Dodaj do ulubionych

wezeł chłonny...ślinianka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 17:06
moze ktoś miał. ma co podobne i powie...bo lekarz stwierdził, że nic nie ma... ale czasem tak jest, że przy jedzeniu (czyli wzmożonej pracy slinianki) zaczyna mi ona puchnac (tylko lewa strona szyji)no i do temu towarzyszy dosc ostry bol, uniemozliwiajacy czasem przelykanie. no i bywa tez, ze z lewe slinianki pod jezykiem wydobywa sie cos podobnego do ropy (biala ciecz/maź). węzeł chłonny to raczej nie jest, ale może ktoś wie co to może być...lub w jaki sposób się dowiedzieć co to może być?
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: wezeł chłonny...ślinianka IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 18:07
      A pewnie ślinianki,potrzebny chyba dobry laryngolog.
      • marzena1975 Re: wezeł chłonny...ślinianka 14.04.05, 13:40
        NIe chciałabym cię straszyć, ale u mojego męża tak zaczęła sie walka z
        nowotworem-guzem jamy ustnej. Lekarze od razu nie poznali sie wycieli mu 2
        slinianki i dopiero zorintowali się że to efekt ucisku rosnącego guza na te
        właśnie ślinianki. Radzę udać sie do dobrego otolaryngologa.
    • Gość: beti Re: wezeł chłonny...ślinianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 14:27
      mnie tez boli gardło, ale cąły czas nie tylko opidczas połykania w dodatku
      czuje czasami na koncu jezyka szczypanie lekkie , boli mnie cała skóra pod
      broda ze nie moge sie dotknąć, i czasami musze sobie odchrzaknać flegma, lekarz
      powiedział mi ze to zanik śluzówki w gardle ale po przeczytaniu tego postu
      zaniepokoiłam się. Kto ma podobne objawy? czy to rzeczywiscie zanik
      sluzówki?!! zaczełam sie bac
      • Gość: beti Re: wezeł chłonny...ślinianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:10
        naprawde nikt nie miał lub nie ma takich objawów?
        • konti7 Re: wezeł chłonny...ślinianka 14.04.05, 17:52
          Mąż powinien pójść z tym do stomatologa/chirurga stomatologicznego.Wygląda to (z
          tego,co opisujesz) bardziej na kamicę ślinianki (przewodu
          wyprowadzającego)-sialolith.Dwa zdjęcia RTG wyjaśnią sprawę .
          Tak,czy inaczej -takie sprawy najlepiej konsultować z chirurgiem stomatologiem
          lub chirurgiem szczękowo-twarzowym.Na temat ewentualnych nowotworów w jamie
          ustnej też wiedzą więcej od laryngologa.
          • konti7 Re: wezeł chłonny...ślinianka-errata 14.04.05, 18:35
            konti7 napisał:

> Mąż powinien pójść z tym do stomatologa/chirurga stomatologicznego.

Przepraszam,nie wiem skąd mi ten "mąż" wyskoczył.Oczywiście ,chodzi o ciebie i
            twoja konsultacje u chirurga stom.,nie męża.W końcu to twoja ślinianka :)
    • Gość: ziomek Re: wezeł chłonny...ślinianka IP: *.c158.petrotel.pl 14.04.05, 18:42
      Natychmiast zmień lekarza! Nie ma żartów. Idz prywatnie do jakiegos znawcy, a
      nie do partacza. Pilne!
      • Gość: ausi Re: wezeł chłonny...ślinianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 22:01
        no to mnie nastraszyliście...i pomieszaliście w głowie :| więc się jednak wybiore, bo lepiej nie ryzykować...
        • Gość: gocha Re: wezeł chłonny...ślinianka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 22:19
          To pewnie kamień w śliniance. Idz do chirurga stomatologicznego.
    • myfa80 Re: wezeł chłonny...ślinianka 19.04.05, 13:09
      kamienie w śliniance...do laryngologa marsz.....
      pozdrawiam
      • Gość: Nina Re: wezeł chłonny...ślinianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:25
        Najlepiej idż do laryngologa.Powinien skierować Ciebie na USG ślinianek. Nie przejmuj się to napewno kamica ślinianek. Ale niestety musisz sie leczyć. Mialam to samo i usnięto mi ze ślinianki podżuchwowej kamień wielkości ziarnka grochu. Kamica ma tendencje do nawrotów i tak jest u mnie.Zyczę zdrówka.
        • Gość: martika Re: wezeł chłonny...ślinianka IP: *.topex.com.pl / 80.50.35.* 19.04.05, 14:14
          Nie usunięto Ci całej ślinianki? Podobno to standard.
    • Gość: martika Re: wezeł chłonny...ślinianka IP: *.topex.com.pl / 80.50.35.* 19.04.05, 14:10
      Moim skromnym zdaniem to kamień (inaczej zrost) w śliniance. Proponuję
      najpierw USG, a potem do dobrego otolaryngologa. Jeśli to właśnie ślinianka to
      jedynym rozwiązaniem jest jej usunięcie. Sama przeszłam to 6 m-cy temu i bardzo
      polecam - wiem co to za ból, taki stan zapalny.
    • Gość: mol333 Re: wezeł chłonny...ślinianka IP: *.it-net.pl 19.04.05, 15:04
      Cześć. Słuchaj wydaje mi się, że to może być kamień w śliniance. Miałam to z 8 lat temu. Takie same objawy. Leczyło mnie ze trzech lekarzy bez pozytywnego skutku. Dostawałam nawet zastrzyki., w końcu wybrałam się do ordynatora oddziału laryngologii MSWiA w Lublinie. Stwierdził, że to kamień w śliniance i usunął ziarnko wielkości pieprzu. Daj znać po wyleczeniu co to było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka