Dodaj do ulubionych

"Coś" na szyi.

03.02.05, 01:19
Koleżanka się wstydzi zapytać, więc zrobię to w jej imieniu.
Otóż zrobiło jej się pod szczęką, poniżej ucha, na przedłużeniu migdała,
jakiś guz nie guz. W każdym razie jest to widoczne, tak jakby migdał
rozrastał się wgłąb szyi. Co to może być? I co z tym się robi?
Obserwuj wątek
    • Gość: AGA Re: "Coś" na szyi. IP: *.ds5.tuniv.szczecin.pl 03.02.05, 11:17
      mam to samo od dwóch lat.Odkąd przeszłam mocne przeziębienie gardła.Chodziłam z
      tym do pulmonologa,który dał mi antybiotyk który nic nie pomógł.Potem sama
      wymyśliłam że to moze wezły chłonne powiekszone sa,ale byłam na usg i pani
      ppowiedziła że to nie węzły.Powiedziała że to może ślinianki powiększone.Na
      razie nie mam czasu z tym iść do lekarza ale pewnie niedługo pójdę dociekac co
      z tymi śliniankami.tylko nie wiem do jakiego,moze dentysty...
      Jak twoja koleżanka pójdzie do lekarza to niech naoisze co jej powiedział bo
      ten temat mnie tez interesuje
      dzieki
      • severina Re: "Coś" na szyi. 03.02.05, 11:38
        To moga byc powiekszone wezly chlonne jak i slinianki..Ze sliniankami czy wezlami chlonnymi najlepiej sie udac do lekarza otolaryngologa .
        AGA kto Ci wykonywal to usg ? Przeciez na dobrym sprzecie do USG widac co jest powiekszone , jakiego rozmiaru jest .Mialam to samo co Wy.Z tym , ze na pierwszym USG bylo widac niewiele , tylko, ze powiekszone wezly chlonne , na drugim innym USG dokladne wymiary owych powiekszonych wezlow chlonnych , na trzecim kolorowym , wyszlo mi , iz mam piasek w sliniankach (od tego sa powiekszone), w jednej sliniance kamyk do usuniecia..
        Moga byc roznosci , wiec radze Wam isc do dobrego otolaryngologa ,na dobry sprzed od USG... nie zwlekajcie z tym... ja sie meczylam miesiacami i wiekszosc lekarzy nie wiedziala co mi jest...

Zycze zdrowia:)
        • severina Re: "Coś" na szyi. 03.02.05, 11:40
          oj wtargnal mi sie blad ... nie sprzed tylko sprzet . Przepraszam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka