mamamuta 14.07.05, 10:05 mam już dosyc kataru u mojego dziecka!!! MOże ktoś zna jakieś domowe sposoby na to paskudztwo bo apteczne specyfiki (przynajmniej te bez recepty) wypróbowałam już chyba wszystkie i nic - katar trwa średnio 10-14 dni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barbara15 Re: domowe sposoby na katar 14.07.05, 11:29 Olejek pichtowy, moje dziecko go nie znosi, ale pomaga i to skutecznie. Wystarczy parę kropli na łyżeczkę z miodem, oraz posmarować skórę i przechodzi. Można też skropić pościel.( są dwa - do stosowania wewnętrznego i zewnętrznego ja używam pierwszego ) Odpowiedz Link Zgłoś
dansan1 Re: domowe sposoby na katar 14.07.05, 12:43 szczerze to ja zawsze wkladam sobie czosnek do nosa.Jedno "ziarno" czosnku przekroic na pol i taprzekrojona czescia do goru wlozyc do obu dziurek nosa. Moze zapiec a napewno lzy sie poleja ciurkiem.Ja trzymam ok 10 min ,niewiem czy da sie wiecej. Przy gestym katarze-gdy nos jsest zatkany widac poprawe po 2 godz-katar jest wodnisty. Mysle ze za 2 dni takiej kuracji potrzeba,przynajmniej u nie.No i koszt pare groszy Odpowiedz Link Zgłoś
kalinosia Re: domowe sposoby na katar 14.07.05, 13:49 mi pomagają inhalacje z INHALOLU , kosztuje ok. 6 zł w aptece Odpowiedz Link Zgłoś