Dodaj do ulubionych

DUSZNOSCI , KLOPOTY Z NABRANIEM GLEBOKIEGO ODDECHU

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 20:42
I ZATOKI TZN LEKKO ZAPCHANY NOS AL EGDZIES GLEBIEJ I SPLYWA MIFLEGMA Z NOSA
DO GARDLA , CZ Y TO MOZE BYC PRZYCZYNA DUSZNOSCI I NIEMOZNOSCI NABRANIA
GLEBOKIEGO ODDECHU? BO SERCE ZBADALEM I RTG KLATKI TEZ I ECHO I EKG I JEST
OK , NERWICA TEZ TO NEI JEST BO BIORE SUPER MOCNE TABLETKI USPOKAJAJACE I
NIC, A JA PRZEZ TO W NOCY NEI MOGE SPAC I JESTEM CALY CZAS POPUDZONY BO TAK
PRZECIEZ JEST GDY NIE MOZEMY NABRAC PELNEGO ODDECHU, CO TO MOZE BYC? CZY JEST
POWIAZANE Z ZATOKAMI?
Obserwuj wątek
    • Gość: 2000p Re: DUSZNOSCI , KLOPOTY Z NABRANIEM GLEBOKIEGO OD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:32
      U mnie dokładnie tak samo ujawniła się pół roku temu astma oskrzelowa. Poczytaj
      sobie strony o astmie, jej objawach i leczeniu, dużo ci to naświetli, a
      najwięcej konsultacja u pulmonologa. A może to zapalenie oskrzeli i wystarczy
      przeleczyć antybiotykiem, ale lekceważyć nie wolno, bo oddychanie jest nam
      jakby bardzo potrzebne. Powodzenia.
    • Gość: adam Re: DUSZNOSCI , KLOPOTY Z NABRANIEM GLEBOKIEGO OD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 22:42
      no ale ja mialem spirometrie pluc i uk wyszlo, wiec to chyba nie to, a
      zapalenie oskrzeli jest bez tempratury ? jak zbadac czy je mam ?
      • Gość: 2000p Re: DUSZNOSCI , KLOPOTY Z NABRANIEM GLEBOKIEGO OD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 23:10
        Jeśli chodzi o spirometrię, to moja jest super, duszność jest związana ze
        skurczem oskrzeli(mam wtedy oddech coś jakbym wdychała powietrze przez słomkę,
        albo przez metalową rurę), czyli nie tak abym się dotleniła odpowiednio.
        Zapalenie oskrzeli jak najbardziej bez gorączki może być, ale jest kaszel i
        świczący oddech, ale ty o kaszlu nic nie piszesz.
        A co do zapchanego nosa, to miałam katar prawie rok, potem dołączył kaszel,
        głównie w nocy jak w zegarku, ataki około 3,00 - 4,00. Próbowałam odkaszleć,
        ale bez skutku, mordowałam się jakieś dwie godziny i ustępowało. Lekarz
        rodzinny próbował leczyć alergię, w końcu poddał się i wysłał mnie do
        pulmonologa, ten stwierdził zapalenie oskrzeli, dostałam antybiotyk i była
        poprawa, ale ten brak tchu pojawiał się nadal, przy dobrej spirometrii. Miałam
        testy alergiczne, wyszło delikatne uczulenie. A diagnoza?? Umiarkowana astma
        związana z nadreaktywnością oskrzeli (nadwrażliwością). Mam trochę leków, w tym
        wziewnych, gdy pojawia się ten brak tchu wdycham ten na rozszerzenie oskrzeli i
        po kłopocie. Do nosa dostałam krople sterydowe i katar jak ręką odjął, bez
        porównania.
        Może u ciebie jest inna przyczyna, ale z tego co pisałeś, to odpisałam, bo
        skojarzyło mi się odrazu z moimi objawami, na początku.
        Ja czytałam sobie o astmie i to mnie zastnanowiło, bo miałam takie objawy jak
        to opisywano i uparcie łaziłam do lekarza, bo z tymi dusznościami żyć ciężko.
    • Gość: Małgorzata Re: DUSZNOSCI , KLOPOTY Z NABRANIEM GLEBOKIEGO OD IP: 62.111.156.* 03.01.05, 22:59
      A może to objawy uboczne "leków uspokajających" ?
      Co bierzesz i jakie dawki ?
      Pozdrawiam !
    • Gość: adam Re: DUSZNOSCI , KLOPOTY Z NABRANIEM GLEBOKIEGO OD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 01:52
      nie bo leki uspakajajace zazcale brac gdy to juz mialem wiec to nie od tego, a
      czy laryngolog te zsie zajmuje plucami i oskrzelami? bo wiesz to moze byc
      rzeczywiscie ta astmna, bo tez si eczuje nie dotleniony i tym samym caly czas
      jestem pobudzony jakas i niespokojny, jestem z trojmiasta znasz jakis dobrych
      lekarzy? jak zbadac oskrzela czy mam astme? bo spirometra wyszla ok
    • Gość: Hanka Re: DUSZNOSCI , KLOPOTY Z NABRANIEM GLEBOKIEGO OD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 02:15
      Mam wrażenie, że autorem tego postu jast ten sam gość, który już w połowie
      grudnia meldował o swojej duszności, pobudzeniu i flegmie na forum Zdrowie,
      forum Społeczeństwo i cholera wie gdzie jeszcze. I po 3 tygodniach znów o tym
      samym ?!
      To jakiś niedopieszczony hipochondryk !
      • Gość: Hanka Re: DUSZNOSCI , KLOPOTY Z NABRANIEM GLEBOKIEGO OD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 02:28
        Sprawdziłam. Na Społeczeństwie wpisał się 14 grudnia dwa razy.
        A dzisiaj wpisał się nawet na forum Zdrowie kobiety. Jest pomiędzy wątkami o
        pigułkach i ginekologu hihihi !

OLAĆ GO !
        • Gość: bbb do 2000p IP: *.bj.uj.edu.pl 04.01.05, 08:35
          mam do Ciebie pytanie, czy możesz napisać jakie leki stosujesz. Mam b. podobny
          problem od dwóch lat, zrobiłam mnóstwo badań, wszystko w normie, stwierdzono
          nadreaktywność oskrzeli. Stosuję Flixotide i Berodual, próbowałam Foradil,
          Pulmicort, Serevent i Berotex - żaden z tych leków nie znosi duszności, kiedy
          pojawiają się to trwają nieprzerwanie przez dwa tygodnie.Cieżko to wytrzymać,
          a autorce postu o hipochondrii życzę dużo zdrowia.
          • Gość: 2000p Re: do bbb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 17:49
            Rano i wieczorem po 400 pulmicort, wieczorem singulair 10 (on jest rewelacyjny,
            bez niego moje duszności wracają jak bumerang, nie wiem, moze to pdświadomośc)i
            przy duszności oxis, albo zafiron ( i też nie wiem czemu zafiron niby to samo,
            a jakoś bardziej pomaga), no i jeszcze odczulająco claritine. A co kilka dni
            fluimucil dla odflegmienia (paskudnie to brzmi no nie??)
            A co do tej nadreaktywności, to podaje rękę, nie trzyma mnie długo (choć raz
            musiałam wzywać pogotowie), ale też nie umiem tego z niczym powiązać, co
            wywołuje ten skurcz, okropne, tygodnie spokoju,a tu maaasz babo duszność.
            Pozdrawiam i łączę się w duszności.
    • Gość: bolek do hani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 16:09
      hani to przeciez koles od postow z penisami z forum kobiet, sprawdzilem
      wewnetrzne ip i sie zgadzaja , on tylko maci tu wiec ignorujcie jej jego
      odpowiedzi bo chce sklocic kazdego, a co do wlasciwego postu to co z tego ze on
      pisal to samo w grudniu i n ainnych forach moze szuka w ten sposob
      zdesoperowanie ostaniej deski ratunku, moze m caly czas te dolegliwosci i liczy
      ze ktos mu tu pomoze skoro lekarze to d..
    • Gość: kaja Re: DUSZNOSCI , KLOPOTY Z NABRANIEM GLEBOKIEGO OD IP: 62.233.187.* 04.01.05, 18:18
      mam to samo. Jak chcesz to pisz : dulcys@gazeta.pl
      Moze dojdziemy do jakis sensownych wnioskow.
    • Gość: k Re: DUSZNOSCI , KLOPOTY Z NABRANIEM GLEBOKIEGO OD IP: 62.233.187.* 04.01.05, 18:30
      Mam to samo. Leki alergiczne srednio na to dzialaja. Zauwazylam natomiast, ze
      ma to zwiazek z jedzonym cukrem. Im wiecej cukru, tym wiecj tworzy sie flegmy i
      nie moge oddychac. Najlepiej jedz przez tydzien tylko chleb z maslem, ryz i pij
      wode. Zobaczysz czy sie poprawi. A potem wprowadzaj po 1 nowym pokarmie na 3
      dni. Zobaczysz po ktorym zaczniesz sie zle czuc.Zazwyczaj te flegmy sa zwiazane
      z tym co jemy. I nie koniecznie musi to byc typowa alergia. Mozasz np. cos jesc
      to powoduje rozrost jakiejs bakterii, na ktora jestes uczulony. Zrob ten test z
      jedzeniem. Zapisz po czym zle sie czujesz, a potem sobie zrob testy skorne na
      te produkty. Jak nie pomoze to idz do gastrologa.
    • snajper55 Rozpiąć kołnierzyk ? ____nt 04.01.05, 21:04

• Gość: ?? zajebac w kaczy ryj ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 21:33
      ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka