orissa 17.03.05, 21:26 Nie zdążyłam na czacie zadać pytania, może więc ktoś na forum mi udzieli informacji - czy jakieś leki (jeśli tak, to jakie?) mogą wpłynąć na działanie szczepionki przeciw WZW? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kguz Re: Henryk Jan Hryniewicz 10.06.05, 10:38 a po co mają wpływać na działanie szczepionki? szczepionka to szczepionka. i już. bez sensu pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Henryk Jan Hryniewicz 10.06.05, 10:42 kguz napisał: > a po co mają wpływać na działanie szczepionki? > szczepionka to szczepionka. > i już. > bez sensu pytanie. Nie jest bez sensu. Niektóre leki mogą modyfikować działanie szczepionki. Bez pytania się "po co". S. Odpowiedz Link Zgłoś
95a3 Re: Henryk Jan Hryniewicz 06.08.05, 21:32 jestem chory na żółtaczkę typuC w maju zakończyłem leczenie z dobrym skutkiem ale podczas istensywnego treningu np. bieg mam mocz w kolorze "krwi" czy to jest normalne i czy wogóle mogę jeszcze ćwiczyć i biegać. Odpowiedz Link Zgłoś
95a3 Re: Henryk Jan Hryniewicz 11.08.05, 10:42 95a3 napisał: > jestem chory na żółtaczkę typuC w maju zakończyłem leczenie z dobrym skutkiem > ale podczas istensywnego treningu np. bieg mam mocz w kolorze "krwi" czy to > jest normalne i czy wogóle mogę jeszcze ćwiczyć i biegać. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Henryk Jan Hryniewicz 11.08.05, 11:52 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=690 Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek81 Re: Henryk Jan Hryniewicz 09.10.05, 12:29 kguz napisał: > a po co mają wpływać na działanie szczepionki? > szczepionka to szczepionka. > i już. > bez sensu pytanie. pytanie jest bardzo dobre, zwlaszcza, ze szczepionka skaldajaca sie z kompartmentow wirusowych obojetna organizmowi nie jest... przyjmowanie lekow, np immunomodulujacych nie jest wcale obojetmne, przynajmniej na efekt szczepionki. !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zorro93 Henryk Jan Hryniewicz 04.06.07, 13:16 witam. jestem nosicielem HBS i HCV to jest żóltaczki typu B i C.to już trwa 14 lat i przez większośc tego czasu było ok ale od jakiegoś roku zaliczyłem już kilka razy oddział zakazny i powiem szczerze jest przerąbane.oczywiście staram sie,pracuje,unikam alkocholu ale ten wredny virus i tak atakuje.jestem zmęczony,chcę przezto powiedzieć byście wszyscy byli ostrożni bo łatwo można się zakazić i życie sobie zmarnowac.mam dopiero 27lat a już wiem co to choroba... Odpowiedz Link Zgłoś
joannap24 Henryk Jan Hryniewicz 11.05.08, 13:04 witam serdecznie w jakim okresie podaje się 3 szczepionkę przeciw żółtaczce, mówiono mi że od pół roku do roku , mi 25 maja mija rok od drugiej szczepionki, jeśli przegapiłam termin to co powinnam teraz zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś