Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc!

15.05.06, 11:00
    Witam wszystkich ponownie, jakiś czas temu wysłałam prośbę o pomoc w
    dokończeniu pracy magisterskiej. Kilka osób nawiązalo ze mna kontkat
    (serdecznie Wam dziękuję!), ale to ciągle mało. Niestety grup samopomocowych
    i terapeutycznych jest ciągle mało, tam gdzie mogłam pozostawiałam ankiety,
    ale na dworze coraz cieplej, a osob na zajęciach coraz mniej...
    Ankieta nie jest trudna ani zbyt wnikliwa, jesli ktoś z Was znajdzie chwilę
    prosze o kontakt: mbogdanska@wp.pl lub talmi@gazeta.pl.
    Pozdrawiam! Marta
    Obserwuj wątek
      • koronka27 Re: prosze o pomoc! 15.05.06, 12:24
        chętnie pomogę;) Pisz: koronka27@gazeta.pl :) powodzenia;)
        • forewer_young Re: prosze o pomoc! 15.05.06, 14:33
          pisz na adres gazetowy ! pozdrawiam
      • male_conieco masz maila na gazecie :) 15.05.06, 12:55
        • iizabelka Re: masz maila na gazecie :) 15.05.06, 18:56
          chętnie pomogę. mail na gazecie
          :-)
          • konstatacja Re: masz maila na gazecie :) 16.05.06, 01:12

• kaszkinia Re: prosze o pomoc! 17.05.06, 09:55
        podeślij mi na maila gazetowego ... chetnie pomogę :) pozdrawiam
        • nazirejczyk Re: prosze o pomoc! 21.05.06, 15:53
          ok dawaj na miqs@vp.pl :)
          pozdrawiam
      • epona1 Re: prosze o pomoc! 17.05.06, 11:08
        Chętnie pomoge.Wyślij na adres gazetowy.
      • talmi Re: prosze o pomoc! 17.05.06, 12:28
        Wielkie, wielkie dzięki!!!
        • januszek96 Re: prosze o pomoc! 18.05.06, 12:55
          To jest ankieta socjologiczna !! Czemu ma słuzyc ? Ocenie przydatnosci DDA do
          życia w społeczeństwie ? DDA to nie króliki doświadczalne ! Chyba nadużyłaś
          zaufania koleżanko .....bo napewno wiekszość myślała , że ankieta posłuzy
          postepowi w opracowaniach terapeutycznych. Mam nadzieje , że wiecie po co są
          prowadzone takie badania społeczne.Pan profesor ją pochwali , takie badanie
          cieżko przeprowadzic . Z kazdej powaznej grupy DDA by ją poprostu niegrzecznie
          pognali.....
          • anis79 Re: prosze o pomoc! 18.05.06, 14:19
            Janusz, nie chcesz - nie wypełniaj!
            O jakim zaufaniu piszesz? Może to nie zaufanie zostało zawiedzione, tylko Twoje
            wyobrażenie okazało się mylne?
            I napisz mi proszę po co sa prowadzone takie badania. Jestem bardzo ciekawa
            Twojej opinii.

BTW
            Nie rozumiem tej nagonki na magistrantów na różnych forach. Pomoc innym, to nie
            jest przymus, a już ocenianie kogoś i zakładanie, że odwala w ten sposób pracę i
            idzie po lini najmniejszego oporu, to przesada.
            • januszek96 Re: prosze o pomoc! 19.05.06, 22:48
              Anis ..... mogę Ci wysłać jakąś ankiete ? Wypełnisz ? :-))
              • anis79 Re: prosze o pomoc! 21.05.06, 12:10
                Januszku, a może zaczniesz od odpowiedzi na moje pytanie?
          • kalijapa2 spisek ! (chętnie pomogę) 18.05.06, 19:58
            Faktycznie diabelska intryga Nadszyszkowniku
      • talmi Re: prosze o pomoc! 19.05.06, 22:42
        Witam wszystkich!
        Własnie weszłam na chwilę na forum i musze powiedzieć, że jestem niemile
        zaskoczona wypowiedzia "januszka". Napisałeś do mnie maila, poprosiłeś o
        ankietę, to oznacza dla mnie chęć pomocy z Twojej, jednak w niemiły sposób
        komentujesz, że to ankieta socjologiczna. A i owszem- jest to ankieta
        socjologiczna, wyrażając swoje zdanie na ten temat pokazałes jak malo o
        scojologii wiesz...Ja nie pisze o grupach terapeutycznych, a o DDA w
        społeczeństwie. Socjologia jest nauką o społeczeństwie "januszku", a my-DDA-
        również do społeczeństwa nalezymy, prawda?
        Owszem, zgadzam się ze zdaniem, że badania prowadzone przez internet, to pomysl
        niezbyt dobry, swoje badania "januszku" przeprowadziłam w grupach, na które
        uczęszczam oraz w dwóch innych ośrodkach w moim mieście. Jednak ciągle jest nas
        tu za mało, dlatego POPROSIŁAM o pomoc. Nie wymagalam tylko prosilam, do
        wypelniania ankiety NIKT Cie nie zmusza, a już na pewno nie ja. Jeśli ktoś chce
        mi pomóc-pomoże.
        Wszystkim, ktorzy odpowiedzieli na moją prośbę, wszystkim którzy ankiety
        wypełnili- bardzo dziękuję. Bo te kilka ankiet pozwoliło mi domknąć pracę.
        A chyba o to chodzi-żeby tek niewielkim gestem komuś pomóc.
        I wiesz co "januszku"? Ja nie czuję sie jak królik doświadczalny, nie mam nic
        przeciwko wypełnianiu ankiet. Więc jeśli mnie jakiś magistrant poprosi-zawsze
        chętnie pomogę. Pozdrawiam.
        • januszek96 Re: prosze o pomoc! 19.05.06, 22:57
          To jest forum na które wchodzą ludzie którzy cierpią , którzy oczekują pomocy
          ...... Ty nie napisałas całej prawdy o charakterze ankiety ........ Ty tych
          ludzi po prostu sobie zbadałaś ...... i uważam to za wredne....
          • kalijapa2 Re: prosze o pomoc! 20.05.06, 12:08
            januszek96 napisał:

> To jest forum na które wchodzą ludzie którzy cierpią , którzy oczekują pomocy
            > ...... Ty nie napisałas całej prawdy o charakterze ankiety ........ Ty tych
            > ludzi po prostu sobie zbadałaś ...... i uważam to za wredne....

Wypowiadasz się za innych ludzi ? czy tylko ankieta tak Cię zdenerwowała ;) ?

ps proponuję jednak pozostać w liczbie pojedyńczej
      • talmi Re: prosze o pomoc! 20.05.06, 23:16
        Janusz, a czy Ty wiesz jaki jest charakter mojej ankiety? Wydaje mi się, że
        nie. Wiesz co? Myślę, że takie przekomarzanie się na forum to dziecinada,
        naprawdę nie mam na to ochoty. Mam tylko prośbę- wypowiadaj się za siebie. Nie
        czuj się urażony, ale uważam, że naprawdę nie masz racji. Pozdrawiam.
        • januszek96 Re: prosze o pomoc! 21.05.06, 00:23
          Na jednym z forów DDA jest taki regulamin....... - 1. Nie zastępujecie lekarzy,
          psychologów, terapeutów - dajcie wsparcie i zrozumienie, pamiętajcie, że forum
          nigdy nie zastąpi ekspertów, najlepsze rezultaty przynosi połączenie pomocy
          profesjonalnej i nieprofesjonalnej.

2. Razem mamy więcej: siły, nadziei, mądrości - potrzebnych do radzenia sobie z
          problemem.

3. Zabronione jest prowadzenie działalności, która stawia korzyści materialnie
          ponad dobro ludzi.

4. Dbajcie o to by forum było bezpiecznym miejscem dla każdej skrzywdzonej osoby.

5. Okazujcie sobie nawzajem szacunek i tolerancję.

6. Biorąc pod uwagę delikatność problemu, zabrania się umieszczania ma forum
          dokładnych opisów swoich przeżyć, to nie jest terapia.

7. Zabrania się podawanie numeru telefonu i danych adresowych niesie za sobą
          niebezpieczeństwo, będą usuwane.

8. Wiadomości, których celem jest namawianie do kolejnych aktów przemocy,
          krzywdy drugiej osoby lub do zemsty - będą usuwane. Nie jest to miejsce do
          "wyrównywania rachunków".

9. Forum, ma być miejscem gdzie można znaleźć wsparcie, dlatego też: Należy
          pamiętać, że nie jest to miejsce nawiązywania kontaktów w celach: prac
          magisterskich, wywiadów, artykułów itp.
          Ja Janusz należę do wielkiej wspólnoty DDA ...... i jeżeli uznam ,że nasze
          wspólne dobro i bezpieczeństwo jest zagrożone , mam prawo wypowiedzieć się w
          imieniu Wspólnoty. I wypraszam sobie , abyś moje wypowiedzi określała jako
          "dziecinadę" , bo w tym momencie przesadziłaś i to bardzo.......
          • anis79 Re: prosze o pomoc! 21.05.06, 12:16
            januszek96 napisał:
            > Na jednym z forów DDA jest taki regulamin.......

Czy na tym również?

> Ja Janusz należę do wielkiej wspólnoty DDA ...... i jeżeli uznam ,że nasze
            > wspólne dobro i bezpieczeństwo jest zagrożone , mam prawo wypowiedzieć się w
            > imieniu Wspólnoty. I wypraszam sobie , abyś moje wypowiedzi określała jako
            > "dziecinadę" , bo w tym momencie przesadziłaś i to bardzo.......

Januszku nie wszyscy DDx należą do wpólnoty 12-krokowej.
            Moje dobro i bezpieczeństwo nie zostało na tym forum w żaden sposób zagrożone!
            • januszek96 Re: prosze o pomoc! 21.05.06, 15:32
              Pytałem się , czy mogę Ci przysłać moją specjalnie przygotowaną dla Ciebie
              ankietę ! ? ...... Jest ona mi potrzebna do prowadzenia moich badań naukowych .
              ;-)) Wypełniasz je dla nie wiadomo kogo...... a mnie troche chyba znasz .....
              więc myślę , że nie będziesz miała żadnych problemów......
              • anis79 Re: prosze o pomoc! 21.05.06, 18:04
                A ja odpowiedziałam.
      • talmi Re: prosze o pomoc! 21.05.06, 14:21
        Janusz, bardzo Cie proszę-czytaj moje wypowiedzi dokładniej. Napisałam, że
        przekomarzanie na forum uważam za dziecinadę, a nie Twoje wypowiedzi- a to
        istotna róznica.
        Zastanawiam się o co Ci tak naprawde chodzi- ciągle się mnie czepiasz, ciągle
        mnie atakujesz- chcesz udowodnic coś mi czy sobie? Kogo ja tu urazilam, kumu
        zrobilam krzywdę? Czy, w jaki sposób? Tym, że poprosilam?
        Mam wrażenie, że sam nie wiesz o co ci chodzi i lekko zakręcileś sie w swoich
        wypowiedziach. Pierwszy atak dotyczyl mojej ankiety-że jest to ankieta
        socjologiczna! Nie wspomnialeś ani slowa o tym, że poprosilam o pomoc w jej
        wypelnieniu, najbardziej wpienilo Cie, to ze jest to socjologicnza ankieta-nic
        więcej!
        Po mojej odpowiedzi na forium zaczęlo drażnić Cie już wszystko. Janusz-poczytaj
        swoje wypowiedzi, bo ja już naprawde nie rozumiem o co Ci chodzi. Nie atakuj
        mnie, nie oceniaj mnie, nie naskakuj na mnie-bardzo Cie prosze. Nie chcesz-nie
        wypelniaj, odwróc się i idź w swoją stronę-ale nie staraj się w szelki sposob
        mi dokopac, ok? Pozdrawiam
        • januszek96 Re: prosze o pomoc! 21.05.06, 15:36
          To wszystko ? ...... uspokoiłaś się już troszeczke ? :-))
      • talmi Re: prosze o pomoc! 21.05.06, 16:00
        Tak Janusz, uspokoiłam się, choć musze przyznac, że w pierwszym momencie
        zaplonęłam. Po prostu nie jestem w stanie zrozumieć tego co piszesz,,nie mam
        pojęcia o co tak naprawde chodzi. Nie jestem naukowcem, nie robię doświadczeń i
        badan na innych, tak jak wszyscy tutaj jestem DDA.I przykro mi się zrobiło po
        Twoim ataku, tymbardziej, że nawet nie zapytałes jaki mam temat pracy- oceniłeś
        mnie i koniec.
        Życzę Ci udanej niedzieli.
        • januszek96 Re: prosze o pomoc! 21.05.06, 19:07
          To czemu prędzej nie napisałaś że jesteś DDA ? ..... To w takim razie mogę Ci
          dać nawet moje serce ....... bo wiesz mogłaś byc jakimś wstrętnym naukowcem ,
          próbujacym "naprawić" świat....
          • jazz-use1 Re: prosze o pomoc! 21.05.06, 19:24

ja miałem na grupie u siebie dwie studentki psychologii, jednego psychologa po studiach (obecnie studenta resocjalizacji) i jedną studentke pedagogiki....
            Same, kurrde, studenciki, a ja się czułem jak jakiś pieprzony królik doświadczalny...
      • talmi Re: prosze o pomoc! 21.05.06, 20:06
        Janusz, chyba przez myśl by mi nie przeszło pakowac się z butami w czyjś świat-
        nie, wierz mi, nie jestem wstrętnym naukowcem! O tym, że jestem DDA napisalam
        na forum wcześniej, pt. "ankieta dla DDA". Tę pracę piszę od ponad dwoch lat,
        na początku chyba tylko dla siebie, myślalam,że jak przeleję to na papier
        to...nie wiem, wyzdrowieję?! chyba jednak mi się nie udalo, ale wiele
        zrozumialam- znalazlam literaturę o DDA, znalazlam niejedno forum, zapisałam
        się na terapię...To ogloszenie może naprawde jest nie na miejscu, badania
        zrobione mam- w kilku placówkach, ale to za malo abym sensownie zamknęła prace,
        tylko i wylącznie dlatego poprosiłam tu,na forum,o pomoc. I bardzo ważne-ja
        wiem o czym piszę, a to chyba najważniejsze.
        Do jazz-uso1: naprawde mi przykro, że czułes się jak krolik doświadczalny, ale
        nie patrz tylko przez pryzmat tego. Ja nie jestem psychologiem, nie zamierzam
        drążyc w czyjejś glowie...
        A tak w ogóle...nie wiem czy wiesz,że duża część DDA wybiera kierunek studiow
        taki jak psychologia, resocjalizacja, pedagogika. To chyba dobrze, prawda?

Serdecznie wszystkich pozdrawiam!
        • januszek96 Re: prosze o pomoc! 22.05.06, 15:13
          Jest OK ?..... Może się zaprzyjaźnimy ?
      • talmi Re: prosze o pomoc! 22.05.06, 16:56
        Jest ok:) Chyba oboje nastroszyliśmy się za bardzo :)
        Chyba miło byłoby sie zaprzyjaźnić:)
        • januszek96 Re: prosze o pomoc! 22.05.06, 17:09
          Wow !! :-)) No to super ! :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka