Dodaj do ulubionych

Opuchlizna

28.05.05, 10:07
Rano wstaje z tak opuchniętą twarzą że wygladam jak lew. Czasem też puchnie
mi twarz po ...jedzeniu,po napojach gazowanych,sokach(...)Z czym to może byc
związane? Czy może to byc grzybica lub pasożyty? Robiłam wymaz z gardła i był
o.k. Może w przewodzie pokarmowym?
Obserwuj wątek
    • ania_05 Re: Opuchlizna 28.05.05, 23:18
      ja bym zaczęła od sprawdzenia czy nerki są w porządku.
      • polasu Re: Opuchlizna 29.05.05, 02:03
        Nie miałam nigdy problemów z nerkami i czy ewentualnie chore nerki miałyby
        związek z tym że puchne po jedzeniu,nie tylko po napojach..? Musze jeszcze
        dodać że choruje też na refluks żołądkowo-przełykowy.
    • racjonalizator Re: Opuchlizna 29.05.05, 06:10
      polasu napisała:
      > Rano wstaje z tak opuchniętą twarzą że wygladam jak lew.

Pewnie jesteś lunatyczką i jak śpiąc łazisz gdzieś po nocach, to cię komary
      gryzą.
      • venus22 Re: Opuchlizna 29.05.05, 07:36
        a badalas/es sie na alergie?
        Venus
        • polasu Re: Opuchlizna 29.05.05, 10:33
          Alergie mam od dzieciństwa,ale nie jadam produktów na które jestem
          uczulona.Mój "pomysł" z gzybami układu pokarmowego wziął się z tego że kilka
          miesięcy temu przez prawie 3 miesiące pprzyjmowałam antybiotyki. Czy klasyczne
          badanie moczu wykaże jakieś nieprawidłowości z nerkami?
          • airbus340 Re: Opuchlizna 29.05.05, 12:37
            Ja stawiam,ze to alergia pokarmowa, i to z sdilnymi powikłaniami. Alergolog ci
            powinien pomóc.wspólczuje ci. Grzybica swoja droga,szczeólnie jesli przez kilka
            m-cy przyjmowąłas antybiotyki,ale grzybica nie powoduje puchnacej twarzy.. Kup
            sobie w aptece ENTEROL- to pomaga bardoz przy grzybicy jelit, zawiera naturalna
            flore jelitową, do tego citrosept koniecnzie pij z sokiem pomaranczowym lub
            grejfrutowym. Duzo owoców typu kiwi, pomarancza, manadarynka.. zobacz czy
            bedzie poprawa ze strony przewodu pokarmowego i jelit.
            • polasu Re: Opuchlizna 29.05.05, 12:53
              Dzięki za odp. Spróbuje tak jak radzisz. Niestety jestem uczulona na
              owoce,głównie cytrusy,dawno już zapomniałam jak smakują. Wybior się też chyba
              do nefrologa.
              • venus22 Re: Opuchlizna 29.05.05, 20:14
                Skoro zauwazylas ze po wypiciu sokow (mniemam ze nie cytrusowych) dostajesz
                opuchlizny to moim zdaniem jakis znak ze jednak reakcja alergiczna jest.
                Byc moze masz uczulenie na cos co jest na poduszce (lub w niej- np pierze).
                Moze byc proszek, material, plyn do plukania...? lub, nocny krem na twarz,
                mydlo, lotion do zmywania makijazu?

Szukanie co jest przyczyna uczulenia jest zawsze okropnie uciazliwie i zajmuje
                duzo czasu.

Na antybiotyki tez zdarzaja sie uczulenia, na grzyby pewie tez (ale to nie
                znaczy zaraz ze masz grzybice i od tego ci puchnie).
                Flore bakteryjna po kuracjach antybiotykowych zwykle sama sie regeneruje, mozna
                jej pomoc jedzac jogurty.

Mozna pojsc do nefrologa tez..

Venus
                • polasu Re: Opuchlizna 01.06.05, 19:33
                  Tyle ze choruje na alergie od dziecinstwa i biore caly czas leki wiec czy to
                  mozliwe alby tak nagle sie pogorszylo mimo przyjmowania lekow?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka