Dodaj do ulubionych

zamieranie akcji serca

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 19:15
czy przy nerwicy może występować uczucie zamierania akcji serca, tz. czuję
jak serce mi spowalnia, robi się czarno przed oczami, po czym zaczyna ono
mocno kołatać. Oraz czy mogą występować nagłe spadki ciśnienia?
Doprowadzające do omdleń po których następuję kołatanie?
Czym to leczyć
Obserwuj wątek
    • Gość: ann Re: zamieranie akcji serca IP: *.chello.pl 20.04.05, 19:36
      a jakie masz ciśnienie? opisane przez ciebie objawy pasują też pod klasyczne
      objawy niedocukrzenia - a jesli nałoży sie na to niskie cisnienie, to omdlenie
      albo zapaść gotowa. efekty te wywołuje brak paliwa - glukozy. z niedotlenienia
      mózgu robi się ciemno przed oczami, a serce nie ma na czym pracować i wolniej
      bije. po jakimś czasie organizm przyzwyczaja się do tego i jakoś "ciągnie", ale
      generalnie jest coraz bardziej kiepsko. znam to z własnego doświadczenia:)
      trzeba podjadać mało a często - to naprawdę skutkuje. po jakims czasie organizm
      przedtawia się i kiedy się zbliża niedocukrzenie - po prostu czujesz, że musisz
      coś zjeśż. natychmiast przechodzi!albo mieć pod ręką glucardiamid (bez recepty)
      • Gość: zyrafa46 Re: zamieranie akcji serca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.05, 19:52
        Miałam kiedys zapaść. Wielkie nerwy, ogromne zmęczenie, właściwie wyczerpanie,
        + skłonność do bardzo małego ciśnienia. Wtedy, w pociągu nie było jak zmierzyc
        (czym). Przebadaj sie, acha, jak kiedys nagle, podużym wysiłku (góry) i zbyt
        małym posiłku nogi zrobiły mi sie z waty. Cukier pomógł szybko. Pozdrawiam,
        Żyrafa
        • Gość: Marian Re: zamieranie akcji serca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 20:19
          choruje na silną nerwicę, i nie wiem gdzie szukać pomocy, czasami wydaje mi
          się, że umieram. Pojawiają się nagle zawroty głowy, wytwarza się lęk, czuję
          jakbym odpływał na tamten świat, i nagle serce zaczyna mi być szybciej, przed
          takim atakiem zawsze się źle czuje jakieś 2 godziny. Robiłem ECHO SERCA, EKG,
          MORFOLOGIA, TSH wszystko wyszło OK, CUKIER TEŻ W NORMIE.
          • Gość: ann Re: zamieranie akcji serca IP: *.chello.pl 20.04.05, 20:28
            cukier w normie - to dobrze, ale to niewiele znaczy, bo poziom cukru szybko się
            zmienia. trzeba by mierzyć przez kilka dni co godzinę, by wiedzieć co się tak
            napraqwdę dzieje:) ale malo który lekarz Ci to powie
            a ciśnienie?
            to co opisujesz - to sprawy lękowe - bardzo, ale to bardzo typowe dla mężczyzn.
            co ciekawe, takie napady lękowe miewają właśnie calkiem zdrowi - fizycznie -
            mężczyźni. chyba trzesba po prostu popracować trochę nad psyche... duszy nie da
            się oszukać;)
            jeśli moge coś radzić - nie myśl o tym za dużo, żeby nie nakręcać tej spirali
            lęku. jesteś ekstrawertykiem?
            • zyrafa46 Twój mózg to skarb!!! :-))))) Ciesz się. 21.04.05, 11:53
              Lecz nerwicę u DOBREGO specjalisty i wszystko będzie dobrze. Poza nerwicą
              jesteś pewnie super zdrowy. Tego sie trzymaj. Wieczorem, przed samym snem myśl
              sobie: jestem super zdrowym, spokojnym facetem. Rano obudzę się wypoczęty,
              zdrowy i szcęśliwy. Zanim się położysz, wypij szklankę świezo zaparzonej melisy.
              Każdego wieczoru wyobrażaj sobie siebie takiego właśnie. Nawet nie wiesz jak
              świetnie zadziała Twój mózg. Powyższym myśleniem zmuszasz go do roboty. A co? W
              nocy, nie targany innymi sprawami będzie działał najsprawniej. Ja samym mózgiem
              rozkurczam ściśnięte mięśnie. Popularne kurcze. Działa!
              Pozdrawiam serdecznie, Żyrafa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka