Gość: elcia IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.02.05, 11:24 Co jakiś czas mam dziwne uczucie w przełyku. Jakbym coś tam miała - jakąś kulę. Co to może być. To nie ze strachu - zapewniam. Tarczyca jest OK. Sprawdzałam.Więc co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: DZIWNE UCZUCIE W PRZEŁYKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=20380783&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
tulika Re: DZIWNE UCZUCIE W PRZEŁYKU 11.02.05, 11:44 na początek proponuję odwiedzić laryngologa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: DZIWNE UCZUCIE W PRZEŁYKU IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.02.05, 11:50 Ja to mam czasem przy refluksie żołądkowym. MOże masz nadkwaśnośc i piecze cie w gardle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elcia Re: DZIWNE UCZUCIE W PRZEŁYKU IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.02.05, 12:11 Właśnie, że nic z tych rzeczy j.w. Nie boli mnie gardło, nie mam zapalenia, anginy etc. To poprostu uczucie jakbym nie mogła przełknąć śliny. Nie trwa to cały czas. Zdarza się zwłaszcza pod wieczór np. gdy leżę. Może jakiś ucisk na gardło pochdzący np. od kręgosłupa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monka Re: DZIWNE UCZUCIE W PRZEŁYKU IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.02.05, 09:03 Moja mama ma tak od kilku lat, uczucie jakby miała ogryzek przy połykaniu. Wszystkie badania robiła - wymaz z gardła, usg tarczycy, gastroskopię i nic. Tylko kiedyś pewna masażystka, która mamie masowała kregi szyjne - nie Polka - powiedziała , że wypadł jej jakiś kręg i to on powoduje taki ucisk. I my w to wierzymy, ponieważ żadnemu naszemu masażyście ani lekarzowi nie przyszło takie rozwiązanie do głowy. Wzruszali tylko ramionami i mówili, że to jest nerwowe, bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bela Re: DZIWNE UCZUCIE W PRZEŁYKU IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.02.05, 16:38 Mam podobnie, u mnie laryngolog stwierdzil duzy ubytek sluzowki w gardle.Mam przepisane tabletki z tymianku i podbialu do ssania,siemie lniane mielone 1 lyzeczka zalana woda 2 razy dziennie, sol iwonicka do inhalacji 1 raz dziennie.Jak sie to robi systematycznie ulga jest bardzo szybko.Dostalam to od silnego refluksu zoladka. Odpowiedz Link Zgłoś
news21 Re: DZIWNE UCZUCIE W PRZEŁYKU 12.02.05, 20:57 To może być nerwowe tzw. globus. Nie wiem co się z tym robi. Odpowiedz Link Zgłoś