Dodaj do ulubionych

pytanie o capivit A+E

IP: *.chello.pl 10.01.05, 20:52
A w zasadzie dwa pytania.
Czy ktoś z Was zauważył jakąkolwiek poprawę w wyglądzie skóry, albo
ustąpienie różnych skórnych dolegliwości przy stosowaniu tych witamin?
I jak długo to się łyka? Babka w aptece nie wiedziała, ulotka milczy na ten
temat.
Będę wdzięczna za wszyskie opinie nt tego preparatu, nie wiem, czy nie wiążę
z nim zbyt wielkich nadziei...
Obserwuj wątek
    • czarrna_inez Re: pytanie o capivit A+E 10.01.05, 21:38
      Osobiście nie zauważyłam jakiejkolwiek poprawy, natomiast moja koleżanka ma
      uczulenie na te witaminy i po nawet najmniejszej dawce ma na skórze wysypkę, a
      dzisiaj wylądowała u okulisty z podrażnionymi, swędzącymi i zaczerwienionymi
      spojówkami.
      • Gość: ola Re: pytanie o capivit A+E IP: *.chello.pl 10.01.05, 21:43
        o, kurrrcze:) Dzięki za ostrzeżenie, choć te objawy wyglądaja i na alergię i na
        hiperwitaminozę (brała pod uwage taką możliwość?) Ale jak rozumiem, od razu
        będzie wiadomo, czy ma sie alergię?
        U mnie, trzeba trafu, o alergie nie trudno. Fak.
        Ale wiadomo przynajmnie, jak długo to sie zażywa?
        • Gość: mycha Re: pytanie o capivit A+E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 21:49
          miałam wysypkę na szyi i ramionach. żadna rewelacja, lepiej kup sobie fajną
          maseczkę. pozdrawiam
    • Gość: elle Re: pytanie o capivit A+E IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 10.01.05, 21:58
      to raczej preparat "konserwujący" dobry wygląd skóry-a nie poprawiający jej
      wygląd. moze też pomóc przy skłanności do szrostkiej skóry. i to wszystko.
      • Gość: ola Re: pytanie o capivit A+E IP: *.chello.pl 10.01.05, 22:03
        hmm, kupiłam to z myslą o nadmiernym rogowaceniu i - leczonych oczywiście swoją
        drogą - problemach z trądzikiem.
        Bardzo Wam dziękuję.
        Gdyby wystąpiła jakas reakcja aler., będę wiedziała, czego to wina.
        Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: kalinosia Re: pytanie o capivit A+E IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 11:16
          ja łykam wit A+E już wiele mcy, non stop (ale łykam wit A+E, nie Capivit,
          Capivit jest słabszy) i widze poprawę. Mamm mocniejsze włosy , paznokcie, ładną
          skórę. Wogóle te wit zalecił mi mój ginekolog, bo są one bardzo ważne dla
          prawidłowego funkcjonowania organizmu kobiety.Także ja sobie bardzo chwalę!
          • Gość: senior Re: pytanie o capivit A+E IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 11.01.05, 11:28
            Używam regularnie ale okresowo vit. A+E ele nie capivit i zawsze mam poprawe
            wzroku.Czytałem kiedyś że vit A lepiej sie wchłania łącznie z vit E .vit. te
            biore wyłcznie jesień zima.
            • Gość: Piotr Re: pytanie o capivit A+E IP: 212.75.114.* 11.01.05, 14:04
              To gó..any syntetyk i czasami może bardzo zaszkodzić.
              • Gość: ola Re: pytanie o capivit A+E IP: *.chello.pl 11.01.05, 15:13
                Dzięki:)
                Podziele sie z Wami moim wczorajszym odkryciem.
                Capivit ma 2500j.m. witaminy A, podczas gdy Centrum - 4000j.m....
                • Gość: elle Re: pytanie o capivit A+E IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 11.01.05, 19:37
                  weźcie pod uwagę, że stosowanie wysokich dawek wit.A nie jest bezpieczne, bo
                  jako witamina rozpuszczalna w tłuszczach, nie jest usuwana z organizmu, gdy
                  pojawia się nadmiar i można się nabawić objawów związanych z hiperwitaminozą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka