Dodaj do ulubionych

Załamanie nerwowe - co robić

IP: 195.94.206.* 25.06.02, 16:58
Przechodzę ostatnio przez rozwód i "trochę" jestem załamany. Objawia się to
nagłymi wybuchami płaczu, kompletnym rozkojarzeniem. Przestałem jeździć
samochodem do pracy bo nie mogłem myśleć o jeździe. Od razu prostuję: moja
postawa nie jest typu: WRÓĆ (wtedy pisałbym na forum"KOBIETA". Pogodziłem się z
sytuacją, ale mój organizm chyba nie. Czy mam iść do lekarza? Na razie biorę
calms i inne ziołowe tabletki uspokajające, ale niezbyt mi pomagają.
Psychiatra? Psycholog? Nie mam pojęcia. To trwa już kilka tugodni i jest coraz
gorzej.
Obserwuj wątek
    • Gość: j. Re: Załamanie nerwowe - co robić IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 18:16
      Sam sobie odpowiedzialeś ,jeżeli dorażne leki nie pomagają i zastanawiasz się
      nad specjalistą to najwyższy czas udac się do niego.Wiem z doświadczenia, można
      sobie ulżyć w cierpieniach farmakologią, lecz najtudniej podjąć decyzję aby
      udać się do specjalisty.
      pozd.
      • Gość: x Re: Załamanie nerwowe - co robić IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 04.07.02, 23:34
        zdecydowanie wizyta u specjalisty
        psycholog/psychiatra + czas cie wyleczy

pozdr
    • Gość: bozena Re: Załamanie nerwowe - co robić IP: *.osowo.pl 09.07.02, 15:51
      moge cos na ten temat powiedziec.przechodzilam cos takiego bylam w takim stanie
      ze nie chcialam zyc.bylo nawet pogotowie w srodku nocy, dowalili mi silny
      zastrzyk.owszem bylam u lekarza psychatry no i wiadomo tabletki tabletki i co z
      tego!bralam je poniewaz inaczej nie dalo sie zyc,ale bralam je bardzo krotko
      (przewaznie taki stan trwa ok. pol roku).przedewszystkim walczylam ze swoja
      psychka,oblozylam sie ksiazkami(np.metoda silwy).mnie sie udalo! jestem o wiele
      silniejsza niz przed choroba!ale nap. moja siostra od kilku lat chodzi po
      psychatrach i lyka tabletki. moge polecic tabletki ktore moze pan sprobowac.sa
      ziolowe ale na recepte(niektore apteki daj bez)BELERGOT do tego kupic jeszcze
      LAKTOMAG B6 po tym zestawie mozna nawet jezdzic samochodem. zycze powodzenia i
      szybkiego powrotu do zdrowia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka