edek-kredek 22.05.05, 09:21 www.nfz-wroclaw.pl/?tytul_link=6033&kiedy=05&site=prasa&kat=prasowka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dentystka2 Re: ???!!! 22.05.05, 09:40 Masz racje z tymi ???!!! . Ostre zapalenie zatok niekoniecznie wymaga konsultacji laryngologicznej i leczenia przez specjaliste. To gestia lekarza poz. Odpowiedz Link Zgłoś
eve1e Re: ???!!! 22.05.05, 09:47 Tak, ale... widocznie nie każde zapalenie zatok nadaje się do leczenia przez lekarza pierwszego kontaktu, albo nie każdy lekarz poz potrafi je leczyć. Skoro pacjent otrzymał skierowanie do specjalisty to powinien być przyjety. A zachowanie "panienki z okienka" w rejestracji jest jak najbardziej typowe dla wielu przychodni. Panie kręcą jak mogą, ponieważ muszą wygospodarowywać miejsca dla znajomych bądź dla tych co się jakoś odwdzięczają. Dwa lata temu miałam ostre bóle kręgosłupa ale na rehabilitację czekałam łącznie 4,5 miesiąca. Najpierw na wizytę u lekarza w ośrodku reh a potem na same zabiegi. Gdy bywałam już na zabiegach zobaczyłam "z bliska" jak wygląda rejestracja. To wszystko jest mocno chore. "Chory" jest cały ten system ubezpieczenia i "chorują" panie rejestratorki, które bez dowodu nie potrafia potraktować zwyczajnie, po ludzku, życzliwie pacjenta. Tylko kurczę, czy są jakieś widoki na zmiany???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edek-kredek Re: ???!!! 22.05.05, 09:59 Nie jestem lekarzem, nie chcę się wypowiadać w tej kwestii. Ale wypwiedź pani dyrektor: "Skoro on ma siłę przyjść do przychodni i do tego wydzwaniać, to jego stan nie jest ostry" nieco mnie wkurzyła... A pomysł z limitami w ogóle uważam za skandaliczny. Moje dziecko, z powodu limitów, czeka na usunięcie 3 migdałka pół roku. A migdał jest tak wielki, że uciska na kanał (przewód?) słuchowy i dzieciak niedosłyszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eve1e Re: ???!!! 22.05.05, 10:07 Nie wiem czy wiesz, ale w oklicy pl Kromera jest jakaś przychodnia gdzie mają bardzo krótkie terminy na wycięcie trzeciego migdała. Mówił mi o tym pediatra moich dzieci. A gdzie bedą usuwali Twojemu dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
edek-kredek Re: ???!!! 23.05.05, 16:08 w klinice na chałubińskiego....tam Zuza miała roboione badanie słuchu i tam ja w końcu zdiagnozowali... Odpowiedz Link Zgłoś
edek-kredek Re: ???!!! 23.05.05, 16:11 ale czy usunięcie 3 migdała nie wymaga 3-dniowego pobytu w szpitalu? można to zrobić w przychodni?! Odpowiedz Link Zgłoś
doomicella Re: ???!!! 24.05.05, 19:13 Ja miałam usuwane migdały na Chałubińskiego w zeszłym roku. Wszystkie trzy! Jestem osobą już od dawna dorosłą i nie będę sobie nawet przypominać jak to ja cierpiałam po tym zabiegu. Ale powiem ci, ze dzieciaki już kilka godzin po zabiegu grasowały po korytarzu. Moje dziecko też czeka ten zabieg. Niestety nie wykazałam się refleksem i nie zapisałam córki na początku roku a teraz już na ten rok nie mają miejsc. Musimy czekać. Swoją drogą to też interesuje mnie czy to byłoby bezpieczne wypuszczać dziecko od razu do domu. Odpowiedz Link Zgłoś