Dodaj do ulubionych

twarz, co zrobić

28.02.05, 16:08
ciągle choruję, a na twarzy są plamy, i ciągle pojawiają się krosty, już nie
wiem od czego,
Staram się jakoś walczyć z tym, dbam o cerę jak mogę.Już mam dość , brak mi
sił, i pieniędzy
Może wiecie, jak walczyć z dolegliwościami cery-twarzy
Dodam, że mam prawie 3o lat, a makijaż już nie ukryje tych niedoskonałości,
muszę nałożyć dużo ,,tapety,, , a i tak widać
Obserwuj wątek
    • Gość: zoska Re: twarz, co zrobić IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 16:12
      Moze sprobuj sie nie malowac.
    • Gość: ann Re: twarz, co zrobić IP: *.chello.pl 28.02.05, 16:17
      stan cery pokazuje stan organizmu. nie ma co walczyć ze skórą, trzeba się zajać
      zdrowiem. a plamy, wypryski i inne sensacje to może być skutek np. przewlekłych
      infekcji bakteryjnych, wirusowych albo jeszcze innych. skórę wyleczyc nie jest
      łatwo, wiem to z własnego doświadczenia. ale trzeba zacząć "od środka"
    • pimpek06 Re: twarz, co zrobić 28.02.05, 16:19
      muszę,
      powodem jest to, że choć nie lubię pudów, to muszę ich używać, bo widać te
      plamy, krosty, pory i inne problemy.
      Chcę wreszcie móc wyjść bez pudru...a ja za często nie muszę się malować, bo ja
      raczej z domku nie wychodzę, bo nie pracuję.
      A co do cery, to mi zwracają uwagę na to jak wygląda...
    • pimpek06 Re: twarz, co zrobić 28.02.05, 16:20
      ann....fakt, ja już dermatolog powiedziałam, że może to z powodu mojego
      chorowania, ale ona stwierdziła, że to trądzik
      • Gość: ann Re: twarz, co zrobić IP: *.chello.pl 28.02.05, 16:32
        moje doświadczenia z demratologami są b. nieprzyjemne :((
      • oowca Re: twarz, co zrobić 01.03.05, 19:40
        Być może to trądzik.Moja siostra ma 24 lata i też ją to spotkało.Leczy to się
        serią zabiegów, polegających na złuszczaniu skóry i zamrażaniu i tak wkoło
        macieju. Nie wiem jakie rezultaty bo moja siostra dopiero zaczęła. Na razie
        wyjściowo nie wygląda - twarz jest podrażniona, złuszczona. Podobno trądzik to
        już nie domena nastolatków, ludzi koło 30-tki też to może dopaść.
    • lipa55 Re: twarz, co zrobić 28.02.05, 16:27
      1. dermatolog
      2. kosmetyczka
      • Gość: -sss--- Re: twarz, co zrobić IP: *.wola1.demo.net.pl / *.demo.net.pl 28.02.05, 18:38
        A jabym tu dodała: Moze to:
        -hormony-
        -badania!
        Ja mam to samo, i wzielam sie za to!!!
        Pozdrawiam
        --sss--
        • venus22 Re: twarz, co zrobić 28.02.05, 22:25
          Prawdopodobnie to jest tradzik, w koncu sa rozne rodzaje tradzikow nie tylko
          mlodzienczy.
          Byc moze potrzebujesz zbadac hormony, moze pomolgyby ci antybiotyki, moze
          potrzebujesz od czasu do czasu Roaccutane - ale ten lek ma tak duzo skutkow
          ubocznych ze traktowalabym jako ostatecznosc.
          Oprocz tego-
          powinnas regularnie chodzic do kosmetyczki na oczyszczanie, nie uzywac
          tlustych kremow, tylko nawilzajace latwo sie wchlaniajace i nie pozostawiajace
          sladu na skorze.
          niby dieta nie ma znaczenia ja jednak wierze ze ma - malo cukru i tluszczu duzo
          warzyw i owocow. Bedzie zdrowo nie tylko dla cery ale w ogole dla ciebie.

jesli chodzi o kosmetyki - dlaczego masz nie uzywac, w koncu lepiej
          przytuszowac ale kosmetyki do makeupu tez powinny byc starannie dobrane, do
          cery i nie jakies tanie.
          Sa specjalne pudry w sztyfcie na wypryski i na to dopiero puder.

Venus

• masazystakrakow Re: twarz, co zrobić 01.03.05, 13:45
      Witam!Pomimo iż jestem masażystą sprzedaję także kolagen i patrząc na moje
      klientki serdecznie go poleca.pozdrawiam
      • Gość: Magda Re: twarz, co zrobić IP: *.3vnet.pl 01.03.05, 16:36
        Mysle tez ,ze to tradzik,najlepszym wyjsciem jest wizyta u dermatologa[leczenie
        3-miesieczn] ,przepisze Tobie antybiotyk witaminy,tabletki drozdzowe,rozne
        mascie i nestatyna.Twarz zawsze myj w przegotowanej wodziei oczywiscie dieta
        [unikaj slodkiego ,kwasnego,ostrych rzeczy].Druga sprawa moze,te kosmetyki
        ktore uzywasz "uczulaja".Zwroc uwage na skladniki w kosmetykach.Moja corka
        miala problemy z cera i sama doszla .W kosmet. wszedziebyl aloes[ tonik , puder
        krem].To sa moje dwie sugestie.
        • Gość: Venus Re: twarz, co zrobić IP: 5.6.1D* / *.vc.shawcable.net 01.03.05, 19:42
          a tak nawiasem, nie wiem jak w Polsce ale wyczytalam ze w USA to sie podaje
          antybiotyk minimum 6 mies. Przy czym jesli nie ma poprawy po 3 mies to sie go
          zmienia.

ja dosc czesto mam infekcje zatokowe wiec biore antybiotyki. Zuwazylam ze po
          tetracyclinie cera mi sie POGARSZA, po Biaxin - clarithromycin - poprawia.
          trzeba wiec jeszcze zwracac uwage jak na nas dziala dany antybiotyk.

Drugi antybiotyk podawany przy tradziku to erythromycin -jak ten dziala na cere
          to nie wiem bo nie uzywam...

Wyczytalam tez ze czasem pacjenci z uporczywym tradzikiem kuracje antybiotykami
          stosuja z przerwami latami.

Poza tym pomagaja kremy z Vit A, Retinol.
          Poza tym kilku moich znajomych probowalo Proactiv i twierdza ze dziala nawet
          dobrze ale strasznie skore wysusza.

Venus
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka