Gość: pola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 09:37 Czy można zachorować na cukrzycę na skutek zażywania leków przeciwzapalnych (zapalenie ucha jako powikłanie po grypie)i przeciwgrypowych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yhy Re: cukrzyca polekowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 10:52 Napiszą ci zaraz że nie mozna ale możesz byc przekonana ze można. Chemia farmakologiczna szkodzi i to jest fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
0bywatel Re: cukrzyca polekowa 21.02.05, 11:16 Pewnie , że można. Ale jest to nieprawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: cukrzyca polekowa 21.02.05, 12:10 Wydaje mi się, że cukrzyca polekowa występuje np. po terapii wysokimi dawkami sterydow (ktore sa, owszem, m.in. lekami p/zapalnymi, ale niewiele mającymi wspólnego z niesteroidowymi, takimi jak np. ibuprofen czy aspiryna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: cukrzyca polekowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 14:23 Moja mama chorowała na białaczkę limfatyczną. Kilka miesięcy przed śmiercią , wykryto u niej cukrzycę polekową. Lekarz mówił, że spowodowana była ona braniem przez mamę dużych ilości chemioterapeutyków i encortonu. Moja mama odeszła kilka tygodni temu... Tak bardzo mi jej brakuje... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś