Dodaj do ulubionych

DZIWNE UCZUCIE W PRZEŁYKU

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.02.05, 11:24
Co jakiś czas mam dziwne uczucie w przełyku. Jakbym coś tam miała - jakąś
kulę. Co to może być. To nie ze strachu - zapewniam. Tarczyca jest OK.
Sprawdzałam.Więc co?
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: DZIWNE UCZUCIE W PRZEŁYKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:43
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=20380783&v=2&s=0
    • tulika Re: DZIWNE UCZUCIE W PRZEŁYKU 11.02.05, 11:44
      na początek proponuję odwiedzić laryngologa
    • Gość: gigi Re: DZIWNE UCZUCIE W PRZEŁYKU IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.02.05, 11:50
      Ja to mam czasem przy refluksie żołądkowym. MOże masz nadkwaśnośc i piecze cie
      w gardle.
      • Gość: elcia Re: DZIWNE UCZUCIE W PRZEŁYKU IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.02.05, 12:11
        Właśnie, że nic z tych rzeczy j.w. Nie boli mnie gardło, nie mam zapalenia,
        anginy etc. To poprostu uczucie jakbym nie mogła przełknąć śliny. Nie trwa to
        cały czas. Zdarza się zwłaszcza pod wieczór np. gdy leżę. Może jakiś ucisk na
        gardło pochdzący np. od kręgosłupa???
        • Gość: Monka Re: DZIWNE UCZUCIE W PRZEŁYKU IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.02.05, 09:03
          Moja mama ma tak od kilku lat, uczucie jakby miała ogryzek przy połykaniu.
          Wszystkie badania robiła - wymaz z gardła, usg tarczycy, gastroskopię i nic.
          Tylko kiedyś pewna masażystka, która mamie masowała kregi szyjne - nie Polka -
          powiedziała , że wypadł jej jakiś kręg i to on powoduje taki ucisk. I my w to
          wierzymy, ponieważ żadnemu naszemu masażyście ani lekarzowi nie przyszło takie
          rozwiązanie do głowy. Wzruszali tylko ramionami i mówili, że to jest nerwowe,
          bzdura.
    • Gość: bela Re: DZIWNE UCZUCIE W PRZEŁYKU IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.02.05, 16:38
      Mam podobnie, u mnie laryngolog stwierdzil duzy ubytek sluzowki w gardle.Mam
      przepisane tabletki z tymianku i podbialu do ssania,siemie lniane mielone 1
      lyzeczka zalana woda 2 razy dziennie, sol iwonicka do inhalacji 1 raz
      dziennie.Jak sie to robi systematycznie ulga jest bardzo szybko.Dostalam to od
      silnego refluksu zoladka.
    • news21 Re: DZIWNE UCZUCIE W PRZEŁYKU 12.02.05, 20:57
      To może być nerwowe tzw. globus. Nie wiem co się z tym robi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka