Dodaj do ulubionych

blada, chuda i inne...

27.06.05, 13:23
Od ok 5 lat schudłam 3 kg. to niby nie dużo, ale jak dla mnie bardzo duzo.. :( Zrobiłam się blada, a zawsze miała ciemnąkarnację, ok. pół roku temu przez parę dni pobolewało mnie w prawym dolnym boku, i kilka dni temu to samo. Od dwóch miesięcy na ręce pojawiły się krostki/grudgki/guzki (skupione w jednym miejscu-3 na 1 cm ), czasem tylko swędzi, ale bardzo rzadko. Dosc często z samego rana jak wstaję, pobolewa mnie hmm..nadbrzusze? Wyniki krwi w normie trochę obniżone, na dolnej granicy, mocz OK, TSH ok, jestem w trakcie badania kału na pasożyty...
Spotkał ktoś się z takimi objawami?
Obserwuj wątek
    • zyrafa46 Re: blada, chuda i inne... 27.06.05, 14:52
      A Twoja morfologia? Może masz anemię? Jedz warzywa, głównie zielone, mięso
      czerwone, zostaw cukier, zostaw słodkie (czyli niekwaśne) mleko. To tylko
      wyrywkowe pomysły, ale dobre.
      Żyrafa
      • reset0 Re: blada, chuda i inne... 27.06.05, 16:35
        Morfologia dobra, wszystko przy dolnej granicy,....ale lekarz mówił, że w porządku... tzn. leukocyty były niewiele poniżej granicy, a z kolei limfocyty = 60... :/
        • zyrafa46 Re: blada, chuda i inne... 27.06.05, 17:30
          Dolna granica... To tak, jakbyś miała ochote na ciastko a dali Ci polizać
          słodki papier po nim. Mówię to nie bezpodstawnie. Znam osobiście pewną 25 latkę
          z podobnymi do Ciebie wynikami i samopoczuciem.
          Żyrafa
          • reset0 Re: blada, chuda i inne... 28.06.05, 16:29
            Na a tej Twojej znajomej coś jest, czy też nie wie co?
            Mam wyniki, pasożyty nieobecne,....to ja już nic nie wiem...
            • bb12 Re: blada, chuda i inne... 28.06.05, 22:47
              celiakia.pl/modules/phpBB/
              Może celiakia?
              • venus22 Re: blada, chuda i inne... 28.06.05, 23:27
                jak na dolnej granicy to juz zle, mozna miec objawy jak przy anemii.

Sprobuj pobrac przez co najmniej tydzien witaminy i zelazo i zobaczysz jak sie
                bedziesz czula.

Venus
            • zyrafa46 Re: blada, chuda i inne... 29.06.05, 00:27
              Ma, ta moja znajoma hemoglobine na granicy normy. Norma jest 50 - 100, a ona ma
              51. Przedtem było 19. Jednak te 51 to jeszcze widocznie daleko do dobrego
              samopoczucia. Dziewczyna ma złe, jest słaba. jeszcze jedno: czy Twoje ciśnienie
              jest dobre? Przy zbyt małym można "zdechnąć".
              Żyrafa
              • monia515 Re: blada, chuda i inne... 29.06.05, 09:09
                A ten ból w podbrzuszu? Dla mnie troche dziwne..
                A może masz problemy ginekologiczne? Może coś z jajnikami- bolą, a zarazem nie
                funkcjonują prawidłowo i dają rozchwianie hormonalne. Zaburzenia hormonalne
                dają złe samopoczucie, uczucie zmęczenia i chudnięcie.
                Moja rada: idź na badanie do ginekologa- najlepiej niech Ci zrobi USG. Poza tym
                zbadaj poziom poziom hormonów oraz zbadaj tarczycę- poziom T3, T4, TSH (od
                tarczycy też sie chudnie, jest ciągłe uczucie zmęczenia, drżą ręce itp).
                • reset0 Re: blada, chuda i inne... 02.07.05, 12:09
                  Celiakia chyba nie, objawy jakieś inne są...

Ciśnienie mam 110/70

Tarczyca prawidłowa, wyniki hormonów tarczycy też dobre..., a gin. się nie badałam, a faktycznie pasowałoby ... bo mam dosyc nieregularne cykle od samego początku, czyli już jakieś 8 lat :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka