Gość: Ewa IP: *.speed.planet.nl 06.05.05, 10:51 Czy paradontoze mozna wyleczyc? Dentysci mi mowia, ze nie, ale cos przecie musi byc (oprocz wymiany wsyzstkich zebow w przyszlosci :) ) Najgorzej jest na trojkach i czworkach :( dzieki z gory na pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Albin Re: paradontoza IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.05, 11:23 Nie wiem jak jest z całkowitym wyleczeniem ale napewno można zahamować postępy. U mnie stwierdzono paradontozę ponad 30 lat temu. Ale zauważyłem, że bardziej higieniczny tryb życia (przestałem palić, zwróciłem uwagę na uzupełnianie witamin - szczególnie c, wyleczyłem wszystkie zęby, mniej imprez rozrywkowych z alkoholem ) i zapomniałem o problemie. Być może choroba ta jeszcze u mnie występuje ale pomimo wielu lat nie mam z nią żadnych problemów. Nawet dziąsła lepiej przylegają do podstawy zębów i nie odsłaniają korzeni. I jeszcze systematyczne wizyty u dentysty. A w moim wieku niewiele osób ma wszystkie własne zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: color_blind Re: paradontoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 14:07 najlepszy lek (i jak na razie jedyny) to szczotka i pasta. i nie palić! Odpowiedz Link Zgłoś