Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 19:55 Prosze bardzo teraz MY personel napiszemy co NAS boli! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ted Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:02 Nie pracuje w tym zawodzie, nie ma z nim bezposrednio (na szczęście) do czynienia, ale wiem, jak potworni potrafią być czasami pacjenci.Czasami aż brak określeń.I właśnie najczęściej się "wyżywają" na pielęgniarkach.Każda z nich zna na pewno bardzo wiele takich przykładów. Ted Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:04 Jako personel muszę powiedzieć że pacjenci są różni.Ale przewarzają upierdliwi. Tak jakby ich przypadek był naj naj . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:09 najfajniejsi sa raperzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:12 Dlaczego raperzy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:16 stoja nad Toba i ..rapuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 04.03.05, 20:24 Pacjenci są różni...A tak naprawdę to dziękują lekarzom a pielęgniarkom zapominają, tylko każdy by chciał aby stała przy każdym łóżku.Niestety na zmianach jest ic za mało ale to wina dyrekcji i ...kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:26 Nie słuchają co się do nich mówi,a potem robią to co niepowinni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostra Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:35 Oj dają popalić dają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:11 nie tylko daja polalic ale pala w miejscach gdzie nie powinni,wchodza do pomieszczen sluzbowych,zachowuja sie zbyt glosno,wogole czasem juz nie mam tolerancji dla nich,wypalam sie zawodowo chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:13 A może opiszecie jakieś konkretne przykłady do czego "zdolni" są pacjenci? Ted Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELA Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:16 Babka na neurologii zaniosła basen do lodówki dla pacjentów,przeznaczonej na zywność. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: OPINIE O PACJENTACH 05.03.05, 09:58 Swój basen (ze swoją zawartością)? Bo zauważyłam taką prawidłowość, skądinąd przedziwną, że pacjenci na chodzie, zamiast iść do kibla, robią do basenu a potem łażą z tym basenem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 10:30 A wiadomo z czyim basenem ona lazła.Ci na chodzie to czasem pomagają tym lezącym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driadea Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:37 Jasne, że nie wiadomo, dlatego zapytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz pacjent mysli..... 04.03.05, 21:15 ze jak zaplacil skladke ubezpieczeniowa, albo nie, to jak i tak mu sie wszystko nalezy, a nasze doornowate politikierstwo, podtrzymuje go, w tym niedorzeczenym przekonaniu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIOSTRA ODDZIAŁOWA Nic dodać nic ująć.. IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:20 Pacjenci różni są , ale 70%to ci gorsi.I nimi też trzeba się zająć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:21 pacjentowi wszystko wolno bo biedny chory,wszystko go denerwuje i drazni bo boli ,kiedy ide z lekami to wtedy on nie chce bo nie bedzie sie chemia faszerowac Odpowiedz Link Zgłoś
analusia Re: OPINIE O PACJENTACH 05.03.05, 12:56 Leżałam w wielu szpitalach i z różnymi pacjentami i mogę stwierdzić, że chyba najbardziej marudni i upierdliwi są ci, którzy przychodzą na badania lub tacy, którym tak naprawdę nie jest nic wielkiego. 1. Kiedyś przyszła kobieta ok.50 na oddział nefrologii z reklamówką leków. Lekarzowi nie pokazała, brałe je wszystkie cichaczem, a szpitalne leki wywalała. Lekarz na kolejnym obchodzie stwierdził brak poprawy, i komu się oberwało? Oczywiście pielęgniarce, że nie dopilnowała. 2. Innym razem baba przyszła na badania, miała mieć USG więc nie mogła nic jeść, specjalnie się najadła gruszek żeby przedłużyć pobyt w szpitalu. I wiele wiele innych np. damulka z bólem głowy nie przyjmie zastrzyku, bo woli żeby mąż przyjechał do niej o 2 w nocy i ją ucałował. Niektórzy są poprostu podli i celowo wkurzają pielęgniarki, ale są takie stany że naprawdę poważnie chory pacjent leży i na nic się nie uskarża, o nic nie prosi, aż żal za serce ściska Czasem dobre przykłady zachowań pacjentów są w serialu "NA DOBRE I NA ZŁE" Pozdrawiam Was wszystkie kochane pielęgniareczki, docenioam Wasz trud i wysiłek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 13:37 ten film to bajka.......rzeczywistosc inna Odpowiedz Link Zgłoś
analusia Re: OPINIE O PACJENTACH 05.03.05, 13:59 Wiem że ten film to bajka, ale czasmi pokazuja jak naprawdę zachowują sie pacjenci, doprowadzając wszystkich do szłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:02 nawet sobie z tego sprawy nie zdaja,potrafia wnerwic pielegniarki i sie dziwia ze zadna sie do nich nie usmiechnie,ale tez tlamsza innych pacjentow Odpowiedz Link Zgłoś
analusia Re: OPINIE O PACJENTACH 05.03.05, 14:15 A jak pielęgniarki wypełniają masę papierów to wtedy wszystkim coś potrzeba, a to tabletkę od głowy albo na przeczyszczenie. A jak pielęgniarka zagląda do sali z pytaniem czy coś potrzeba to nikt niczego nie potrzebuje. Chodzą wtedy jak siostry są zajęte, bo im się wydaje że wtedy plotkują i piją kawę. Sama widziałam jak w takim czasie pacjenci specjalnie włączali dzwonki mówiąc że zaraz skończą plotkowanie To poprostu robienie na złość... Po oni tak się zachowują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:20 Tak jak pielęgniarki tak i pacjenci są rózni. I wcale się nie dziwie pielęgniarką ze tak piszą o pacjentach; Apeluje do pacjentów zeby się trochę opamiętali. Pielęgniarka też człowiek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:23 a niech sobie dzwonia tyle ich !pielegniarka pojdzie do domu a oni jak Bozia da..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:35 mnie to po operacii dzwonek schowały!Było mi niedobrze szukałam dzwonka w koło,a one przykleiły plastrem do takiego stojaka od kroplówki(niebył w moim zasięgu, nawet wzroku)niewytrzymałam. Siła z jaką mnie targneło posadziła mnie w łozku,wtedy dostrzegłam dzwonek ale niedosiegłam.połozyłam sie i czekałam az ktos przyjdzie .Przyszły po jakiejś godzince i mnie okrzyczały czemu nie dzwoniłam.Jak im pokazałam ze nie dostane to ucichły ,szybko przebrały pościel i mnie i prosiły zeby lekarzowi nic nie mówic.NIE POWIEDzialam,moze nie przewidzialy ze niedostane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:44 jesli moglas mowic trzeba bylo krzyknac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:50 No nie bardzo mogłam mówić,a krzyczeniu nie było mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:53 nie chce mi sie wierzyc aby specjalnie zabraly dzwonek,przeciez wiecej pracy mialy pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:59 No moze nie specjalnie,ale mogły blizej postawić.Stojak był na kółeczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:04 mogly,nie postawily i z pewnoscia nie specjalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:08 To tez zachowałam to dla siebie.Przecierz nic takiego sie nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:11 moglas powiedziec tezby sie nic nie stalo Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek06 Re: OPINIE O PACJENTACH 05.03.05, 14:41 mój brat to pielęgniarz, i narzeka, że pacjent idąc na badania np. myje jedną nogę, chorą-a tamta ...po co, skoro zdrowa, przychodzą brudni, jak robi zastrzyki, mowi, że potrafi być brudny wacik... Inna rzecz, pacjenci sami sprawiają, że jest brak porządku u lekarzy, bo wpychają się bez kolejki, to wiem z doświadczenia, i widzę, że to raczej starsze osoby tak robią, a nie młodzież. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:51 jesli sie zwroci uwage ze maja sie umyc to obraza majestatu!brudasy jedne.nie wszyscy pacjenci sa tez bardzo zadbani ale brudasy sie zdarzaja . Odpowiedz Link Zgłoś