrzuszu i bol 05.05.24, 16:48
                              rpzumie usg
                              a kiedy było poprzednie usg
                            • koziorozka guz potworniak 05.05.24, 18:17
                              milla7605 - głowa do góry, będzie dobrze.
                              Najważniejsze, że szybko masz diagnozę i wdrożone leczenie.
                              Trzymam kciuki :)

• milla7605 Re: guz potworniak 05.05.24, 18:42
                                Nie mam jeszcze diagnozy. Czekam za opisem TK. Jeszcze się ludze, że to potworniak dojrzały i wystarczy go usunąć.
                                • koziorozka Re: guz potworniak 05.05.24, 18:48
                                  Dlaczego łudzę?
                                  Miej nadzieję, nie złudzenia :)
                                  I nie stresuj się, bądź dobrej myśli
                                  • milla7605 Re: guz potworniak 06.05.24, 16:09
                                    Staram się, ale jest ciężko być dobrej myśli.
                                    Nadal nie mam wyniku tomografu.
                                    Dzisiaj była na oddziale mloda dziewczyna, zrobili jej usg, a później tomograf, wypuścili do domu i wynik będzie miała w piątek. A mnie trzymają od piątku, gdzie nie było radiologa, bo była majówka. To czekanie mnie zżera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka