brianeagle 13.03.05, 12:42 Co robic,jak sobie pomoc???? B. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viotella Re: Ostre zapalenie korzonkow 13.03.05, 13:15 Współczuję. Ja miałam. Domowe metody nie pomogły. Mąż zawiózł mnie do lekarza. Dostałam zastrzyki i pyralgin w czopkach. Natychmiastowa ulga. Odpowiedz Link Zgłoś
brianeagle Re: Ostre zapalenie korzonkow 13.03.05, 14:10 A z czego byly te zastrzyki????A wspolczuc to jest czego!!! Mozna sie wsciec!Dostalam voltaren... ml Odpowiedz Link Zgłoś
spojrzenie.kota.w.butach Re: Ostre zapalenie korzonkow 13.03.05, 14:16 mnie leczyli ketanolem w zastrzykach, mydocalmem w tabletkach i dicloberylem w czpokach.....ale nie od razu pomogło..kurka, to podłe choróbsko Odpowiedz Link Zgłoś
brianeagle Re: Ostre zapalenie korzonkow 13.03.05, 15:05 Tak,podle,a jak dlugo trwalo????? B. Odpowiedz Link Zgłoś
spojrzenie.kota.w.butach Re: Ostre zapalenie korzonkow 13.03.05, 19:45 prawie dwa tygodnie, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Ostre zapalenie korzonkow IP: *.ds1-roen.adsl.cybercity.dk 14.03.05, 17:17 A ja mam pytanie natury bardziej semantycznej: Czy pojecie ''zapalenie korzonkow /nerwowych?/'' jest rownoznaczne z ''lumbago''= ''postrzal''= ''hexenschus''? Czy to jakas odrebna jednostka chorobowa? Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laziebnik Re: Ostre zapalenie korzonkow IP: *.ca-sanfranc0.sa.earthlink.net 14.03.05, 20:22 Lumbago a korzonki, to dwie odrebne choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Ostre zapalenie korzonkow IP: *.ds1-roen.adsl.cybercity.dk 15.03.05, 07:46 Tenere, slicznie dziekuje za doglebne wyjasnienie :) Mieszkam w Danii i nigdy o ''zapaleniu korzonkow'' nie slyszalam. Natomiast ''lumbago'', zwane po dunsku ''heksenskud'' /co notabene jest kalka jezykowa z niemieckiego/ wystepuje czesto, nawet i w praktyce. Rzucilam na dunskiego Google podane przez Ciebie ''poliradiculitis'' - i nie ma ani jednej strony na ten temat. Co oczywiscie nie oznacza, ze w Danii takie schorzenie nie istnieje ;) A co do edukacji medycznej spoleczenstwa: sama slyszalam paru Dunczykow /nie zwiazanych z sektorem medycznym/ mowiacych o ''elektrokardiogramie serca'' ;) Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
tenere Re: Ostre zapalenie korzonkow 15.03.05, 08:37 rzuc na google: Guillain-Barre Syndrom lub poliradiculoneuritis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Tenere ponownie IP: *.ds1-roen.adsl.cybercity.dk 15.03.05, 08:43 Sliczne dzieki, ale juz znalazlam :) A isalam o tym, kiedy Ty wysylalas swoj post :) Pozdrowienia Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Do Tenere IP: *.ds1-roen.adsl.cybercity.dk 15.03.05, 08:40 Male uzupelnienie: znalazlam ''poliradiculitis'' na dunskim Google. Tyle, ze tutaj oni pisza przez ''y'', czyli ''polyradiculitis''. Niemniej dziekuje jeszcze raz za wyjasnienie. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś