mavika7 01.08.05, 10:05 witam ponownie. ostatnio zastanawiam sie jak przyrzadzona ryba ma mniej kalorii i tluszczu: usmazona w panierce i nastepnie z niej obrana (bo tluszcz wsiaknie w panierke) czy usmazona saute??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artur.kalinski Re: ryba smażona 02.08.05, 16:30 ... Grillowana w folii z ziołami. Odpowiedz Link Zgłoś
mavika7 Re: ryba smażona 05.08.05, 07:09 wiem wiem i taka wlasnie jadam w domu chodzilo mi raczej o stolowanie sie nad morzem! prosze jeszcze raz o odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
artur.kalinski Re: ryba smażona 05.08.05, 11:48 Na wczasach tez lepiej wybierać grillowane. Tak naprawdę to ile tłuszczu wchłonie ryba bardzo zależy od temperatury tłuszczu (powinien być rozgrzany), czy była obtaczana w mące, czy jest to filet czy tuszka ze skórą. Tak na zdrowy rozum panierka wchłania tłuszcz i gdy się jej pozbędziemy powinniśmy mieć czyste sumienie. Ale dopiero w momencie gdy spełnione zostały w/w warunki :) Odpowiedz Link Zgłoś
mavika7 Re: ryba smażona 07.08.05, 06:53 byl to filet z fladry obtoczony dosc obficie w ciescie (wiec pewnie byla tam maka). zjelam cale ciasto ktore bylo bardzo nasaczone tluszczem... Odpowiedz Link Zgłoś
mysza54 Re: ryba smażona 07.08.05, 21:06 Oj, teraz bedziesz miala wyrzuty sumienia przez pół roku.:) Odpowiedz Link Zgłoś
bayah Re: ryba smażona 21.08.05, 14:40 Najlepsza - duzo ziol, w folie i do piekarnika. Mniam, mniam. Odpowiedz Link Zgłoś