Dodaj do ulubionych

stwierdzono u mnie proces nowotworowy.

IP: *.uni.opole.pl 10.04.05, 14:54
co to moze oznaczac?
Obserwuj wątek
    • Gość: dg Re: stwierdzono u mnie proces nowotworowy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 15:02
      kto i wjaki sposób to stwierdził?
      • Gość: kamila Re: stwierdzono u mnie proces nowotworowy. IP: *.uni.opole.pl 10.04.05, 15:08
        na podstawie tomografii. lekarze stwierdzili proces nowotworowy wychodzacy od
        przydatkow. mam dopiero 20 lat i jestem przerazona. moj ginekolog mowi, ze to
        moze byc ropniak. na zdjeciach z tomografi widac na obszrze miednicy mniejszej
        owalny nieprawidlowy obszar o wymiarach 9 na 5,5 cm, o charakterze plynnowo
        tkankowym. wiekszosc obszru zajmuja przestrzenie plynowe, a struktury tkankowe
        polozone sa glownie obwodowo. powiekszonych wezlow chlonnych nie znaleziono...
        • Gość: Doki Re: stwierdzono u mnie proces nowotworowy. IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 10.04.05, 15:18
          Ropniak to nie nowotwor. Ale:

> na zdjeciach z tomografi widac na obszrze miednicy mniejszej
          > owalny nieprawidlowy obszar o wymiarach 9 na 5,5 cm, o charakterze plynnowo
          > tkankowym. wiekszosc obszru zajmuja przestrzenie plynowe, a struktury tkankowe
          > polozone sa glownie obwodowo. powiekszonych wezlow chlonnych nie znaleziono...

No to na co czekasz? Pedz do tych lekarzy, ktorzy stwierdzili. Twoj ginekolog
          nieslusznie Cie uspokaja. Mozna miec raka jajnika nawet jesli przezylo sie tylko
          20 lat.
          • Gość: kamila Re: stwierdzono u mnie proces nowotworowy. IP: *.uni.opole.pl 10.04.05, 15:22
            ale czy to mozliwe, ze tak duzy twor powstal w ciagu 3-4 miesiecy? czesto bywam
            u lekarza, jestem pod stala opieka i nikt wczesniej zauwazyl takich zmian.
            • Gość: Doki Re: stwierdzono u mnie proces nowotworowy. IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 10.04.05, 15:45
              Wszystko jest mozliwe.
              Poza tym nie sadze, ze co 3 miesiace mialas robiony tomokomputer. To, ze nikt
              nie zauwazyl zmian, nie znaczy, ze zmian nie bylo.
        • Gość: gosia Re:do kamili IP: *.chello.pl 10.04.05, 16:22
          Słuchaj a dokładnie czego Ci robili tomografię ,źle się czułaś itd??!A nie
          lepszy byłby rezonans ,doki wypowiedz się i TY .o ja coś mam z jajnikami a mam
          24 lata i nie weim jakie badanie byłoby wskazane ,jakie masz objawy etc????
          • Gość: Kamila Re:do kamili IP: *.uni.opole.pl 10.04.05, 17:07
            ojej, wszystko zaczelo sie jakies 3 lata temu. okropny bol po prawej stronie -
            cos jak atak wyrostka. ginekolog podejrzewal wedrujaca nerke. mialam urografie -
            prawa nerka nie wydzielala kontrastu. Poszlam do szpitala, gdzie stwierdzono
            afunkcje prawej nerki, polozonej w miednicy mniejszej i zmienionej
            wodonerczowato. W lutym dostalam 40,5 stopni goraczki, bol w prawym boku byl
            nie do zniesienia. okazalo sie, ze to infekcja drog moczowych. dostalam
            antybiotyki i mi sie uspokoilo. skierowano mnie na usg - otkryto ten twor po
            lewej (a mnie bolalo po prawej), potem poszlam do ginekologa, ktory okreslil
            ten twor jako ropniak na macicy. zrobilam tomografie miednicy mniejszej i
            stwierdzili ten proces nowotworowy. Miesiaczki mam nadal regularne jak w
            zegarku... Ciekawym przypadkiem jestem, jak to stwierdzil jeden z lekarzy :)
            • Gość: gosia Re:do kamili IP: *.chello.pl 10.04.05, 17:45
              Dzięki za odp ,nie wiem co Ci napisać bo ja z kolei mam 23 lata i chorobę
              autoimmunologiczną o której wiem od niecalego roku a która mnie wykańcza ,w
              takim zagubieniu zyciowym zwykle oby wszystko było ok nie wystarcza
              co??/Ściskam Kama
              • Gość: Kamila Re:do kamili IP: *.uni.opole.pl 10.04.05, 17:57
                Cóż począć? Trzeba walczyć i się załamywać. Wszystkiego dobrego :)
                • Gość: Helka Re:do kamili IP: *.bk-s.tudelft.nl 10.04.05, 18:07
                  Gosiu, czy moglabys mi napisac jaka choroba autoimunologiczna masz? Czy
                  skierowana przeciwko jajnikom? Interesuje sie tym, bo wlasnie zdiagnozowali
                  moja prezyjaciolke, ma tez choroba autoim. i zastanawialm sie, czy moze ona
                  sie pozniej zwracac ku roznym innym organom. Prosze napisz cos wiecej...
                  • Gość: gosia Re:do kamili IP: *.chello.pl 10.04.05, 18:54
                    Nie helu moja nie jest przeciwko jajnikom a cholera nie wiedzialam że taka byc
                    może?Ech
                    To zależy czy ta choroba którą ma Twoja koleżanka może być powiązana
                    [współwystepuje]z innymi musiałbys nazwę choroby wpisac do www.google.pl i
                    dowiesz sie ,pewnie jak zwykle więcej bedzie po ang niż po polsku
                    • Gość: helka Re:do kamili IP: *.bk-s.tudelft.nl 10.04.05, 19:48
                      Oj, chyba zle sie zrozumialysmy... :-) Moja koleznaka ma chorobe autoim.
                      skierowana przeciwko tarczycy. Myslalam, ze to ty mialas skierowana przeciwko
                      jajnikom i sie troche zdziwilam... Male zamieszanie... Jezeli mozna wiedziec,
                      jaka ty masz chorobe i jak sobie z tym radzisz?
                      • Gość: gośka Re:do kamili IP: *.chello.pl 10.04.05, 23:58
                        ma Gravesa basedowa czy hashimoto?
                        Tu jest forum o chorobach tarczycy i forum poświęcone autoimmunologicznemu
                        zapaleniu tarczycy prowadzącego do niedoczynności[choroba Hashimoto gdy TSH
                        idzie w górę]ja mam ją chyba jeszcze nie potwierdzili to forum jest w forach
                        prywatnych !!
                        Czy koleżance robili przeciwciała Anti TG i Anti TPO???Oraz usg tarczycy i TSH
                        i ft4???Przy Hashimoto można mieć problemy z ciążą
                        tocznia
                        cukrzycę typu I
                        ,zespół Sjogrena
                        twardzine ukladową
                        reumatoidalne zapalenie stawów rzs
                        łysienie plackowate etc
                        o tym wszystkim jest na naszym forum--żeby trafic trzeba po lewej stronie forum
                        zdrowie znależć forum prywatne kliknąc i tam znajdziesz .Serdecznie
                        pozdrawiam!!!!
                        • Gość: goska Re:do kamili IP: *.chello.pl 10.04.05, 23:59
                          Ja tam figuruję jako nefretete8, trzymaj się Goska koleżanka znajdzie tam
                          fachowa pomoc
                          • Gość: helka Re:do kamili IP: *.bk-s.tudelft.nl 11.04.05, 00:02
                            Dziekuje Ci bardzo! Juz przeslalam przyjaciolce linka na forum! Pozdrawiam
                            serdecznie!
            • agulha Re:do kamili 11.04.05, 01:45
              Po tych informacjach, które podałaś, wydaje się rzeczywiście, że to ropniak lub
              ropień, ale (1) nie ma pewności (2) procesy ropne też są cholernie
              niebezpieczne. Tak czy owak, musisz się zdiagnozować i leczyć. Powodzenia!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka