Dodaj do ulubionych

GŁOŚNE procesy w brzuchu (bulgotanie)!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 15:00
Który narząd w brzuchu tak głośno "pracuje"? Żołądek, a może jelita - o czym
to może świadczyć? U mnie często bulgocze, bez znaczenia czy po jedzeniu czy
przed. Jestem poważnie zaniepokojona, trwa to już długo i nie jest przyjemne,
wręcz uciążliwe. Proszę o opinię
Obserwuj wątek
    • Gość: zaniepokojona Re: GŁOŚNE procesy w brzuchu (bulgotanie)!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 18:25
      Może ktoś jednak wie coś na ten temat?
      • Gość: qq Re: GŁOŚNE procesy w brzuchu (bulgotanie)!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 18:30
        mam tak nieraz połączone to jest z całym przewodem pokarmowym.
    • lipa55 Re: GŁOŚNE procesy w brzuchu (bulgotanie)!!! 01.03.05, 18:33
      może
      serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51172,,,,2644096,P_CHOROBY.html
      • Gość: zaniepokojona Re: GŁOŚNE procesy w brzuchu (bulgotanie)!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 18:54
        Bardzo dziękuję za link. Lekarz pierwszego kontaktu powiedział, że to może być
        właśnie związane z jelitami.
        Takie bulkotanie czasem mam też w gardle!!!
        • lipa55 Re: GŁOŚNE procesy w brzuchu (bulgotanie)!!! 01.03.05, 18:55
          a jak w gardle to refluks ;-)
          • Gość: zaniepokojona Re: GŁOŚNE procesy w brzuchu (bulgotanie)!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 20:28
            :((( To chyba do gastrologa muszę się z tym wybrać! A jeśli chodzi o jelita to jaki lekarz się tym zajmuje?
            • lipa55 Re: GŁOŚNE procesy w brzuchu (bulgotanie)!!! 01.03.05, 21:10
              gastrolog, jako żywo
              tylko pamietaj, ze to raczej choroba psychiki a nie ciała

www.resmedica.pl/ffxart12994.html
              • Gość: zaniepokojona Re: GŁOŚNE procesy w brzuchu (bulgotanie)!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 18:13
                Zawsze mi w brzuchu bulgotało, ale to co mam teraz to jakiś KOSZMAR! :(((
                Od gardła po jelita ...
                To chyba nie za NORMALNE?!
                Pozdrawiam
    • Gość: wisia12 Re: GŁOŚNE procesy w brzuchu (bulgotanie)!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 07:46
      Mam to samo, byłam u lekarza i powiedział, że to jelita. Oprócz tego przed
      bulgotaniem rośnie mi podłużna "buła" na brzuchu - to też jelita (powiedział
      lekarz). Co mi poradził? Nic! Powiedział, że jestem chuda i to nic dziwnego!!!
      Muszę chyba zmienić lekarza, bo całe życie jestem chuda a nigdy nic takiego nie
      miałam. A może jestem przewrażliwiona? Może lekarz miał rację?
      • Gość: zaniepokojona Re: GŁOŚNE procesy w brzuchu (bulgotanie)!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 18:19
        Mi lekarz ogólny przepisał "duspatalin retard", efekt 30 pln w portwelu mniej,
        a bulgotanie chyba jeszcze większe niż przed. Ale zjem do końca, szkoda żeby
        się zmarnowało ;)
        Ja też jestem strasznie chuda, ale buły raczej mi przy bulgotaniu nie rosną.
    • Gość: blania Re: GŁOŚNE procesy w brzuchu (bulgotanie)!!! IP: 211.26.102.* 02.03.05, 08:33
      ja tez tak mialam i powiedzial mi ze mam bacterie w jelitach dostalam
      antybiotyk na jelita 3 dniowy i przeszlo
      • Gość: zaniepokojona Re: GŁOŚNE procesy w brzuchu (bulgotanie)!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 18:20
        A zrobili jakieś badanie co to za bakterie, czy tak w ciemno antybiotyk lekarz
        przepisał?
        • venus22 Re: GŁOŚNE procesy w brzuchu (bulgotanie)!!! 02.03.05, 20:05
          moze to jest po prostu nietolerancja laktozy,

Venus
    • Gość: miu Re: GŁOŚNE procesy w brzuchu (bulgotanie)!!! IP: *.acn.waw.pl 02.03.05, 20:54
      Przestancie pic mleko, po prostu. A na poczatek w ogole lepiej nie pic ani
      mleka ani jogurtow, itp. Po tygodniu zobaczycie czy pomoglo. Wiekszosc
      doroslych ludzi nie trawi laktozy i stad bulgotania i gazy (fermentacja czy
      gnicie, zamiast trawienia).
      • Gość: zaniepokojona Re: GŁOŚNE procesy w brzuchu (bulgotanie)!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 21:54
        Niepamiętam kiedy ostatni raz jadłam jogurt czy piłam mleko, jedynie odrobina
        mleka do kawy to wszystko!
        • Gość: Venus Re: GŁOŚNE procesy w brzuchu (bulgotanie)!!! IP: 5.6.1D* / *.vc.shawcable.net 03.03.05, 02:33
          ale laktoza jest we wszystkich produktach mlecznych takze w serze zoltym.
          Poza tym jak ktos w ogole nie trawi mleka to i mala ilosc a kawie wystarczy aby
          byly "rewolucje".

Venus
          • Gość: blania Re: GŁOŚNE procesy w brzuchu (bulgotanie)!!! IP: 211.26.102.* 03.03.05, 04:43
            przepisal mi ten antybiotyk od razu to jest taki antybiotyk wlasnie dla ludzi
            ktorzy wracaja z azji i dostaja jakas bacterie w jelitach od jedzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka