Dodaj do ulubionych

Fetor ludzkiej kupy z ust - czy to rak ?

IP: *.datalink.cn 27.12.04, 15:53
Proszę o radę lekarza jeżeli na tym forum jest. Czy straszliwy fetor z ust
przy oddychaniu + bóle ( na razie lekkie) w górnym płacie wątroby, to jest
rak ? Chciałem zaznaczyć ,że ten fetor to naprawdę jest fetor kupy, i nic
tutaj nie przesadziłem, ja go wyczuwam, i wyczuwają go inni.

Byłem w przychodni,i przy rejestracji do lekarza, przy pielęgniarkach
powiedziałem tak od siebie: ,,kurcze wali mi tak z ust, jakby rak mnie
wpiepszał od srodka ,, ,wtedy zauwarzyłem dziwne porozumiewawcze spojrzenia
pielegniarek, a jedna z nich tak od siebie samej dodała: ,,wreście sie
domyslił, bo jakoś zaden lekarz nie umiał mu ( czyli mi ) tego powiedzieć.

W gabinecie lekarskim zapytałem sie wprost i bez ogródek: Pani doktor, mam
coraz częstsze bóle w okolicy wątroby , a na dodatek towarzyszy temu
wyjatkowo nie przyjemny oddech , (powiedziałem to wprost) oddech o zapachu
starej roby pomieszanej z ludzkim kałem. I zażadałem (poprosiłem) lekarke
wprost: ,, Pani doktor ja sam u siebie podejrzewam nowotwór, bo od zdrowego
człowieka NIE MOŻE AŻ TAK ŚMIERDZIEĆ , jestem osobą dorosłą, i napewno bedzie
mi przykro jeżeli sie dowiem prosto w twarz że to rak,ale CHCĘ WIEDZIEĆ-
POGODZĘ SIE Z TYM,ale chcę wiedzieć....Uzyskałem wymijającą odpowiedz, że to
sa uchyłki przełyku !!! I tam gromadzi sie stare jedzenie i dlatego smierdzi.
No tak, ale wobec tego dlaczego mi strasznie śmierdzi jezyk, tak jezyk, i to
smierdzi czysta kupą ludzką - te argumenty trochę wybiły pania doktor z rytmu.

Mam pytanie? Czy lekarka (lekarz rodzinny ) coś przedemna ukrywa? Jak w
takiej sytuacji, gdy nowotwór jest rozpoznany zachowuje sie lekarz pierwszego
kontaktu? Czy to on proponuje zgłoscić się na onkologię , czy nic nie mówi i
czeka az pacjent sam na to wpadnie? Lekarze! podzielcie sie swoja wiedza jak
postępują w takiej sytuacji lekarze?

Ach, i jeszcze coś.Przez kogoś dowiedziałem się, że siostra mojej znajomej
która na osrodku zdrowia jest pielegniarką, mówiła jej ,że ,,lekarze
podejrzewają umnie nowotwór ( raka) ,ale NIE WIEDZĄ w jaki sposób mi otym
powiedzieć WPROST żebym się nie załamał. Podobno nawet losowali miedzy soba
który lekarz ( a jest ich 7 ) powie mi otym. Ale podobno los do powiedzenia
mi otym wyciągneła młoda lekarka, która POPROSTU SIĘ Z POWIEDZENIA MI TEGO
WYCOFAŁA.

To są tylko zaszłyszne plotki, bo wiadomo ze słowo rak unas to temat tabu do
końca. Ale w kazdej plotce jest trochę prawdy.

Na zakonczenie dodam żę: mam 33 lata , nie piję ani nie piłem ,nie palę ani
nie paliłem papierosów ,dbam o siebie,odrzywiam sie wegetariansko od prawie 4
lat. Z ust śmierdziało mi jak mówia znajomi zawsze, ale nigdy do tej pory nie
az tak.

Jeżeli ktos może sie na poruszony przezemnie temat wypowiedzieć,to bardzo
proszę. Proszę mówić prosto i ,, bez znieczulenia ,,.Nawet jezeli przeczyta
to jakis lekarz/lekarka i intuicja podpowie mu że to rak, niech napisze.
Przecierz nie powie mi to w oczy jak w gabinecie ( mogłoby byc to nie zreczne
dla niego i pacjenta), ale wypowie sie anonimowo na forum.

Dziekuję i czekam. Jestem gotowy na cała prawdę. Bo takie jest zycie.
niedawno odszedł od nas znakomity dziennikarz Pawłowski z TVN-u ,miał tyle
lat co ja. wobec losu człowiek jest bez radny, jezeli los trafił na mnie to
tródno - takie jest zycie.

tysiace ludzi jezdzi na wózkach, ini lezą sparalizowani, to do cholery mnie
mógł na zasadzie losu w wieku 33 lat trafić rak, bo nie jestem lepszy ani
gorszy od innych. Bo takie jest zycie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: Fetor ludzkiej kupy z ust - czy to rak ? IP: *.214-200-80.adsl.skynet.be 27.12.04, 15:57
      Mateusz,
      jak mozna stawiac tak powazne rozpoznanie jak rak tylko na podstawie jednego
      objawu? Lekarze niczego przed Toba nie ukrywaja- oni bez badania tego po prostu
      nie wiedza, a jak nie wiedza- to nie powiedza.
      Jak powinien postapic lekarz? Powinien pacjenta zbadac, a jesli nie jest pewien,
      to wyslac na badania dodatkowe.
    • snajper55 Re: Fetor ludzkiej kupy z ust - czy to rak ? 27.12.04, 16:02
      Gość portalu: Mateusz 33 napisał(a):

> Proszę o radę lekarza jeżeli na tym forum jest. Czy straszliwy fetor z ust
      > przy oddychaniu + bóle ( na razie lekkie) w górnym płacie wątroby, to jest
      > rak ?

Przestań obżerać się hamburgerami u McDonalds'a to przestanie Ci śmierdzieć z
      ust a i bóle wątroby przeminą.

S.
      • malaga1234 Re: Fetor ludzkiej kupy z ust - czy to rak ? 27.12.04, 16:25
        Nie jestem lekarzem,ale w/g mnie powinieneś przejść na dietę lekkostrawną i np
        pozażywać Ranigast, albo/ i / Essentiale forte. Pierwsze na żołądek, drugie na
        wątrobę. Ale z gęby jedzie raczej przy dolegliwościach żołądkowych chyba. Przy
        zapaleniu śluzówki, owrzodzeniu.No spróbuj na początek pobrać ten
        Ranigast.Język wyszoruj szczoteczką do zębów.Pijaki, żeby nie czuło się od nich
        alkoholu, przegryzają ziarenko kawy lub listek bobkowy.Popróbuj wszystkiego, a
        nie od razu z rakiem wyjeżdżasz!Powodzenia
    • Gość: drab Re: Fetor ludzkiej kupy z ust - czy to rak ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 19:12
      Kup sobie w aptece tabletki cynku organicznego do ssania(ok.20 zł) i zniknie
      zapach który Cie niepokoi.
    • Gość: urolog Re: Fetor ludzkiej kupy z ust - czy to rak ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 19:34
      Po pierwsze, umyj sobie zęby,
      a po drugie, najbardziej przydałaby Ci się chyba konsultacja psychiatryczna.
      • wiki24 Re: Fetor ludzkiej kupy z ust - czy to rak ? 27.12.04, 21:42
        kurcze mojej kumpeli w podstawówce tak właśnie smierdziało z ust i nie choruje
        na nic.Chyba przesadzasz
      • Gość: Koleżanka Re: Fetor ludzkiej kupy z ust - czy to rak ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 18:07
        A tobie psychologiczna.Fakt z tym rakiem przesadził ,co nie zmienia faktu,że ty
        jesteś niedouczony i wygłaszasz pierdoły typu:umyj sobie zęby.Myśl człowieku
        zanim coś napiszesz.
    • Gość: Mateuszowi Re: Fetor ludzkiej kupy z ust - czy to rak ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 21:50
      Jakbyś się odżywiał a nie odrzywiał,to,by ci tak z tej gęby nie leciało.A
      ponoć w Szpitalach Psychiatrycznych jest dużo wolnych miejsc!!!Beata
      • re.d Re: Fetor ludzkiej kupy z ust - czy to rak ? 27.12.04, 22:37
        Mateusz- jakie miałeś badania wykonane w tym kierunku? Jakie są ich wyniki?
        • pia.ed Re: Fetor ludzkiej kupy z ust - czy to rak ? 27.12.04, 22:52
          Diagnoza, ze w przelyku (czy w zakamarkach gardla) gromadzi sie stare jedzenie
          i smierdzi, jest jak najbardziej sluszna!
          Poza tym idz do dentysty na przeglad i oczyszczenie zebow z kamienia.
          Myj jezyk szczoteczka i pasta do zebow, bo tam zbieraja sie gnijace bakterie.

A jak lekarze moga u Ciebie podejrzewac raka, skoro Cie nie badali?
          Gdyby watroba byla tak zaatakowana przez raka ze az zgnila, to juz bys
          nie zyl!

Po zadbaniu o zeby i pozbyciu sie przykrego zapachu z ust, radze wizyte u
          psychiatry
    • Gość: mm Re: Fetor ludzkiej kupy z ust - czy to rak ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 22:46
      Daj spokój z tym rakiem, myślę że i lekarz i pielęgniarki się raczej
      zawstydziły :[, nie potrafiły się prawidłowo zachować w sytuacji, w której sie
      znalazły, a Twój strach i oczekiwanie na diagnozę: to jest rak, zakończył
      sprawę na martwym punkcie. To oczywiście nie Twój problem lecz personelu
      medycznego, no ale i tak bywa. Ok w kwestii merytorycznej proponuję:
      - wizytę u dentysty (koronki, zęby martwe itd potrafią śmierdzieć porażająco);
      - przeanalizowanie diety pod kątem ilości spożywanego cukru;
      - zapoznanie się z niedawno otwartym wątkiem, który porusza sprawę choroby
      wątroby, co najbardziej pasować by mogło do twojego przypadku, zwłaszcza biorąc
      pod uwagę Twoje bóle wątroby: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=22&w=18292268&v=2&s=0
      Zdrowia życzę :)

Dla "eleganckich" dyskutujących: proponuję nie odpowiadać gdy temat
      niezrozumiały. Lepiej gdy człowiek pyta, niż żyje z takim problemem w
      nieświadomości lub, co gorsza, ignorując temat utrudnia życie innym (przypadki
      dość częste w pojazadach komunikacji miejsckiej i nie tylko).
      • Gość: jr Re: Fetor ludzkiej kupy z ust - czy to rak ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 10:14
        Możeż podać tytuł tego wątku, bo link coś nie działa.
    • Gość: agulha Re: Fetor ludzkiej kupy z ust - czy to rak ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.04, 23:08
      Hej. Bóle narządów wewnętrznych nie są tak, że tak powiem, precyzyjne, jak bóle
      powierzchownych części ciała. Te tzw. bóle trzewne przenoszą się innymi
      nerwami. I tak, o ile można powiedzieć: "boli mnie koniec małego palca u lewej
      ręki" i zwykle wtedy tam trzeba szukać jakiejś zmiany czy choroby, o tyle "bóle
      w górnym płacie wątroby", to nie ma czegoś takiego. Tzn. wierzę, że odczuwasz
      bóle mniej więcej w rzucie górnej części wątroby (notabene "płaty" w wątrobie
      to wyróżnia się prawy i lewy, nie ma czegoś takiego jak górny płat), ale to
      wcale nie znaczy, że proces chorobowy toczy się akurat tam. Wątrobę można
      łatwo, bezboleśnie, niedrogo, nieinwazyjnie wstępnie ocenić, mianowicie
      wykonując ultrasonografię jamy brzusznej (USG). Polecam, to pozwoli zapewne
      pozbyć się tego dojmującego uczucia strachu. Zapach odchodów z ust nie jest sam
      w sobie objawem, który by pozwolił postawić rozpoznanie bez badań (być może coś
      kiedyś czytałeś i Ci się pomyliło - jest owszem taki objaw jak WYMIOTY kałem, w
      zaawansowanych stadiach nowotworów jelita). Po USG, które powinno Cię uspokoić,
      będzie pora na ocenę przełyku i żołądka w gastroskopii. Badanie mało przyjemne
      (wsadzają rurę przez usta do żołądka), ale jak najbardziej do przeżycia ;-)).
      Poza tym zgadzam się z przedmówcami, tymi, którzy udzielili poważnych
      odpowiedzi, że wizyta u dentysty powinna także znaleźć się na liście Twoich
      priorytetów. Może jakaś psująca się ósemka, kieszonka przyzębna czy inne
      świństwo. Powodzenia i jak wyjaśnisz, co to było, napisz o tym na forum,
      byłabym ciekawa się dowiedzieć.
      • Gość: Mateusz 33 Do agulha , mm , pia.ed IP: *.datalink.cn 28.12.04, 06:51
        Dziękuję serdecznie za konstruktywne rady. Agulha , wiesz,twoja wstepna
        diagnoza pokrywa sie z diagnozą mojej lekarki. Agulha , czy jestes lekarzem ?
        Bo jeżeli tak, to masz dłużą wiedze i ogromny talent!

A co napisała mi moja lekarka rodzinna? Dostałem skierowanie do gastrologa, na
        skierowaniu pisze po łacinie: fetor ex ore i Reflux surp....( chyba ,bo nie
        potrafie doczytać ).

Oprócz tego dostałem skierowanie do laboratorium na: Defer 6008 ( cholera wie
        co to jest ! ), morfologia, OB ,rozmaz , ASPAT ,ALAT, Ag HBS.
        A oprócz tego,tu juz była moja iniciatywa, bo te badania są w całości płatne:
        anty HCV , CEA , CA 19-9 .

Na razie zadnego z tych badań nie zrobiłem, wiec wyników nie znam , ale jak
        zrobie to napiszę na forum. A teraz pytanie trochę z innej beczki ?
        Jaka jest przyczyna , lub co w moim poście jest takiego nie normalnego , że aż
        w 3 odpowiedziach pojawiły sie sugestje ,abym poszedł do PSYCHIATRY.

Czy moim postem na forum, kogoś dotknąłem , uraziłem ? Poprostu w sprawach
        medycznych jestem dyletantem , więc sie poradziłem Was - bo po odpowiedziach na
        posty innych, mozna zauwarzyć ,że czyta to forum wielu porzadnych ,madrych
        ludzi np: takich jak agulha , mm czy pia.ed.
        • Gość: blu Re: Do agulha , mm , pia.ed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 09:40
          Ja mam podobny problem: ten dziwny zapach z ust. Próbowałam wykryć przyczynę,
          jednak jak na razie nie udało mi się.
          Zęby na 100% zdrowe, endoskopia (nie potrzebna) wynik ujemny, badanie
          monometryczne OK, phmetryczne wysoie -możliwy błąd badania. Z dwoma ostatnimi
          wynikami do lekarza już nie poszłam. Usłyszałam od niego, że zapachy=smrody
          wychodzą "dołem i górą", marne pocieszenie. On stwierdził, że może ja sobie ten
          smród wymyśliłam! Jak się słyszy od kogoś umyj zęby, a mycie nie pomaga i ten
          zapach jest cały czas bez względu na to co się je i pije to myżlę że coś JEST
          NIE TAK?! Ja nie mam żadnych bólów, a badania będę robić na własną rekę (tylko
          nie wiem jakie, na początek HBS) i mam nadzieję że się nie zrójnuję.

Co do stanu twojej psychiki, trochę złośliwe te posty, ale twój pierwszy post z
          tym ciągłym czy to rak, niech ktoś mi napisze że to rak - to chyba dlatego?!
        • Gość: kalinosia Re: Do agulha , mm , pia.ed IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 09:41
          Mateusz, nie przejmuj się odpowiedziami idiotów! Niestety takich ludzi nie
          brakuje na forach i w większości postów znajdziesz odpowiedzi ludzi bezczelnych
          i bez serca . To oni powinni iśc do psychiatry a nie Ty. 3m się
          • Gość: m Re: Do agulha , mm , pia.ed IP: *.crowley.pl 28.12.04, 11:16
            Nie, to nie tak. Te sugestie dotyczące psychiatry wcale nie muszą być czystą
            złośliwością. Naprawdę są takie fobie i psychozy - człowiek we wszystkim
            doszukuje się objawów raka albo też ciągle wydaje mu się, że wydziela
            nieprzyjemny zapach lub że zmienia się jego wygląd. Jeśli jednak ten zapach
            wyczuwają także inni, to już raczej nie można mówić o problemach natury
            psychicznej.
          • Gość: w cyrku1 Re: Do Mateusza - nie panikuj zrób badania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 11:42
            To jest typowy zapach zgniłych drożdzy. Szoruj język, często płucz intensywnie
            j. u. i gardło wodą utlenioną troche mocniejszą niż jest "w sposobie uzycia".
            Nie tylko wątrobie nie podoba się zmieniona flora w przewodzie pokarmowym.
            • pia.ed Wyjasnienie 28.12.04, 11:58
              Jesli ktos pisze takie bzdury, to czy jest cos dziwnego ze zaproponowano
              rozmowe z psychiatra?
              Ok, powinno byc: "Chlopie, zastanow sie co piszesz!"

"... przez kogoś dowiedziałem się, że siostra mojej znajomej
              która na osrodku zdrowia jest pielegniarką, mówiła jej ,że ,,lekarze
              podejrzewają umnie nowotwór ( raka) ,ale NIE WIEDZĄ w jaki sposób mi otym
              powiedzieć WPROST żebym się nie załamał. Podobno nawet losowali miedzy soba
              który lekarz ( a jest ich 7 ) powie mi otym. Ale podobno los do powiedzenia
              mi otym wyciągneła młoda lekarka, która POPROSTU SIĘ Z POWIEDZENIA MI TEGO
              WYCOFAŁA."

Nie napisales tez na poczatku, ze jednak dostales SKIEROWANIA na rozne
              badania, wiec nie zlekcewazono Twoich obaw.
              Dlaczego jednak tych badan nie wykonales???
    • Gość: mala-gosia Mateusz doczytaj do konca IP: *.radom.pilicka.pl 28.12.04, 12:22
      Mateusz, przeczytalam Twoj list bbbb uwaznie.
      Ok, wszystko Ok, czasem tak bywa, jestesmy wielka chemiczna fabryka.
      A teraz posluchaj
      1. idz do gastrologa i przestan pieprzyc o nowotworze, gdyby cokolwiek
      zauwazyli sa badania, usg,markery nowotworowe,biopsja itp.
      2. i NAJWAZNIEJSZE idz do psychiatry, masz wyrazny rys paranoidalny, wybacz ale
      tak tez sie dzieje. Sam sie nakrecasz i budujesz ciąg logiczny dla Ciebie,
      (porozumiewawcze spojrzenia, 2-znaczne komentarze, ktos komus powiedzial...)
      ale niezgodny z rzeczywistym odbiorem swiata
      Mozesz sie oburzyc, ale to jest calkiem mozliwe
      zdrowka zycze,m
      • Gość: Milia Re: Mateusz doczytaj do konca IP: *.net.pl 28.12.04, 14:59
        Taaa. Na wszystko najlepszy psychiatra... Ja tez miałam albo nerwice, albo
        depresję, albo byłam hipochondryczką czy zwyklym leniem, kiedy miewałam napady
        osłabienia. Kto pomógl? Przesiedziałam z 5 dni przy komputerze, przejrzałam
        setki stron anglojęzycznych. Wreszcie dowiedziałam się, co mi jest. Trzeba było
        tylko uzyskać skierowanie na badanie od neurologa. A ta swoja spiewkę- i do
        psychiatry. Dlatego w drodze korespondencji z pewna klinika na Florydzie
        uzgodniłam, że przeslę próbkę krwi. Kosztowało mnie to ponad 400 dolarów, ale
        mam czarno na białym wypisane, o jaką mutacje genową chodzi. Do neurologa
        poszłam z satysfakcją- by dać jej ksero wyniku. I zgłosiłam skargę, bo
        chodziłam do niej 5 lat i nic nie zrobiła w kierunku, by mi pomóc.
        Moja sąsiadka ma sclerodermię- dopiero po 4 latach trafiła na lekarkę, która
        skierowała na właściwe badania, wczesniej była hipochondryczką lub z nerwicą.
        Koleżanka z pracy na chorobę Recklinghausena- tez zaczynała od psychiatry.
        Gdyby lekarze słuchali swoich pacjentów, to psyciatrzy mieliby za pacjentów
        tylko schizofreników- reszta byłaby leczona przez właściwych specjalistów.
        A zapach z ust (fetor) najczęściej świadczy o zaburzeniach wątroby.
        • kia5 Re: Mateusz doczytaj do konca 28.12.04, 15:24
          nieprawda. zapach niemiły z ust może być od np.:
          - refluksu (cofanie treści pokarmowej)
          - niedomykania żołądka
          - zepsutych zebów
          - chorób przyzębia
          - pasożytów/ bakteriozy gardła
          - kieszonek w gardle, itp

Fetor z ust jeśli pochodzi od wątroby, to najczęsciej w grobowcu, w stadium jej
          rozkładu. Wątroba nie uchodzi do przełyku i nie ma z niej jak śmierdzieć, żeby
          bylo czuc ustami - obrazowo mówiąc. po drodze jest zołądek. No chyba, że
          wygniwa wszystko, ale wtedy najczęsciej pacjent nie jest w stanie chodzić o
          własnych siłach...
          • jogger Re: Mateusz doczytaj do konca 03.01.05, 19:37
            kia5 napisała:

> nieprawda. zapach niemiły z ust może być od np.:
            > - refluksu (cofanie treści pokarmowej)
            > - niedomykania żołądka
            > - zepsutych zebów
            > - chorób przyzębia
            Ropny stan zapalny w dziąśle w okolicy martwego zęba - nie boli, bo nie ma
            nerwu, ale niestety czuć, trudno to znaleźć, dopóki nie powstanie opuchlizna.

> - pasożytów/ bakteriozy gardła
            > - kieszonek w gardle, itp
            >
            > Fetor z ust jeśli pochodzi od wątroby, to najczęsciej w grobowcu, w stadium
            jej
            >
            > rozkładu. Wątroba nie uchodzi do przełyku i nie ma z niej jak śmierdzieć,
            żeby
            > bylo czuc ustami - obrazowo mówiąc. po drodze jest zołądek. No chyba, że
            > wygniwa wszystko, ale wtedy najczęsciej pacjent nie jest w stanie chodzić o
            > własnych siłach...
      • Gość: Mateusz 33 Do małej-gosi od Mateusza 33 IP: *.datalink.cn 28.12.04, 20:35
        Mała gosiu, wcale sie nie obraziłem, ze wysyłasz mnie do psychiatry. Mogę iść
        tylko po co ? Co psychiatra mnie wyleczy ? Z paranoii ? Tylko że ja jej nie
        mam , jak na razie.
        Otym że muszę coś zrobić z tym odorem z ust słyszałemod: rodzonej matki,
        wujka , babci,kuzynów i kuzynek, od pracowników z mojej firmy, od pani
        sprzedawczyni w sklepie, od wielu zwykłych zyczliwych ludzi ,którzy mi to
        powiedzieli. I co. Czy to jest paranoja przesladowcza? Jezeli mówi ci to 5
        ludzi z jednego kregu znajomych, to mozesz pomysleć że chcą ci do kopać, ale
        jezeli mówią ci to ludzie z róznych stron polski (rodzina) to też chcą ci
        dokopać ???? Wątpię.

I nazywasz to paranoją? doceniam także i twoją wypowiedz, i do psychiatry
        pobiegł bym na jednej nodze.....pod warunkiem ,ze on NAPRAWDĘ POTRAFIŁBY
        ZLIKWIDOWĄĆ TEN SMRODZIK Z UST.

Znasz takiego? To proszę Cie o adres. Skorzystam !!!
        • Gość: marko Re: Do małej-gosi od Mateusza 33 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.12.04, 20:49
          Mateusz , trzymaj sie i sie nie poddawaj
    • Gość: malagosia do Mateusza IP: *.radom.pilicka.pl 28.12.04, 21:33
      Mateusz, OK.
      wiec w pierwszej kolejnosci idz do gastrologa, sa jakies tabletki dezaktywujace
      kwas solny, bakterie gnilne....
      a rak i onkolog to chyba przesada dopoki NIE MA PRAWIDLOWEJ diagnozy.
      powodzenia i mysle, ze znajdziesz pomoc, moze niekoniecznie z NFZ
    • Gość: pppppppppppppppppp do małej gosi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 21:40
      ludzie , jeżeli coś radzicie to z głową - zespół paranoidalny występuje przede
      wszystkim w przebiegu schizofrenii - mała gosia pisała co najwyżej o zespole
      paranoicznym ( a to jest duża różnica )!!!!!!!!111111
      • Gość: Venus Re: do małej gosi IP: 5.6.1D* / *.vc.shawcable.net 29.12.04, 00:37

Pol zartem, pol serio,
        Kiedys obilo mi sie o uszy ze podobno rozne schorzenia laryngologiczne moga
        powodowac okropne smrody z ust.

I czy ktos moze cos slyszal na temat "cuchnacego niezytu nosa" przez ktory
        podobno nawet kosciol katolicki udziela rozwodu? mi o czyms takim dawno temu z
        przejeciem opowiadaly sasiadki na klatce schodowej.

W kazdym razie, moze przyczyna tego brzydkiego sa istotnie bakterie z drog
        oddechowych i jakis antybiotyk by pomogl?

Venus
        • Gość: Venus Re: do małej gosi IP: 5.6.1D* / *.vc.shawcable.net 29.12.04, 00:38
          .."tego brzydkiego ZAPACHU!!!""

co za dzien dzisiaj mam...
          V.
          • pia.ed Jak Maciej sobie wymyslil ze to od raka... 29.12.04, 00:58
            Oczywiscie moze to byc cos z niezytem nosa czy gardla... Od znajomego po
            anginie kiedys cuchnelo przez dwa miesiace...
            • msf13 Re: Jak Maciej sobie wymyslil ze to od raka... 29.12.04, 10:30
              nie jestem lekarzem, ale wiem, ze okropnie może też smierdzieć z ust w
              przypadku zakażeń dolnych dróg oddechowych, zwłaszcza bakteriami beztlenowymi.
              Może masz rozstrzenie oskrzeli? Może jakieś długotrwałe, tlące się zakażenie
              nie dające objawów typu gorączka czy silny kaszel? W takim przypadku sprawą
              kluczową jest właściwy dobór antybiotyku dokonany niestety drogą posiewu.
              Niestety, bo w tym celu trzeba zrobić bronchofibroskopię (znowu rura, tylko
              wprowadzona do dróg oddechowych), a otrzymany materiał natychmiast posiać na
              podłoża dla beztlenowców i może jakichś innych drobnoustrojów. Życzę zdrowia i
              pomyślnego rozwiązania tego uciążliwego problemu.
            • Gość: w cyrku 1 Re: Jak Maciej sobie wymyslil ze to od raka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 10:53
              Pia.ed podałaś jaskrawy przykład działania med. konwencjonalnej - wyleczyli
              anginę, popsuli równowagę flory bakteryjnej przewodu pokarmowego.
    • tessg Re: Fetor ludzkiej kupy z ust - czy to rak ? 02.01.05, 23:50
      Może to nie rak , ale gdybyś chciał sobie pomóć to kup oliwę z oliwek i
      zacznij na czczo węź do buzi 1 łyżke stołoą i ssij , przepuszczaj przz zęby
      jak najłużej do 10 minut potem wypluj nie wolno połykać .Wszystkie toksyny sa w
      języku i kubkach smakowych z całego organizmu .Rób to kilka 3-4 razy
      dziennie /Po dłuższym stosowaniu uwolnisz organizm z toksyn a może sie
      wyleczysz .To na początku jest nieprzyjemne ale co nie robi sie dla zdrowia.To
      niewielki problem Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia i śmierdzacego paskustwa sie
      pozbyć.
      • pia.ed Re: Fetor ludzkiej kupy z ust - czy to rak ? 03.01.05, 00:27
        Toksyny w ustach? Myslalam ze zatrzymuje je watroba i nerki!
        • slepyleon [...] 03.01.05, 03:59
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: telma Re: Fetor z ust IP: *.crowley.pl 04.01.05, 00:04
        znajmomemu (dziecku notabene) lekarz przepisał Debridat. Przyczyna: niedobory
        enzymów w przewodzie pokarmowym, dodatkowo zmieniona flora bakteryjna. Kuracja
        trwa 3 miesiące, potem codziennie porcja "dobrych" bakterii (trilac lub
        enterol, Actimel).
        • pia.ed Do Telma........ 04.01.05, 00:09
          A czy temu dziecku czuc bylo z ust? Enzymy mogly byc na cos innego...
          • Gość: telma Re: Do Telma........ IP: *.crowley.pl 04.01.05, 00:57
            tak. 6-ciolatek miał okresowo taki własnie zapach z ust.
            Nie bardzo zrozumiałam: "enzymy mogły być na coś innego". Maluch może miał brak
            jakiegoś ezymu w przewodzie pokarmowym, który bierze udział w trawieniu.
            Debridat nie zawiera enzymow-reguluje pracę przew.pok. w różnych schorzeniach.
            Na razie pomogło-z tego co wiem, w razie nawrotów będą go dalej badać.
            Pozdro
      • pia.ed Pytanie do tessg.......... 04.01.05, 00:08
        Czy tej oliwki nie mozna z czyms zmieszac aby byla troche smaczniejsza, np
        dodac soku z cytryny?
    • pia.ed Re: Fetor ludzkiej kupy z ust - czy to rak ? 06.01.05, 11:48
    • honorata205 Re: Fetor ludzkiej kupy z ust - czy to rak ? 30.07.15, 01:17
      Idioto! Wątroba nie boli, jest to niemożliwe ponieważ nie jest unerwiona! Smród z ust jest problemem żołądkowych bądź zgnilizny w zębach. Idź do dentysty, dbaj o zeby i dziąsła. Przejdź na dietę lekko strawna myj zeby i język po każdym posiłku i zobacz jakie to przyniesie rezultaty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka