agatka123 25.06.02, 08:56 jaka jest dlugosc zycia zeba po leczeniu kanalowym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: megi Re: zab leczony kanalowo IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 25.06.02, 12:53 Zależy od człowieka i jego wewnetrznych predyspozycji. Jedni moga z nim chodzić przez całe życie, natomiast u innych ząb może być do wyrwania po np. roku. Jeśli mogę spytać to od w jakim wieku miałaś leczonego tego zęba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: zab leczony kanalowo IP: *.infinity.net.pl / *.infinity.net.pl 25.06.02, 14:34 Gość portalu: megi napisał(a): > Jeśli mogę spytać to od w jakim wieku miałaś leczonego tego zęba? ze tak sie wtrące;-) - w tym roku , a drugi byl leczony kanalowo dobre pare lat temu i chyba jego zycie sie kończy już. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka123 Re: zab leczony kanalowo 25.06.02, 15:37 dzieki Megi za informacje. Mam przeleczone kanalowo wszystkie tronowce i dwie jedynki na ktorych sa koronki.Zeby byly leczone ok 2-3 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: zab leczony kanalowo IP: 212.160.165.* 26.06.02, 14:28 To zalezy. Mialem tak leczone dwa zeby (a ile zaby przy tym bylo, szczegolnie przy usowaniu nerwu). Jeden rozpadl sie po dwu miesiacach. Zostal tylko korzen pod koronke. Drugi, odpukac, funkcjonuje tak juz trzy lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: zab leczony kanalowo IP: 5.3R1D* / *.pg.com 26.06.02, 14:42 Na ogol nie przekracza czasu zycia wlasciciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: __jan Re: zab leczony kanalowo IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.02, 19:43 agatka123 napisał(a): > jaka jest dlugosc zycia zeba po leczeniu kanalowym? radze po ok. 3-4 miesiacach isc na kontrole do innego dentysty, czy zab zostal dobrze wyczyszczony, ten problem przypadkowo odkrylem u mojego nowego dentysty, ktory pokazal mi "toto" pod plomba amalganowa... bylo richtig cool, wtedy zadalem sakramentalne pytanie czy uratuje mi ten zab i tamten...bo byly dwa. ogolnie rzecz biorac, jesli masz DOBREGO, co nie zawsze znaczy drogiego dentyste, i relatywnie czesto problemy z zebami, np. ze sa slabe genetycznie lub lubisz slodycze itp., warto to zrobic; ja sam to mam zrobione i nie narzekam - uwaga ode mnie - spobuj zrobic sobie tzw. sztyft w zebie, jesli go nie jestes pewna, procedura prosta, najwazniejsze bez znieczulenia, troche trwa ale warto!!! pozniej tylko korona i ZAB JAK NOWY; ceny podejrzewam te same co i u nas ale naprawde warto, no chyba ze do Czech... musisz sama wiedziec, jesli jeszcze cos pisz smialo na: yyy200@lycos.de, pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś