IP: *.stacje.agora.pl 05.08.02, 17:52
czy leczy sie osemki? czy moge wyleczyc kanalowo b. zniszczona osemke?
Obserwuj wątek
    • pavo Re: osemki 05.08.02, 18:00
      Jezeli bardzo zalezy ci na 8 to mozesz leczyc. Natomiast ja usunalem juz dwie
      osemki i mam zamiar pozbyc sie jeszcze tych dwoch ktore mi zostaly. Wynika to
      co prawda ze stloczenia zebow, a nie dlatego ze sa zepsute.
      Zreszta osemki czesto sie pzuje i sa bardzo slabe.
      Sadze, ze dentysta pomoze podjac Ci decyzje.
      • Gość: basia Re: osemki IP: *.stacje.agora.pl 05.08.02, 18:03
        slyszalam, ze wyrywanie osemek jest trudniejsze, niz zwyklych zebow.
        potwierdzasz to? pewnei nie, skoro chcesz pozbyc sie jeszcze dwoch :-)
        • olka28 Re: osemki 05.08.02, 18:10
          To zależy od tego jak są one ustawione. Jeśli rosną prosto, to jedynym
          problemem może być fakt że sa trudno dostępne i czasami trzeba zrobic
          niewielkie nacięcie (nic strasznego). Jesli zaś rosną krzywo, to niestety
          czasami faktycznie jest to problem i w takim przypadku najlepiej od razu udać
          się do chirurga stom.Tyle a propos wyrywania. Ja swoje wyleczyłam i jest OK.
          • Gość: basia Re: osemki IP: *.stacje.agora.pl 05.08.02, 18:16
            ufff. bo wszyscy mi mowia, ze dentysci nie chca leczyc osemek. a wybacz
            niedyskretne pytanie, jak bardzo twoja osemka byla zdemolowana? bo moja jest
            zalosnym strzepem :-(
            • pavo Re: osemki 05.08.02, 18:24
              Moje na szczescie rosna tylko pod lekkim skosem i na szczescie wyrwanie 8 w
              moim przypadku trwalo ok.5 min. Choc nawet nie.
              Niektorzy moi znajomi mieli dlutowanie i wygladali nieciekawie przez pare,
              parenascie dni.
              W Twoim przypadku sadze, ze dentysta bedzie chcial ta 8 wyrwac. Jezeli jest
              faktycznie tak strasznie zniszczona to moze nawet nie oplaca sie leczyc?
              Ale to wszystko zalezy od lekarza.
              Powodzenia. :)))
              • olka28 Re: osemki 05.08.02, 19:11
                Jak widzisz, mamy z pavo zupełmie inne podejście do sprawy, ale zgodze się że
                często lekarze powątpiewaja w celowość leczenia. Sa jednak i tacy, którzy
                twierzdą ,że ząb to ząb i nie warto sie go pozbywać jeśli nie ma takiej
                konieczności. Moja 8 była "żywa", ale odpadła jej duża część ścianki, więc
                trzeba było ją praktycznie odbudować.Zastanawiam sie natomiast nad tym
                leczeniem kanałowym. Jesteś pewna, że trzeba je będzie przeprowadzić? Wiesz,
                zęby martwe wcześniej czy później i tak są do usunięcia z powodu torbieli...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka