Dodaj do ulubionych

próba ujemna - mnóstwo objawów

04.01.20, 16:57
Dawno temu przy takich samych objawach jak teraz miałam wykonaną próbę ischemiczną, wyszła ujemna. Przed próbą przez długi czas suplementowałam wit. D 4000, 5-6 tabl slow -mag i 3 dni przed wapń 1000 mg.
Opis (30.03.16):
Wykonano próbę ischemiczną uciskając prawe ramię opaską elastyczna przez 10 minut, dołączając w ostatnich 2 minutach hiperwentylację. Po zwolnieniu ucisku w m. międzykostnym I nie zaobserwowano wyładowań multipletów charakterystycznych dla tężyczki.
Próba isch. ujemna.

Czy mimo wszystko możliwa jest tężyczka przy takim wyniku?

Witamina d obecnie (28.11.2019) bardzo wysoko: 72,3 (po przerwie w suplementacji).
Od dwóch tygodni wybudzenia po zaśnięciu, zaburzenia równowagi, mrowenia kończyn, drżenie mięśni w spoczynku jak po wysiłku, uczucie nagłego ciepła w palcach rąk, sztywność karku i szyi, lęki, zimne stopy i/lub ręce, raz gorąco raz chłodno, strzelanie w stawach - po całości.

Po drodze badany był parathormon, wynik super, wapń w połowie normy.

Hormony tarczycy w miarę: dawka T4 106, T3 8,75; po obniżeniu dawki pól roku temu ze 112 T4 i 10T3 ataki lęku straciły na spektakularności, a zmęczenie wcale nie większe, za to pojawiły się właśnie mrowienia i drżenia.
Wyniki: Ft4 17,77 [12-22] 57%
Ft3 5,17 [3,1-6,8] 55%, podniosłabym gdyby nie skoki ciśnienia, a przy tym dawkowaniu są
łagodniejsze

Brałam długo antydepresant, po którym mi się bardzo poprawiło (czyli zaburzenia lękowe?), byłam na długiej psychoterapii no i nic z tego. Po odstawieniu antydepresantu w niecałe pół roku prawie wszystko wróciło :(.
Jestem wściekła, muszę dużo leżeć bo mnie "buja" i czuję się niestabilna.
MRI szyi pokazuje problemy, ale zaburzenia równowagi pojawiają się nie przy zmianie pozycji ale podczas spaceru, chodzenia.
Jestem nerwowa, boję się wychodzić z domu. Zaczęłam od nowa brać magnez, nie wiem, czy dokładać wapń. Potas biorę praktycznie cały czas bo mam skłonności do wyników blisko dolnej normy.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka