Dodaj do ulubionych

REZONANS MAGNEYCZNY- PRZYPALONA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 18:28
jestem kilka dni po rezonansie magnetycznym. generalnie źle się czuję, mam
zmiany na skórze twarzy i błonach śluzowych jamy ustnej, piekąco swędzące.
czy to mozliwe, ze mnie przygżali za mocno? dodam, że rezonans robił personel
średni, nie było tam żadnego lekarrza, panie ogólnie rozbawione i mało
poważne. rezonans dotyczył piersi i narz. rodnych.
Obserwuj wątek
    • Gość: up Re: REZONANS MAGNEYCZNY- PRZYPALONA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 19:12
      • Gość: a. Re: REZONANS MAGNEYCZNY- PRZYPALONA IP: *.chello.pl 25.04.05, 21:51
        Moim zdaniem niemozliwe...w rezonansie nie ma nic co by cie moglo "przypalic"
        bo to nie jest naswietlanie a jedynie fale magnetyczne...
        • filut Re: REZONANS MAGNEYCZNY- PRZYPALONA 26.04.05, 09:07
          Gość portalu: a. napisał(a):
          > Moim zdaniem niemozliwe...w rezonansie nie ma nic co by cie moglo "przypalic"

Przypalona prowokuje ....
          Czego to baby nie wymyślą aby wzbudzić zainteresowanie:))
          • Gość: przypalona zadna prowokacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:09
            to zadna prowokacja. Byłam na rezonansie i zaskoczyła mnie niekompetencja
            personelu. maszynę włączały jakby robiły to pierwszy raz. nikt mnie nie spytał
            po co ten rezonans i wogóle było nieciekawie. na drzwiach pisało, że p/wskazany
            dla kobiet w ciązy, więc pewnietaki obojetny dla zdrowia nie jest. stąd moje
            wątpliwości.
            • Gość: ann Re: zadna prowokacja IP: *.chello.pl 26.04.05, 14:16
              przeciwskazanie dla ciężarnych wynika z tego, że nie mozna sprawdzać na nich
              działania żadnych terapii ani leków - względy etyczne. więc jest ono niejako
              profilaktyczne
              żaden bodziec nie jest obojętny dla zdrowia, więc fale mogły np. pobudzić jakiś
              proces zapalny. tak wydaje się mnie - laikowi:)
              • Gość: przypalona Re: zadna prowokacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 17:23
                dz. trochę się uspokoiłam.
                • Gość: qwertyuiopas Re: zadna prowokacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:23
                  bardzo zle bylo? bardzo straszne badanie, da sie wytrzymac? duzo halasu jest?
                  • snajper55 Re: zadna prowokacja 27.04.05, 09:01
                    Gość portalu: qwertyuiopas napisał(a):

> bardzo zle bylo? bardzo straszne badanie, da sie wytrzymac? duzo halasu jest?

Hałasu dużo nie ma, tylko takie lekkie skwierczenie. Dużo gorszy jest smród
                    przypalanego ciała i palonych włosów.

S. ;))
                    • filut Re: zadna prowokacja 27.04.05, 15:36
                      snajper55 napisał:
                      ..........tylko takie lekkie skwierczenie. Dużo gorszy jest smród przypalanego
                      ciała i palonych włosów.

Niepotrzebnie właziłeś do mikrofalówki:))) Jesteś roztargniony!! :))
                      W mikrofalówce też występują fale elektromagnetyczne ale innej długości .....
                  • Gość: Byłam Re: zadna prowokacja IP: *.toya.net.pl 27.04.05, 13:22
                    Wczoraj byłam na rezonansie.Byłam bardzo przestraszona.Hałas jest,dziwne
                    dzwięki ale da się wytrzymać-byłam tylko 25 minut dłużej to naprawdę można
                    zwariować.Przesuwało się też łóżko ale bardzo wolno.Można się lękać tego
                    wszystkiego bo jest to inne od wszystkiego co znamy(dziwne dzwięki)oraz to
                    zamknięcie i sam fakt jakie to badanie.Miałam uczucie klaustrofobii więc
                    zamknęłam oczy.Najgorsze jest to,że zostałam sama w tym urządzeniu i
                    pomieszczeniu.Nie było żadnego głosu z głośnika,gruszki do ręki(jak zrobi się
                    niedobrze to można przycisnąć)jak to jest opisane na niektórych stronkach.
                    Nic nie boli,nic się nie czuje i nie ma mowy o poparzeniu czy przypaleniu.Nie
                    czujesz żadnego ciepła.Najważniejsze to się nie denerwować bo najgorszy w tym
                    wszystkim jest własny strach.To on powoduje większość lęków.Podawano mi tez
                    kontrast-po pewnym czasie przyszło do mnie pielęgniarka i wstrzyknęła mi
                    kontrast w nadgarstek(rękę)-to bolało ale krótko.Potem trzymałam ręką
                    watkę.Kontrast jest nieszkodliwy.Nie miałam żadnych mdłości,zawrotów głowy po
                    wszystkim mimo,że jadłam 1,5 godziny przed badaniem.Wynik odebrałam
                    dzisiaj.Jest dobry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka