baalde 11.07.05, 18:33 Mam grzycice znaczną przewodu pokarmowego(candida) i wiem że wywołuje ją przyjmowanie antybiotyków. Czy leki antydepresyjne i psychotropy tez mogą powodować zakażenie grzybicą? Bedę wdzięczna za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika1009 Re: Pytanie o antydeprasanty i grzybice 11.07.05, 18:38 Baalde a jakie badania robilas? Jak sie leczysz? Nie mam pojecia,czy ww .leki moga powodowac grzybice.Odpisz. Odpowiedz Link Zgłoś
baalde Re: Pytanie o antydeprasanty i grzybice 11.07.05, 18:43 Robiłam badanie mykologiczne,dopiero bede zaczynać leczenie i sama nie wiem jakie,zastanawiam się nad naturalnymi lekami bo lekarze proponuja antybiotyki,a jak wiadomo antybiotyki wywołuja grzybice.. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: Pytanie o antydeprasanty i grzybice 11.07.05, 23:54 >baalde napisała: > Mam grzycice znaczną przewodu pokarmowego(candida) i wiem że wywołuje ją > przyjmowanie antybiotyków. Czy leki antydepresyjne i psychotropy tez mogą > powodować zakażenie grzybicą? Pierwsze słyszę. Tj. antybiotyki na pewno, ale psychotropy - baaardzo wątpię... Sama biorę łagodny antydepresant i nie mam dolegliwosci grzybiczych pod zadną postacią. A po antybiotykach bez osłony zdarzało się, a jakże:-( Odpowiedz Link Zgłoś
gusia40 Re: Pytanie o antydeprasanty i grzybice 12.07.05, 03:46 Candidia jest obecna na naszej skórze w naszym środowisku.Namnażanie grzybów spowodowane jest międzyinnymi osłabieniem organizmu.Zdrowy organizm broni się sam.Jeżeli bierzesz leki to masz jakiś powód,leczysz się.A wiadomo:na pochyłe drzewo kozy skaczą-mówi przysłowie.Po prostu jeseś osłabiona plączą się wtedy inne dolegliwości. Odpowiedz Link Zgłoś