Dodaj do ulubionych

SPADEK CIŚNIENIA

IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 12:16
Witam.
Ostatnio miałam strasznie niskie ciśnienie 80/40.
Poczułam się bardzo słabo.
Mam w związku z tym kilka pytań, a mianowicie.
Czy podczas snu istnieje możliwość spadku ciśnienia na tyle że osoba straci
przytomność i już się nie wybudzi?
Kochani bardzo proszę o pomoc.
Dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: SPADEK CIŚNIENIA IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 16:06
      Lepiej do lekarza udaj sie :-(
    • lipa55 Re: SPADEK CIŚNIENIA 08.02.05, 16:09
      o, dziewczyno
      nie zadawaj pytań, tylko NATYCHMIAST do lekarza
      • Gość: Hans Re: SPADEK CIŚNIENIA IP: *.fornfyndet.se 08.02.05, 21:30
        Po prostu Twoja fabryka energi czyli uklad trawienny nie przyswaja
        waznych mineralow ktore znajduja sie w Twoim dziennym pozywieniu.Najpierw
        trzeba oczyscic uklad trawienny i powoli >Twoja maszyna sie podniesie.Mialem to
        samo.Cisnienie bylo bardzo niskie,ale sam sie oczyscilem i doprowadzilem
        dzisiaj do normalnego.Nic nie dolega i wszystko wrocilo do normy i sily sa
        takie jak dawniej.W pewnym wieku trzeba niesamowicie zwracac uwage; co sie je
        jak sie je i jakie ilosci i w jakich odstepach czasowych.
        Jezeli bedziemy robili sklad pozywienia nie wedlug pewnych zasad to diablowi
        sie przyda taki tryb zycia.Trzeba wiazac pewne potrawy z jarzynami aby sie
        mineraly lub witaminy przyswajaly a nie byly wydalane z moczem bez pozytku.
        Zasada numer jeden--
        • Gość: Hans Re: SPADEK CIŚNIENIA IP: *.fornfyndet.se 08.02.05, 21:33
          Karolinko,
          na poczatek na wieczor malutki naparstek koniaku do poduszki.Zobaczysz
          cisnienie sie podniesie a zarazem przeanalizuj swoj tryb zycia i zmien zasady
          odzywiania.Koniaczek podniesie cisnienie i do rana przezyjesz.
          Pzdr.Hans.
          • Gość: Karolina Re: SPADEK CIŚNIENIA IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 14:23
            Dzięki.
            A może wiesz coś jeszcze na temat jadłospisu? Czy długo Ci się utrzymywało
            takie Ciśnienie? Miałeś może robione EKG czy echo serca ?
            Odpisz ok.
            • Gość: Hans. Re: SPADEK CIŚNIENIA IP: *.fornfyndet.se 09.02.05, 15:47
              Tak mialem Karolino.Proba serca byla robiona w specjalistycznym osrodku w
              klinice w 'Lundzie.Tam sie zajmuja dokladnym badaniem serca miedzy innymi na
              wydolnosc.Zdalem na bardzo dobrze.Robione byly pomiary elektryczne.tez okey.
              Sam wydedukowalem zkoro padam i nie mam sily i cisnienie wieczorem spada tzn ze
              moj silnik (serce ) niedostaje paliwa. Wtedy tutaj na tym forum przy pomocy
              p.Teresy preszedlem na inny tryb jedzenia.Wiecej potraw gotowanych',oczywiscie
              mowa o miesie mniejsze ilosci i bardzo duzo jarzyn surowych i gotowanych.To
              spowodowalo ze moja elektrownia (zoladek plus Kichy) sobie dobrze
              odpoczely.Zaczelem spokojnie zyc,Bez stresu.To jest najwiekszy wrog naszego
              ciala.Elektrownia wypoczela i zaczelelm ja lepiej zasilac(jedzenie) i wykonywac
              coraz wiecej wysilku ale na powietrzu.Narty, w lecie plywanie.Cisnioenie
              zaczelo sie regulowac i wrocilo do normy .Zadnego leku nie przyjolem.Zreszta
              lekarz powiedzial,sam sie wyklarujesz dzisiejsza medycyna nic >Ci nie
              pomoze.Zreszta unikaj lekarzy.Jak dostalem wezwanie do szpitala na krolika do
              elsperymentow i to odplatnie..To poprostu wyjechalem z Szwecji do Wloch na
              narty.Zrobilem madrze moj stan sie poprawil.Temu lekarzowi jestem niezmiernie
              wdzieczny za te wypowiedz.Jeszcze nadmienil pamietaj po 60-tym roku zycia
              pomaga sie ludziom ,ale najlepiej jest jak oni sobie sami radza.Zreszta to samo
              mowili inni 'starzy szwedzi.Jak nogi nie zlamiesz i nie potrzebujesz
              ingerencji 'chirurga to z reeszta trzeba sobie samemu poradzic.Jezeli cale
              zycie nie paliles i nie piles to masz 99% powodzenia.Teraz stres jest
              najwiekszym wrogiem dlatego poszedlem na pol emerytury i mam gdzies dalsza
              prace.Wystarczy pol etatu,najwazniejsze sa dlugie spacery bez wzgledu na pogode.
              Sport w miare mozliwosci fizycznych.Zona dla kobiety maz.W pelni zyc
              seksualnie.W momencie stopu beda choroby.Nie mam sily juz powie wielu.To powiem
              krotko za mlodu trzeba bylo przewidziec ze ttoo ma starczyc do konca
              zycia.Dwoje ludzi jak wspolzyje to poza wysilkiem fizycznym przekazuje sobie
              nawzajem niesamwita ilosc energi,ktora utrzymuje cialo i ducha w swietnym
              trymie.Kochanka tych sil nie wyzwoli tylko zaspokoji poped plciowy i
              praktycznie wyciagniez Ciebie te witalne sily.Zona zrobi to samo ,ale przekaze
              swoja energie i czlowiek sie unosi taki jest naladowany.Masz malo tej energi
              jedz' do energoterapeutow niech uzupelnia.Ja osobiscie korzystalem wiele razy z
              pomocy 'p.Zbyszka Nowaka z Podkowy Lesnej.Specjalnie jezdzilem z szwecji na tzw
              ladowanie akumulatorow.Organizm po tych seansach wracal do calkowitej
              normy.Wszystkie systemy sie normowaly.Doznalem rowniez oczyszcsenia organizmu
              wlasnie ta energia.
              Uzywalem rowniez swojej produkcji zaprawy czosnkowej,ktora pare lat temu tutaj
              nazywana byla Frederykowa.
              Karolina zrob porzadek z swoim ukladem trawiennym,mozesz pojechac do p.Zbyszka
              Nowaka do Podkowy Lesnej tutaj podajke adres ;
              www.nowak.pl
              zamow wizyte lub skontaktuj sie za pomoca internetu,napewno Ci pomoze.
              Mozesz sie na mnie powolac na Michala z Szwecji.On mnie zna i bedzie wiedzial.
              Jestem jemu wdzieczny ze jestemn przy dobrym zdrowiu bez zadnej chemi.
              Pamietaj jeden kieliszek wina do obiadu nie duzy i pity dlugo.Odrazu sobie
              poprawisz Twoje wodociagiu czyli uklad krwionosny.Najlepiej czerwone.
              Pytaj sluze pomoca .Pzdr.Hans.
    • Gość: Keyt Re: SPADEK CIŚNIENIA IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:50
      Cześć siostra co powiedział lekarz?
      • Gość: Karolina Re: SPADEK CIŚNIENIA IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 11:26
        Cześć Hans.
        Proszę napisz mi jak mam się zabezpieczyć przed niedzielnym spadkiem ciśnienia
        atmosferycznego w Polsce ono spadnie do 965 hPa.
        • Gość: Majka Re: SPADEK CIŚNIENIA IP: *.wroclaw.mm.pl 12.02.05, 12:02
          Staraj się duuużo pić. Popijaj sobie wodę z miodem. I podjadaj na przykład
          słone paluszki. Sól podwyższa ciśnienie dlatego jest zakazana nadciśnieniowcom.
          I wybierz się na spacer rześkim krokiem. Aktywność fizyczna jest wskazana
          niskociśnieniowcom. A rano polecam chłodny prysznic i gimnastykę przy uchylonym
          oknie.
          W momencie osłabienia połóż się z nogami uniesionymi do góry. Gdy to niemożliwe
          to usiądź i schyl głowę nisko między kolana. To spowoduje napływ krwi do mózgu
          i poprawę samopoczucia.
          Może powinnaś zrobić sobie całodobowe badanie ciśnienia krwi. To się nazywa
          chyba Holter Ciśnieniowy. Całą dobę masz przyklejone elektrody i
          ciśnieniomierz, który automatycznie w określonych odstepach czasowych mierzy
          twoje ciśnienie. Wyniki zapisywane są na taśmie. Wtedy lekarz bedzie wiedział
          jak mocno spada ci cisnienie w nocy. To normalne, że ono w nocy jest niższe niż
          w dzień. Ale jeśli niepokoi cię to mocno to wybierz się do lekarza i zapytaj o
          to badanie.
          I jeszcze jedno sprawdź swój aparat do mierzenia ciśnienia. Te elektroniczne, a
          zwłaszcza te przegubowe, nie są zbyt dokładne. Porównaj wyniki mierząc
          ciśnienie u lekarza.
          Pozdrawiam.
          • news21 Re: SPADEK CIŚNIENIA 12.02.05, 20:42
            Zdarzyło mi się ciśnienie 73/48 i czułam się wzglednie normalnie. Wykryto je
            przez przypadek.
            • van_holic Re: SPADEK CIŚNIENIA 16.02.05, 18:17
              Do częstych pomiarów ciśnienia polecam ten przyzad :
              www.allegro.pl/show_item.php?item=42555840
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka