Dodaj do ulubionych

OPINIE O PACJENTACH

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 19:55
Prosze bardzo teraz MY personel napiszemy co NAS boli!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ted Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:02
      Nie pracuje w tym zawodzie, nie ma z nim bezposrednio (na szczęście) do
      czynienia, ale wiem, jak potworni potrafią być czasami pacjenci.Czasami aż brak
      określeń.I właśnie najczęściej się "wyżywają" na pielęgniarkach.Każda z nich
      zna na pewno bardzo wiele takich przykładów.
      Ted
    • Gość: Ada Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:04
      Jako personel muszę powiedzieć że pacjenci są różni.Ale przewarzają upierdliwi.
      Tak jakby ich przypadek był naj naj .
      • Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:09
        najfajniejsi sa raperzy!
        • Gość: Ada Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:12
          Dlaczego raperzy??
          • Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:16
            stoja nad Toba i ..rapuja
            • Gość: jaga Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 04.03.05, 20:24
              Pacjenci są różni...A tak naprawdę to dziękują lekarzom a pielęgniarkom
              zapominają, tylko każdy by chciał aby stała przy każdym łóżku.Niestety na
              zmianach jest ic za mało ale to wina dyrekcji i ...kasy.
    • diastema Re: OPINIE O PACJENTACH 04.03.05, 20:22
      marudne istoty ;)
      • Gość: Kasia Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:26
        Nie słuchają co się do nich mówi,a potem robią to co niepowinni.
        • diastema Re: OPINIE O PACJENTACH 04.03.05, 20:35
          albo i tak wiedza lepiej ;)
    • Gość: siostra Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:35
      Oj dają popalić dają!
      • Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:11
        nie tylko daja polalic ale pala w miejscach gdzie nie powinni,wchodza do
        pomieszczen sluzbowych,zachowuja sie zbyt glosno,wogole czasem juz nie mam
        tolerancji dla nich,wypalam sie zawodowo chyba
    • Gość: Ted Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:13
      A może opiszecie jakieś konkretne przykłady do czego "zdolni" są pacjenci?
      Ted
      • Gość: ELA Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:16
        Babka na neurologii zaniosła basen do lodówki dla pacjentów,przeznaczonej na
        zywność.
        • driadea Re: OPINIE O PACJENTACH 05.03.05, 09:58
          Swój basen (ze swoją zawartością)?
          Bo zauważyłam taką prawidłowość, skądinąd przedziwną, że pacjenci na chodzie,
          zamiast iść do kibla, robią do basenu a potem łażą z tym basenem...
          • Gość: Ania Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 10:30
            A wiadomo z czyim basenem ona lazła.Ci na chodzie to czasem pomagają tym
            lezącym.
            • Gość: driadea Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:37
              Jasne, że nie wiadomo, dlatego zapytałam.
    • czarna_rozpacz pacjent mysli..... 04.03.05, 21:15
      ze jak zaplacil skladke ubezpieczeniowa,
      albo nie,
      to jak i tak mu sie wszystko nalezy,
      a nasze doornowate politikierstwo,
      podtrzymuje go,
      w tym niedorzeczenym przekonaniu,
      • Gość: SIOSTRA ODDZIAŁOWA Nic dodać nic ująć.. IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:20
        Pacjenci różni są , ale 70%to ci gorsi.I nimi też trzeba się zająć.
    • Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:21
      pacjentowi wszystko wolno bo biedny chory,wszystko go denerwuje i drazni
      bo boli ,kiedy ide z lekami to wtedy on nie chce bo nie bedzie sie
      chemia faszerowac
    • analusia Re: OPINIE O PACJENTACH 05.03.05, 12:56
      Leżałam w wielu szpitalach i z różnymi pacjentami i mogę stwierdzić, że chyba
      najbardziej marudni i upierdliwi są ci, którzy przychodzą na badania lub tacy,
      którym tak naprawdę nie jest nic wielkiego.
      1. Kiedyś przyszła kobieta ok.50 na oddział nefrologii z reklamówką leków.
      Lekarzowi nie pokazała, brałe je wszystkie cichaczem, a szpitalne leki
      wywalała. Lekarz na kolejnym obchodzie stwierdził brak poprawy, i komu się
      oberwało? Oczywiście pielęgniarce, że nie dopilnowała.
      2. Innym razem baba przyszła na badania, miała mieć USG więc nie mogła nic
      jeść, specjalnie się najadła gruszek żeby przedłużyć pobyt w szpitalu.

I wiele wiele innych np. damulka z bólem głowy nie przyjmie zastrzyku, bo woli
      żeby mąż przyjechał do niej o 2 w nocy i ją ucałował.

Niektórzy są poprostu podli i celowo wkurzają pielęgniarki, ale są takie stany
      że naprawdę poważnie chory pacjent leży i na nic się nie uskarża, o nic nie
      prosi, aż żal za serce ściska

Czasem dobre przykłady zachowań pacjentów są w serialu "NA DOBRE I NA ZŁE"

Pozdrawiam Was wszystkie kochane pielęgniareczki, docenioam Wasz trud i wysiłek.
      • Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 13:37
        ten film to bajka.......rzeczywistosc inna
        • analusia Re: OPINIE O PACJENTACH 05.03.05, 13:59
          Wiem że ten film to bajka, ale czasmi pokazuja jak naprawdę zachowują sie
          pacjenci, doprowadzając wszystkich do szłu.
          • Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:02
            nawet sobie z tego sprawy nie zdaja,potrafia wnerwic pielegniarki i sie
            dziwia ze zadna sie do nich nie usmiechnie,ale tez tlamsza innych pacjentow
            • analusia Re: OPINIE O PACJENTACH 05.03.05, 14:15
              A jak pielęgniarki wypełniają masę papierów to wtedy wszystkim coś potrzeba, a
              to tabletkę od głowy albo na przeczyszczenie. A jak pielęgniarka zagląda do
              sali z pytaniem czy coś potrzeba to nikt niczego nie potrzebuje. Chodzą wtedy
              jak siostry są zajęte, bo im się wydaje że wtedy plotkują i piją kawę. Sama
              widziałam jak w takim czasie pacjenci specjalnie włączali dzwonki mówiąc że
              zaraz skończą plotkowanie
              To poprostu robienie na złość... Po oni tak się zachowują?
              • Gość: Mariola Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:20
                Tak jak pielęgniarki tak i pacjenci są rózni.
                I wcale się nie dziwie pielęgniarką ze tak piszą o pacjentach;
                Apeluje do pacjentów zeby się trochę opamiętali.
                Pielęgniarka też człowiek .
              • Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:23
                a niech sobie dzwonia tyle ich !pielegniarka pojdzie do domu a oni jak
                Bozia da.....
                • Gość: Ania Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:35
                  mnie to po operacii dzwonek schowały!Było mi niedobrze szukałam dzwonka w
                  koło,a one przykleiły plastrem do takiego stojaka od kroplówki(niebył w moim
                  zasięgu, nawet wzroku)niewytrzymałam. Siła z jaką mnie targneło posadziła mnie
                  w łozku,wtedy dostrzegłam dzwonek ale niedosiegłam.połozyłam sie i czekałam az
                  ktos przyjdzie .Przyszły po jakiejś godzince i mnie okrzyczały czemu nie
                  dzwoniłam.Jak im pokazałam ze nie dostane to ucichły ,szybko przebrały pościel
                  i mnie i prosiły zeby lekarzowi nic nie mówic.NIE POWIEDzialam,moze nie
                  przewidzialy ze niedostane.
                  • Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:44
                    jesli moglas mowic trzeba bylo krzyknac!
                    • Gość: Ania Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:50
                      No nie bardzo mogłam mówić,a krzyczeniu nie było mowy.
                      • Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:53
                        nie chce mi sie wierzyc aby specjalnie zabraly dzwonek,przeciez wiecej pracy
                        mialy pozniej.
                        • Gość: Ania Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:59
                          No moze nie specjalnie,ale mogły blizej postawić.Stojak był na kółeczkach.
                          • Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:04
                            mogly,nie postawily i z pewnoscia nie specjalnie
                            • Gość: Ania Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:08
                              To tez zachowałam to dla siebie.Przecierz nic takiego sie nie stało.
                              • Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:11
                                moglas powiedziec tezby sie nic nie stalo
    • pimpek06 Re: OPINIE O PACJENTACH 05.03.05, 14:41
      mój brat to pielęgniarz, i narzeka, że pacjent idąc na badania np. myje jedną
      nogę, chorą-a tamta ...po co, skoro zdrowa, przychodzą brudni, jak robi
      zastrzyki, mowi, że potrafi być brudny wacik...

Inna rzecz, pacjenci sami sprawiają, że jest brak porządku u lekarzy, bo
      wpychają się bez kolejki, to wiem z doświadczenia, i widzę, że to raczej
      starsze osoby tak robią, a nie młodzież.

• Gość: ja Re: OPINIE O PACJENTACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:51
        jesli sie zwroci uwage ze maja sie umyc to obraza majestatu!brudasy
        jedne.nie wszyscy pacjenci sa tez bardzo zadbani ale brudasy sie zdarzaja .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka