01.06.05, 23:51
Hej.
Dowiedziałam się nie dawno,że mój wujek ma szpiczaka.Już od długiego czasu bolały go kości i
kręgosłup(leczył się na osteoporozę)...tydzień temu trafił do szpitala z uniemożliwiającymi
chodzenie bólami kręgosłupa.Stwierdzono,że kręgosłup jest pęknięty w trzech miejscach,są
podejrzenia przerzutów do miednicy.Dziś już miał pierwszą dawkę chemii...
Wiecie coś o tej chorobie?Może ktoś się z nią już spotkał,coś słyszał?
Jakie są rokowania?(stan jest raczej dość zaawansowany,sądząc po zmianach w kościach).Lekarze
twierdzą,że wujek choruje na tę chorobę około 2 lat.

MR
Obserwuj wątek
    • amfetka Re: Szpiczak 02.06.05, 08:56
      hmm...podobno duzo zalezy od wieku pacjenta...widzialam nawet w TV wywiad z 2
      panami ktorzy choruja od kilku lat, jest lek na to , niestety na razie
      niedostepny w aptekach i cholernie drogi, ale podobna NFZ ma z tym cos zrobic,
      pytanie tylko kiedy???wiedomo, ze tak jak w przypadku kazdego raka jest to
      wyscig z czasem...
      mojej kumpeli ojciec chorowal 2 miesiace i niestety zmarl...
      • mama-rybki Re: Szpiczak 02.06.05, 12:03
        Wujek ma 53 lata.Piszesz o leku... ale co to jest za lek i gdzie jest dostępny?(skoro nie w aptekach?)(skąd
        w ogóle wiesz o tym leku?)

MR
        • amfetka Re: Szpiczak 02.06.05, 12:24
          z TVP 1, byl niedawno program, nie pamietam niestety nazwy tego leku, postaram
          sie poszukac wiem ze byltylko na litere T
          • mama-rybki Re: Szpiczak 02.06.05, 16:38
            Bardzo będę wdzięczna za wszystkie informacje!
            Jeśli coś znajdziesz to napisz do mnie na adres kasia1@simplusnet.pl

Pozdrawiam.
            MR
            • krutikow Re: Szpiczak 02.06.05, 18:00
              Moja mama zaczela miec pierwsze bole w lutym, rozpoczela natychmiastowe
              leczenie do tego zagranica, bo tam mieszkala, ale niestety, caly dramat trwal
              do czerwca, nie udalo sie.....Ale to bylo 10 lat temu, teraz na pewno sa juz
              nowe leki na ten typ nowotworu. Pozdrawiam.
    • kol.3 Re: Szpiczak 02.06.05, 18:43
      Moja koleżanka zachorowała na szpiczaka, po 3 dawkach chemii choroba ustąpiła
      (lekarz twierdził, że organizm bardzo dobrze sobie radził z chorobą) i był
      spokój przez rok-półtora, potem nastąpił nawrót. Zmarła po 4 latach od czasu
      zachorowania. Twój wujek musi mieć bardzo silny organizm. Szpiczak jest bardzo
      złośliwy i niektórych zmiata po paru miesiacach. Ale każdy nowotwór u każdego
      przebiega inaczej. Jeden umrze a drugi wyzdrowieje.
    • tomasz-kan12 Re: Szpiczak 14.03.22, 09:47
      dzień dobry. Mój znajomy ma szpiczaka. Czy ktoś ma jakiekolwiek doświadczenie, czy metodą Gersona można wyleczyć szpiczaka ? Bardzo proszę o pilne, jakiekolwiek informacje w tym temacie, bo czas nagli... dziękuję za wszelką pomoc/ informację. I jeszcze jedno, czy ktoś wie może, czy w Polsce jest jakiś ośrodek, który leczy metodą Gersona ? Jeśli ktoś z Was ma także może jakiś namiar na szpital / lekarza, który leczy szpiczaka medycyna konwencjonalną, to także proszę o info. dziękuję. Tomek
      • snajper55 Re: Szpiczak 14.03.22, 15:26
        tomasz-kan12 napisał:

> dzień dobry. Mój znajomy ma szpiczaka. Czy ktoś ma jakiekolwiek doświadczenie,
        > czy metodą Gersona można wyleczyć szpiczaka ? Bardzo proszę o pilne, jakiekolwi
        > ek informacje w tym temacie, bo czas nagli... dziękuję za wszelką pomoc/ inform
        > ację. I jeszcze jedno, czy ktoś wie może, czy w Polsce jest jakiś ośrodek, któr
        > y leczy metodą Gersona ? Jeśli ktoś z Was ma także może jakiś namiar na szpit
        > al / lekarza, który leczy szpiczaka medycyna konwencjonalną, to także proszę o
        > info. dziękuję. Tomek

Metodą Gersona niczego nie można wyleczyć. To jest czystej wody szarlataneria, która jedynie wyniszcza chorego i jest powodem jego cierpień i szybszej śmierci. Leczeniem chorób zajmują się lekarze i do nich trzeba zwrócić się o pomoc.

Zajrzyj na stronę szpiczak.org/pl/ , jest tam sporo informacji.

S.
        • sp9tcu Re: Szpiczak 15.03.22, 21:53
          Czemu policja się tym nie zajmie
          to jest jedno oszustwo
          a facet bierze forse
          • snajper55 Re: Szpiczak 16.03.22, 00:52
            sp9tcu napisał:

> Czemu policja się tym nie zajmie
            > to jest jedno oszustwo
            > a facet bierze forse

Bo by musieli wszystkich księży wsadzić.

S.
            • sp9tcu Re: Szpiczak 16.03.22, 00:59
              to nie ksieża
              to naciągacze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka